Cosmic Telegram

Προς Διδύμους...262

Έξω από το κεφάλι σου υπάρχει κι ένας άλλος, υπέροχος επίσης, κόσμος

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 262
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)  

Με ανάδρομους τους Πλούτωνα, Δία, Ποσειδώνα, Χείρωνα, κάνεις πολύ καλά που δεν μπλέκεσαι σε αντιπαραθέσεις κι έχεις θάψει το τόμαχοκ του πολέμου. Φυσικά και δεν σου αρέσει καθόλου να μην είσαι άμεσος και ευθύς. Δεν σημαίνει όμως ότι είσαι κότα μόνο και μόνο επειδή έχεις την ωριμότητα να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις ή πριν πάρεις αποφάσεις εν θερμώ. Δεν χάνεις την ανεξαρτησία σου όταν λαμβάνεις υπόψη σου και τους άλλους. Τα πάθη και οι επιθυμίες σου πάντως αναθερμαίνονται και επανέρχεται στην επιφάνεια η ανάγκη σου για μετωπικές συγκρούσεις. Υ.Γ. Και η γείωση: έχεις χρήματα και ξοδεύεις ή βάζεις πιο βαθιά το κεφάλι σου στα χρέη; Υ.Γ. Νέα Σελήνη στις 22/6 με τη συμμετοχή του Πλούτωνα: είτε γίνεις πατέρας/μητέρα είτε από ένας γίνεις δύο είτε εξελιχθείς στη δουλειά σου είτε χωρίσεις, το σίγουρο είναι ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 

Ταύρος(20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Δίας στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου γυρίζει ανάδρομος. Ωχ… Να θυμάσαι ότι αυτό που είναι να σου χαριστεί θα σου χαριστεί κι αυτό που είναι να κερδίσεις θα το κερδίσεις κι αυτό που είναι να φανερωθεί θα φανερωθεί. Αλλά… Υπάρχει ένα τεράστιο «αλλά» μέχρι ο Δίας να γυρίσει σε ορθή πορεία στα μέσα του Οκτωβρίου: σε αυτό το διάστημα ό,τι λάμπει ΔΕΝ είναι χρυσός και η ευκαιρία δεν είναι ευκαιρία. Αυτό το διάστημα ενδείκνυται για εσωτερική εξέλιξη και για προσωπική ανάπτυξη. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου κι όχι έξω από σένα. Κατά τα άλλα, με τον Άρη και την Αφροδίτη στο ζώδιό σου είσαι οικοδεσπότης σε ένα πάρτι εν εξελίξει. Υπάρχει διάθεση, ορμή, αποφασιστικότητα και κοινό που μπορεί να σε χειροκροτήσει (αλλά και να σε γιουχάρει) στα διπλά άξελ και τα τριπλά τόλουπ που κάνεις με άπειρη χάρη. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Εάν ανήκεις στους πολιτισμένους Διδύμους θα πρέπει να ξεπεράσεις την εργασιακή πίεση με διαλογισμό, να αλλάξεις τις βλαβερές σου έξεις με υγιείς συνήθειες, να οργανώσεις τη ζωή σου, να εξομαλύνεις τις καθημερινές σου σχέσεις και να αποσυρθείς (από την ανόητη κοινωνικότητα) στο δωμάτιό σου για να σκεφτείς ότι δεν μπορείς να λατρεύεις ή να φοβάσαι το διευθυντή σου σαν Θεό, ή να πιστεύεις μέρα παρά μέρα ότι κάποιος συνάδελφος αφήνει βουντού στο γραφείο σου. Εάν πάλι δεν ανήκεις στο εξελιγμένο είδος, τότε θα αισθανθείς την ανάγκη να δραπετεύσεις από τη ρουτίνα βλέποντας τα best of του Ντίσνεϊ και προσπαθώντας να πείσεις τον Δαλάι Λάμα να κάνει το κόλπο που υπερίπταται για να πιστέψεις στις δικές σου ικανότητες. Σιγά μην καταπιεί και μαχαίρια για να πειστείς ότι εκτός από σώμα έχεις και ψυχή.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η νέα Σελήνη στο ζώδιό σου –στις 22/6– γίνεται turbo εξαιτίας της αντίθεσής της με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ίσως αισθάνεσαι πληγωμένος/η γιατί ενώ πιστεύεις ότι δίνεις αισθήματα και υποστήριξη στους άλλους στο τέλος ανταμείβεσαι με εγκατάλειψη. Μήπως πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι οι ανέφελες εποχές στις σχέσεις είναι ελάχιστες και ότι ο συγχρονισμός των θέλω μεταξύ των συντρόφων είναι σπάνιος; Γιατί μπαίνουμε λοιπόν στις σχέσεις; Καταρχήν γιατί η αρχή τους είναι συγκλονιστική, ή μάλλον εμείς οι ίδιοι στην αρχή των σχέσεων είμαστε συγκλονιστικοί στην προσπάθειά μας να σαγηνεύσουμε τον Άλλο, και επειδή δεν μπορούμε να μείνουμε μόνοι μας. Τώρα όμως που προσπαθείς να σταματήσεις τη σφαίρα με τα δόντια σου έχεις δύο επιλογές: ή να την καταπιείς με την ελπίδα να μην εκραγεί στην καρδιά σου ή να αποφασίσεις να μην τρελαίνεσαι κάθε φορά που ο Άλλος δεν ανταποκρίνεται συναισθηματικά.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Παρόλο που θα ήταν υπέροχο να βγεις έξω στους δρόμους φωνάζοντας «Έι, κόσμε, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο», θα πρέπει να ομολογήσεις ότι έχεις μεγαλύτερο έλεγχο της ζωής σου απ’ ό,τι εδώ και καιρό. Όσο κι αν σε αποθάρρυναν η δουλειά σου και οι άνθρωποι που δεν μπορούσες ούτε να ελέγξεις αλλά ούτε και να ξεφορτωθείς, τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να βγεις εκεί έξω και να πουλήσεις ακριβά ό,τι καλύτερο διαθέτεις, απαιτώντας ταυτόχρονα βασιλική μεταχείριση. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

«Μην κάνεις στους άλλους ό,τι δεν θέλεις να κάνουν σε σένα» είναι μία φράση που επανέρχεται κάθε τόσο σαν κανόνας για ισορροπημένες σχέσεις. Μπορείς να σκεφτείς επίσης: «Ό,τι κάνεις στους άλλους, το κάνεις και στον εαυτό σου». Όταν ευνοείς τον Άλλο, ευνοείς τον εαυτό σου. Το καλό παράδειγμα επιστρέφει διαγράφοντας έναν κύκλο προς εκείνον που το δίνει. Καλά το κατάλαβες – η έντονη κινητικότητα στον οίκο εκείνο που συμβολίζει τις Ιδέες, τα Πιστεύω και το Νόημα σε πιέζει να βάλεις σε μια τάξη τις ιδέες σου. Φυσικά δεν θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου υποδείξει τον τρόπο που θα καλλιεργήσεις τη συνείδησή σου ούτε να σου πει πώς να χειριστείς την επαγγελματική και προσωπική σου ζωή. Εννοείται ότι κάποιοι κακοπροαίρετοι θα χλευάσουν τις επιλογές σου, θα αμφισβητήσουν τις καλές σου προθέσεις και θα σε κατηγορήσουν ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η προσωπική σου ασφάλεια. Αγνόησέ τους.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Παρόλο που δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχουν η εργατικότητα, ο ζήλος σου και η αφοσίωσή σου, να ξέρεις ότι με έντονη την πλανητική ενέργεια στον Ταύρο κάνεις εξαιρετική δουλειά επαγρυπνώντας για να κρατήσεις τα αυτοκαταστροφικά κομμάτια του εαυτού σου υπό έλεγχο, ώστε να μην παρεμβληθούν στις σχέσεις για να τις καταστρέψουν. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο σκληρό χαμαλίκι είναι να αγαπάς, αλλά τουλάχιστον κάτι θετικό φαίνεται να συμβαίνει στη ροή των χρημάτων προς τα σένα. Τώρα επίσης, που η σεξουαλική σου όρεξη φαίνεται ότι επανέρχεται, είσαι τόσο πεινασμένος όσο και μια αρκούδα μετά από χειμερία νάρκη – και το ίδιο μυγιάγγιχτη. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ένα ον αληθινά ευτυχισμένο είναι ένα ον μοναχικό – μόνο ο Θεός απολαμβάνει την απόλυτη ευτυχία. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Αν δεν είχαμε ανάγκη τους άλλους ούτε που θα το σκεφτόμαστε να δεθούμε μαζί τους. Η ανάγκη του Άλλου –που εκφράζεται με έλξη και απώθηση– είναι η ουσία του 7ου οίκου, που αυτή την εποχή ενεργοποιείται από τον Άρη και την Αφροδίτη. Αυτές οι διελεύσεις φέρνουν στην επιφάνεια ζητήματα επιβολής, εξουσίας, ποιος έχει το πάνω χέρι στη σχέση, ποιος δίνει και τι, ποιες υποχωρήσεις έχουν γίνει προς χάρη της διατήρησής της. Οι ούτως ή άλλως ισχυρές ανασφάλειές σου, οι φόβοι σου, η δυσπιστία πλέουν στην επιφάνεια. Προσπαθώντας να μη δείξεις στον Άλλο τα συναισθήματά σου υποδύεσαι τον ψυχρό, τον απόμακρο, τον αδιάφορο. Παίζοντας αυτό το κρυφτό να θυμάσαι ότι οι σχέσεις γίνονται ακόμα  δυσκολότερες, γιατί δίνεις σε μια καθοριστική για τη σχέση σου περίοδο διπλά ή λάθος μηνύματα. Ο Άλλος σε έχει τόση ανάγκη όση τον έχεις κι εσύ. Τελεία.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όσο εξαντλητικά κι αν δουλεύεις αυτές τις περιόδους, φαίνεται ότι δεν μπορείς να σταματήσεις. Νομίζεις ότι περπατώντας επί μία ώρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου ή ότι παίρνοντας βιταμίνες ή ότι μένοντας δεκαοκτώ ώρες στο γραφείο αποφεύγεις την κατά μέτωπο σύγκρουση με τους φόβους και τις ανάγκες σου. Προσπάθησε να αναχαιτίσεις μερικές από αυτές τις ανελέητες δυνάμεις που σε κατατρέχουν παραμένοντας απασχολημένος και παραγωγικός. Οι φαρμακόγλωσσοι θα πουν ότι υπεκφεύγεις πάλι, αλλά τη στιγμή που νομίζεις ότι καταρρέεις οι εξελίξεις αλλάζουν κατά 180°.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Oh trala la la laaaaa ohhhh la la… Καλά, οι Αιγόκεροι δεν τραγουδάνε δημόσια, αλλά ακόμα κι αν ανήκεις στις τρεις τέσσερις πρώτες μέρες του ζωδίου σου, που ο Πλούτωνας σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα μόνο στον Πύργο του Δράκουλα, μπορείς να πιεις ένα ποτήρι παραπάνω και να γευτείς τις χαρές της ζωής. Ακόμα κι αν οι προτεραιότητές σου δεν περιέχουν μέσα τους τη λέξη «διασκέδαση» γιατί βρίσκεσαι μπροστά σε καθοριστικές (και αγχωτικές) για την εξέλιξή σου αποφάσεις, άνοιξε λίγο το καπάκι της κατσαρόλας που βράζει, για να μην εκραγεί. Μια στάλα έρωτας είναι ό,τι πρέπει για να σε ξεκουράσει. Κι αν ο έρωτας σου φαίνεται πολύ επιπόλαιος αντιπερισπασμός, βρες έναν άλλο δημιουργικό τρόπο για να εκτονώσεις την ενέργεια του Άρη και της Αφροδίτης στον 5ο σου οίκο – κάνε παιδιά ή σεξ π.χ.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Παρόλο που σου παρουσιάζονται μερικές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για να το ρίξεις έξω (ελπίζω να πιάνεις το υπονοούμενο), φαίνεται ότι είτε δεν τις εκμεταλλεύεσαι είτε ότι τις αφήνεις να πέσουν στο κενό. Η αιτία βρίσκεται στη μειωμένη αυτοπεποίθησή σου που λιγοστεύει ακόμα περισσότερο τώρα που ο Χείρωνας και ο Δίας είναι ανάδρομοι. Όταν είναι εποχή να απαιτήσεις ή να σκάσεις δεν το κάνεις, από φόβο ότι δεν θα είσαι πειστικός. Σαν να έχεις ξεφουσκώσει. Ανοησίες. Ο μόνος τρόπος για να αποδείξεις ότι είσαι ένα επιθυμητό αντικείμενο είναι να κάνεις ό,τι φοβάσαι μέχρι θανάτου να κάνεις. Κι αν κάποιοι γελάσουν, ε, ας γελάσουν – ούτως ή άλλως θα σε πρόγκαραν με ό,τι κι αν έκανες.   

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

1) Το να είσαι αξιαγάπητος δεν σημαίνει ότι αυτοί που είναι δίπλα σου θα σου δώσουν το έπαθλο που περιμένεις. 2) Όταν οι συγκρούσεις, τα απωθημένα και η απογοήτευση στις επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις φτάνουν σε σημείο βρασμού, τότε δεν μπορείς παρά να τις αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο. 3) Τα χρήματα δεν είναι τίποτα. Μπορεί να το έχεις εμπεδώσει, αλλά ο τρόπος που μερικοί τα χαλάνε σε απωθεί, αφού εσύ ξέρεις καλύτερους τρόπους για να τα ξοδέψεις. Σε αυτή τη φάση της μεγάλης κινητικότητας σκέφτεσαι ότι κάποιος μπορεί να έρθει να σε σώσει από την αναταραχή. Τα καλά νέα: Η νέα Σελήνη στον Καρκίνο μπορεί και να σε σώσει. Τα δυσάρεστα νέα: Ίσως το αντίτιμο της διάσωσής σου είναι εξαιρετικά ακριβό.

 Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr