Cosmic Telegram

Σκορπιέ...323

Σε μια γρήγορη ανασκόπηση μπορείς να διαπιστώσεις ότι το σύμπαν σε χαστούκισε ηχηρά.

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 323
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε μια γρήγορη ανασκόπηση μπορείς να διαπιστώσεις ότι το σύμπαν σε χαστούκισε ηχηρά κάθε φορά που δενόσουν υπερβολικά με το αντικείμενο του πόθου σου ή όταν, σε κρίση μεγαλομανίας, φανταζόσουν ότι είσαι ό,τι πιο καυτό κυκλοφορεί. Οπότε;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Εάν δεν είχες τέτοια λαχτάρα για την περιπέτεια, για την κατάκτηση και την επιθυμία να πας πρώτος εκεί που κανείς ποτέ δεν έφτασε πριν, θα μπορούσες να ζήσεις μια όμορφη μικροαστική ζωή, με ψώνια στα malls τα Σάββατα, ταξίδια τα καλοκαίρια στην Ντίσνεϊλαντ με τα παιδιά σου και αναπαράγοντας όλα τα πράγματα που κάνουν οι «κανονικοί» άνθρωποι. Με τον κυβερνήτη του 8ου ηλιακού σου οίκου να διελαύνει σε γωνιακό οίκο, θα πρέπει να ξεχάσεις τις φαντασιώσεις μιας «κανονικής» ζωής. Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει πεισματικά να μην μπεις στο καλούπι που έφτιαξαν οι γονείς σου για σένα, θα πρέπει να αφεθείς στο γεγονός ότι οι σχέσεις σου δεν έχουν θέση σε στατιστικές και μέσους όρους. Ωστόσο, αν ερωτευτείς έναν ντράμερ ή μια ατίθαση λολίτα –φυσικά όχι τώρα που η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη στον Ζυγό– θα πρέπει να τον/την  παντρευτείς. (Πώς σου φαίνεται το τίμημα;) 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

O 8oς οίκος ανήκει στον Σκορπιό κι αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που κάποιος πλανήτης μπαίνει σε αυτό τον οίκο ενεργοποιεί αισθήματα-γεγονότα απόλαυσης ή αισθήματα-γεγονότα πόνου. Αυτή την περίοδο λοιπόν που ο Άρης βρίσκεται στον Τοξότη (στον ηλιακό σου 8ο οίκο), μεγαλώνει την πεποίθησή σου ότι όποιος σε πλησιάζει έρχεται για να σου δώσει μια μπουνιά. Χρειάζεται επίσης να ξεπεράσεις την προσδοκία ή τον ευσεβή πόθο ότι ένα πρωί θα χτυπήσει το κουδούνι και κάποιος από τη FedEx θα σου φέρει ένα φάκελο με ένα εισιτήριο για τον παράδεισο. Πιο απλά: η πληρότητα θα έρθει με την ειλικρινή και ευθεία επικοινωνία και τη συνείδηση ότι κάθε σχέση (και ερωτική) περιέχει ένα σημαντικό κομμάτι που δανείζεται από το χώρο των μπίζνες και των εμπορικών πάρε-δώσε. Το χρήμα δεν χρειάζεται να καταστρέψει την αγάπη – δηλαδή μπορεί, αλλά εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ακόμα κι αν ισχυρίζεσαι ότι δεν άφησες ποτέ κανέναν να οδηγήσει τη ζωή σου, παραμένει γεγονός ότι κάθε φορά που αφήνεσαι σοβαρά να σχετιστείς με τον Άλλον και να ενδιαφερθείς ουσιαστικά γι’ αυτόν, τότε οικειοθελώς παραδίδεις ένα μέρος της ανεξαρτησίας σου. Με τον Κρόνο στον ηλιακό σου 5ο οίκο και τον Άρη να διελαύνει τον 7ο, δύο είναι οι σημαντικές επιλογές που πέφτουν στο τραπέζι: ή βαθαίνεις τη δέσμευσή σου με τον άνθρωπο που είσαι μαζί, ή στρέφεις το κεφάλι σου προς άλλη κατεύθυνση. Επίσης, έχε υπόψη σου ότι οι σχέσεις που έχουν σημασία δεν τελειώνουν αν δεν είναι να τελειώσουν, απλά αλλάζουν κάθε φορά επίπεδο κι ένταση. Υ.Γ.1 Αν ψάχνεσαι εργασιακά, αύξησε κινητικότητα και προσπάθειες. Υ.Γ.2 Η Αφροδίτη ανάδρομη στον Ζυγό δείχνει μια φαγούρα για τα αισθήματα του παρελθόντος. Don’t.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με τον Πλούτωνα να κάνει αντίθεση με τον Ήλιο σου από τον 7ο ηλιακό σου οίκο, δημιουργώντας πολεμικά σενάρια μεταξύ εσού και κάποιου άλλου που σε κυνηγάει για να σε υποτάξει θέλεις δεν θέλεις, για να σε εκμεταλλευτεί επαγγελματικά η συναισθηματικά, ή για να σε παρασύρει σε μια μάχη όπου επικρατεί το δίκιο του ισχυρότερου κι όπου τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη επιτρέπονται, δεν έχεις και πολλές επιλογές ειρήνης ή ασφάλειας. Η διέλευση του Κρόνου στον επίσης γωνιακό 4ο ηλιακό σου οίκο δεν καλυτερεύει καθόλου τα πράγματα, αφού η σκέψη και μόνο ότι μπορεί να μείνεις μόνος/η σε οδηγεί κατευθείαν σε αυτούς που πρόκειται να σου βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Σε τέτοιες εποχές η λογική του 1+1=2 είναι προτιμότερη από ψευδαισθήσεις. Σε κάθε σου σχέση ακούμπησε το πιστόλι πάνω στο τραπέζι ώστε οι άλλοι, ο Άλλος, να ξέρουν ότι δεν είσαι ανοχύρωτη πόλη. Ή μήπως είσαι;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Γίνε περισσότερο σαφής στις συζητήσεις σου, ακόμα κι αν αυτές περιστρέφονται γύρω από επικίνδυνα θέματα: ερωτικές σχέσεις, εργασιακούς ανταγωνισμούς, αυτοπροβολή. Μη βιαστείς καθόλου να πάρεις αποφάσεις για τις σχέσεις σου –είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές είτε και για τις δύο– όσο η Αφροδίτη είναι ανάδρομη. Προσπάθησε να ακούσεις όσα σού καταμαρτυρούν οι άλλοι ή να μιλήσεις χωρίς περιστροφές για ό,τι σε ενοχλεί. Με τον Άρη στον Τοξότη, αρχίζει και υποχωρεί η ανάγκη σου για δέσμευση και ανεβαίνει η διάθεση για αναγνώριση, ανταγωνισμό, φλερτ χωρίς κρυφούς αστερίσκους, έκφραση, δημιουργικότητα και διασκέδαση. Ο Άρης δηλαδή βάζει μια γραμμή γύρω σου που όποιος ξεπεράσει έχει συνέπειες: την αδιαφορία σου, που μπορεί να γίνει αφόρητη για όποιον την αντιμετωπίσει.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Τίποτα δεν σε αποσυντονίζει πιο πολύ από τον τοίχο της αβεβαιότητας. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είσαι control freak –που είσαι–, αλλά γιατί όταν κολυμπάς αντίθετα στο ρεύμα αισθάνεσαι φόβο και δέος. Από τη μια μεριά ο Άρης στον Τοξότη και από την άλλη ο Δίας ανάδρομος στους Ιχθύες απειλούν να σε βυθίσουν σε έναν ωκεανό αβεβαιότητας και ασάφειας. Οι σύντροφοι, ή ο Άλλος που σε ενδιαφέρει, φαίνεται ότι είναι απόμακροι ή κάνουν ότι δεν υπάρχεις όταν έχεις ανάγκη τη στήριξή τους – το ίδιο μπορεί να ισχύει και στα επαγγελματικά σου με τους από πάνω, τους από κάτω και τους δίπλα. Οι  δεσμεύσεις είναι τόσο χαλαρές που αναρωτιέσαι αν ισχύουν ακόμα. Θα μπορούσες να παρηγορηθείς ότι τουλάχιστον έχεις ένα ευρώ στην τσέπη σου, αν η ανάδρομη Αφροδίτη δεν γύριζε στον Ζυγό απειλώντας να σε αφήσει πανί με πανί. Άρα: τώρα είναι η ώρα να υιοθετήσεις για τον εαυτό σου ό,τι συμβουλεύεις τους άλλους.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με τον Κρόνο στο ζώδιό σου, όλοι ξέρουμε πόσο πολύ προσπαθείς να μη ρίξεις το πλοίο σε ύφαλο όταν η θάλασσα φουρτουνιάζει και η ορατότητα είναι μηδενική. Όμως δεν μπορείς να αντισταθείς στη μουσική των Σειρήνων. Όταν τα φώτα είναι χαμηλωμένα, η μουσική σαγηνευτική και το μήλο δίπλα σου έτοιμο να το δαγκώσεις, είναι φυσικό να παραδίνεσαι και να ανατριχιάζεις σα φοίνικας που τον διαπερνάει ένα τροπικό αεράκι. Σίγουρα δεν μπορείς να αποφύγεις αυτή την παλιά φαγούρα που ονομάζεται Σχέσεις με τον Άλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή η Αφροδίτη –ανάδρομη– βρίσκεται και πάλι στο ζώδιό σου θα παραδοθείς στον πρώτο άγνωστο που θα σου χτυπήσει το κουδούνι, γιατί αυτός που θα σου χτυπήσει την πόρτα μπορεί να είναι κάποιος που παράτησες πριν καιρό κι επιστρέφει για να πάρει την οδοντόβουρτσα που ξέχασε. Υ.Γ. Όσο κι αν φωνάζεις ότι δεν έχεις άλλα λεφτά να δώσεις σε λογαριασμούς, οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Πολλοί Σκορπιοί ρωτάνε με αγωνία «πότε θα τελειώσει;», εννοώντας πότε θα γυρίσει σε ορθή πορεία η Αφροδίτη που ταλαιπωρεί το ζώδιό τους εδώ κι αρκετές εβδομάδες, δημιουργώντας προβλήματα σε αυτοεκτίμηση, σχέσεις, καρδιά και τσέπη. Αν και στις 18 Νοεμβρίου, σε μια καλή συγκυρία, Αφροδίτη και Δίας γυρίζουν σε ορθή πορεία, βοηθώντας σε να ανακτήσεις ένα κομμάτι της χαμένης αισιοδοξίας και μειώνοντας ταυτόχρονα τις αντιξοότητες, εντούτοις ο Κρόνος, συνεχίζοντας τη διέλευσή στο σκοτεινό 12ο οίκο, θα εξακολουθήσει να αναμοχλεύει αισθήματα ήττας. Άρα: ενώ το αίσθημα ότι είσαι για απόσυρση θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι χρειάζεται να κάνεις κάποιου είδους θυσία για να προχωρήσεις και να πάρεις απόφαση ότι ΟΛΟΙ κατά καιρούς έχουμε παγιδευτεί σε άστοχες επιλογές. Οι ενοχές όμως είναι τοξικές όταν επιμένουν.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο ή τον ωροσκόπο μας μάς επιτρέπει να αναλαμβάνουμε και πάλι τον έλεγχο του πεπρωμένου μας, τουλάχιστον εν μέρει. Ωραίο ακούγεται! Όμως όταν με τον Άρη κερδίζεις επιτέλους την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να αντιδράσεις σε όσους σού έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο, η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη στον Ζυγό και δεν έχεις όρεξη για αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις ή καβγάδες. Η ειρωνεία είναι ότι ακόμα και η σκέψη να πληγώσεις κάποιον που σε έχει πληγώσει δεν σου δίνει καν την εσωτερική ικανοποίηση που δικαίως θα περίμενες. Αντ’ αυτού ρίχνεις γέφυρες συνεννόησης και κατανόησης. Ε, τότε είναι που τα βάζεις με τον εαυτό σου λέγοντας «ε, τα θέλεις και τα παθαίνεις…». 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Φαίνεται ότι παραπαίεις στο μεταίχμιο, ότι αιωρείσαι ή βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το κενό. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφεθείς σε ένα χάος που θα υποσκάψει την αίσθηση της ασφάλειας που έχεις ανάγκη για να προχωρήσεις. Για να είσαι δυνατός χρειάζεσαι οργάνωση και να είσαι μέρος του συστήματος. Η αργή διέλευση του Πλούτωνα στο ζώδιό σου απαιτεί συνειδητές αποφάσεις και σε βάζει να πεις αντίο σε έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Από την άλλη, ο Κρόνος στον ηλιακό σου 10ο οίκο της επαγγελματικής καταξίωσης σε πιέζει ασφυκτικά να επιμείνεις σε επαγγελματικές επιλογές που μπορεί να είναι δυσάρεστες αλλά πρέπει να υπερασπιστείς μέχρι τέλους: η ανάγκη για δραστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα –προσωπικές, συντροφικές, ερωτικές, οικογενειακές, φιλικές σχέσεις– έρχεται αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη επαγγελματική ζωή που δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. Η ανάδρομη είσοδος της Αφροδίτης στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού δημιουργεί επιπλέον απογοήτευση στην καριέρα. Αντιξοότητες και πίεση λοιπόν: οι Αιγόκεροι στα καλύτερά τους.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ναι, δεν ακολουθείς κανέναν οδηγό ή χάρτη. Δεν συμβιβάζεσαι με ό,τι περιμένουν οι άλλοι από σένα. Ποτέ δεν το έκανες. Ποτέ δεν θα το κάνεις. Έτσι,  όταν οι άνθρωποι από τους οποίους εξαρτάσαι –στις ομάδες ή τις επιχειρήσεις που ανήκεις– σου δημιουργούν κράμπα στο στομάχι, αρχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να έχεις ανάγκη κάποιον ή κάποιους σώνει και ντε. Η διέλευση του Άρη στον 11ο οίκο σου, στις φιλίες σου, στις συνεργασίες και στους στόχους, δημιουργεί καυτή λάβα σε ένα ενεργοποιημένο ηφαίστειο που βγάζει καπνούς. Με την Αφροδίτη στον 9ο ηλιακό σου οίκο μπορείς να υποκριθείς ότι όλα είναι εντάξει ή να αποδράσεις από όλα με όποιον τρόπο βρίσκεις βολικότερο. Όμως είναι ανάδρομη, οπότε συνεχίζεις να αγωνίζεσαι για στόχους που σε κουράζουν με την αργή εξέλιξή τους, να ασφυκτιάς από δύσκολες δεσμεύσεις και να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις αγαπημένα πρόσωπα που σε απογοητεύουν. Ναι, έχεις δίκιο. Η πραγματικότητα είναι βαρετή.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ο Άρης στον Τοξοτη σηματοδοτεί επαγγελματική ένταση, που στην καλύτερη περίπτωση σε εξελίσσει θετικά και στη χειρότερη σε βάζει σε μια σωσίβια λέμβο με επαγγελματικούς αντίπαλους και ελάχιστο νερό να μοιραστείτε. Σε τέτοιου είδους διελεύσεις παίζονται παιχνίδια εξουσίας με συναδέλφους, αφεντικά ή και πελάτες, και δημιουργούνται ρήγματα ή εκρήξεις: παραιτούμαι, φεύγω, αλλάζω δουλειά, μέχρι εδώ ήταν. Κάνε ένα βήμα πίσω αν δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σωτηρίας. Η είσοδος της ανάδρομης Αφροδίτης στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού (8-18/11) φέρνει χρέη, λογαριασμούς, δυσαρέσκειες με το σύντροφο που μπορεί να έχουν οικονομική αιτία.  Η σύμπτωση της επιστροφής σε ορθή πορεία της Αφροδίτης και του Δία στο ζώδιό σου στις 18/11 προμηνύει μια τεράστια ανάσα. Μέχρι τότε διεκδίκησε χωρίς υπεροψία και ανόητο εγωισμό.

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr