Cosmic Telegram

Stardust 507

Τοξότη, τυχερέ!

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 507
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82581-184580.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Δεν πρέπει να απορεί κανείς που πάρα πολλά αδέλφια σου Κριοί εύχονται να μπορούσαν να εγκατασταθούν σε άλλο πλανήτη μέχρι να τελειώσουν οι απότομες αλλαγές, το εργασιακό και αισθηματικό ασανσέρ μεταξύ υπογείου και ρετιρέ, το ξαφνικό γύρισμα της τύχης όταν νομίζεις ότι όλα τέλειωσαν ή ότι όλα είναι επιτέλους στη θέση τους. Κι όμως, ενώ Ουρανός και Πλούτωνας σε κάνουν να νιώθεις φυλακισμένος/η, ή εν πάση περιπτώσει περιορισμένος/η, υπό την εποπτεία ενός τσούρμου από βλοσυρούς επιτηρητές (συνεργάτες, οικογένεια, διευθυντές, συντρόφους) που προσπαθούν να σε τεντώσουν ώστε να ανταποκριθείς σε υποχρεώσεις και καθήκοντα, υπάρχει πάντα ο Δίας στον Λέοντα που σε παίρνει από το χέρι για να σε πάει στο μέλλον σου, προσωπικό και επαγγελματικό.

[+] Άρπαξε τις ευκαιρίες, ακόμα και μικρές να σου φανούν στην αρχή έχουν εξέλιξη που θα σε εκπλήξει.

[-] Χρήματα, μια ιστορία εξαφάνισης.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Άρη να περνάει στον Υδροχόο, δηλαδή στον τομέα που συμβολίζει την επαγγελματική σου ζωή, θα πιεστείς με επιπλέον εργασία, θα αντιμετωπίσεις πιθανούς ανταγωνισμούς ή και πιθανές συγκρούσεις με ανθρώπους πάνω από σένα, ή συνεργάτες, και την αίσθηση ότι κάποιοι σού περιορίζουν τη δράση. Αν προσθέσεις και την ανυπομονησία που σου δημιουργεί ο Δίας να δεις ορατά αποτελέσματα σε αυτό που κάνεις, αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κομβικό σημείο, πάλι. Όσο για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω δημιουργεί πρόσθετα διλήμματα: Να τρέξω στη δουλειά μου, ή να ρίψω το βάρος μου στην αναζήτηση συντρόφου, ή στη σχέση που ήδη έχω; Όσο ερωτευμένος/η κι αν είσαι πάντως η πλάστιγγα γέρνει στην επαγγελματική ζωή. Άρα τώρα που με κάθε σου κίνηση βρίσκεσαι στο στόχαστρο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περπατάς στο γραφείο σαν να υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές ελπίζοντας ότι δεν θα σε πετύχουν.

[+] Εξελίξεις στην επαγγελματική ζωή.

[-] Μην καθυστερείς με ό,τι έχει κλείσει τον κύκλο του.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο διαστρεβλωμένη και δύσκολη έχει γίνει η επικοινωνία στις μέρες μας, και ιδιαίτερα ανάμεσα σε ανθρώπινα πλάσματα που υποτίθεται ότι αγαπιούνται ή σχετίζονται έντονα μέσω δουλειάς, φιλίας κ.λπ. θα πρέπει να σου αναγνωριστεί η προσπάθεια που κάνεις για να αντισταθείς στην επιρροή που ασκούν επάνω σου οι γνώμες και οι απόψεις των άλλων ανθρώπων. Η επιτυχία σου, ή πολύ απλούστερα η ψυχική σου υγεία αυτή την εποχή, θα εξαρτηθεί από τη σιγουριά, τη δυναμικότητα και την πειστικότητα με την οποία θα υπερασπίσεις τις απόψεις σου και τις θέσεις σου υπολογίζοντας ταυτόχρονα ότι και το δικό σου μυαλό έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από την ηλικία που ήσουν σε θέση να διαβάζεις. Πρακτικά οι σχέσεις σου θέλουν απόσταση και ψυχραιμία. Οι απόψεις σου είναι υπέροχες μέχρι του σημείου να μην τις επιβάλλεις στους άλλους και… Αν έχεις κάτι να πουλήσεις, να επιδείξεις, να τρέξεις, να πραγματοποιήσεις... μπορείς.

[+] Αν θέλεις συμμάχους, αναζήτησέ τους. Αν θέλεις στήριξη, την έχεις. Καιρός, αίθριος.

[-] Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Στις σχέσεις υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: αγαπάμε (ή κολλάμε;) πάντα περισσότερο σε αυτόν/ή που μας δυσκολεύει, που μας διαφεύγει, που δεν είναι του χεριού μας, που αντιστέκεται. Μεταξύ εργασιακής κινητικότητας, πληρωμής λογαριασμών, ουρών σε δημόσιες υπηρεσίες, καθημερινών εκκρεμοτήτων, της απόφασης να κόψεις το τσιγάρο, της επαγγελματικής σου επιβίωσης και της ανάγκης σου να πιαστείς από κάπου που έχει νόημα, υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, ο άλλος και ο Άρης στον Υδροχόο. Ένα καλό σλόγκαν μπορεί να είναι: «Χρειάζεται να αντιμετωπίσω τον έρωτα σαν να τον ανακαλύπτω πρώτη φορά». Ένα δεύτερο είναι: «Συμπορεύσου με την εποχή σου εργασιακά». Για να συνεχίσεις να είσαι πάνω στο κύμα της εποχής πρέπει να εκσυγχρονίσεις τις δημιουργικές σου ικανότητες, να ανανεωθείς εργασιακά και να μείνεις όσο το δυνατόν πιο επικεντρωμένος/η σε αυτό που απασχολείσαι.

[+] Το bonus track της περιόδου ονομάζεται Σεξ.

[-] Aπόφυγε τις συγκρούσεις στον εργασιακό χώρο και στην οικογενειακή σου ζωή και ανάλαβε το σώμα σου και την υγεία του.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη να ξεκινάει τη διέλευσή του στον Υδροχόο από τις 5/12 πιέζεσαι να αντιμετωπίσεις το θέμα Συντροφικότητα άμεσα. Πώς είναι λοιπόν οι σχέσεις σου, ή μάλλον η σχέση που σε ενδιαφέρει; Μένεις; Φεύγεις; Συνεχίζεις; Την υπερασπίζεσαι; Υπάρχει μέλλον; Δεσμεύεσαι; Κι αν δεν είσαι σε σχέση, την επιθυμείς; Την επιδιώκεις; Βαριέσαι; Να κι αν κάτσει, να κι αν δεν κάτσει; Δεν ξέρω, δεν απαντώ; Πάμε πάλι: αν είσαι συναισθηματικά μόνος/η μπορεί κάποιος να μπει στη ζωή σου με φόρα κι αν όλα πάνε καλά να μείνει. Αν δεν είσαι μόνος/η, νιώθεις πόσο αδύνατη είναι μερικές φορές η συνεννόηση με έναν άνθρωπο που ενώ νομίζεις ότι ξέρεις, αποδεικνύεται ένας άγνωστος εισβολέας. Αν μεταφέρεις τώρα το στόρι στα επαγγελματικά, κάποιος που υπολογίζεις σου τη σπάει φοβερά ή οι επαγγελματικές σου σχέσεις τίθενται επί τάπητος του τύπου ποιος είσαι, ποιος είμαι και τι προσφέρουμε ο ένας στον άλλο.

[+] Η Αφροδίτη και ο Ερμής στον Τοξότη σού δίνουν την ψυχραιμία, την απόσταση και τη διαλλακτικότητα στις σχέσεις σου με αυτούς από τους οποίους εξαρτάσαι συναισθηματικά ή εργασιακά.

[-] Ο Άρης στον Υδροχόο ολοκληρώνει ή τελειώνει.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Φρόιντ είχε ήδη παρατηρήσει ότι «ο μελαγχολικός έχει ακριβέστερη θεώρηση της αλήθειας από το μη μελαγχολικό». Αυτή η εισαγωγή γίνεται για να συνειδητοποιήσεις κάτι που ίσως ξέρεις: είσαι καλύτερα θωρακισμένος/η για τη μάχη της ζωής. Με αργούς, βραδείς πλανήτες που ο καθένας τους σε πιέζει για τουλάχιστον ενάμισι, δύο ή δυόμισι χρόνια ώστε οι αλλαγές στη ζωή σου να πραγματοποιηθούν, ξέρεις ότι η επιμονή, η αυτάρκεια και η προσήλωση στο στόχο είναι τα όπλα σου ώστε να τα καταφέρεις. Πάντα στο τέλος τα καταφέρνεις. Ωστόσο η αυτάρκεια δεν έχει κανένα νόημα όταν δεν υπάρχει κανείς δίπλα σου. Ένα ερώτημα, πριν συνεχίσουμε: Πώς θα αντιδράσεις με τον Άρη στον Υδροχόο που ό,τι πίστευες ότι έχεις ξεπεράσει επανέρχεται ως επιθυμία και ανάγκη; Ή, πιο ρεαλιστικά, που επανέρχεται σαν σύγκρουση διαφορετικών εγώ, ή μήπως σαν οικονομική αντιπαράθεση μέσα στην οικογένεια, με το συνεταίρο ή την τράπεζα;

[+] Η ζωή είναι εκεί έξω ανάμεσα σε ανθρώπους που σε αγαπάνε. Πήγαινε να τους συναντήσεις.

[-] Το σπίτι ως οίκημα έχει ανάγκες.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αν υπήρχε στον ουρανό μόνο ο Άρης στον Υδροχόο τότε θα μιλούσαμε για μια ερωτική περίοδο, ανάλαφρη, κοινωνική, ενεργητική, δημιουργική. Με τον Πλούτωνα όμως στον Αιγόκερω το πάθος γίνεται εμμονή, ο ενθουσιασμός μεταμορφώνεται σε ακόρεστη πείνα για αισθήματα και ο έρωτας σε παιχνίδι κυριαρχίας. Παρόλα αυτά ο Άρης είναι Άρης, «θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα». Εάν έχεις οποιαδήποτε δημιουργικά σχέδια μη χάνεις ούτε δευτερόλεπτο. Αν δεν είσαι δημιουργός φύγε ένα σαββατοκύριακο μακριά από την πόλη, ασχολήσου με τα παιδιά (σου), άρχισε να βγάζεις φωτογραφίες, κάνε κανό-καγιάκ, κάνε πρωταθλητισμό στο σεξ, βγες με αντροπαρέες ή γυναικοπαρέες και διασκέδασε, φλέρταρε με κέφι, ΕΚΦΡΑΣΟΥ όπως μπορείς.

[+] Με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Τοξότη η εξωστρέφεια είναι αναγκαστική.

[-] Μην αφήνεις φόβους και άγχη να παρεισφρήσουν στη συντροφική σου σχέση.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Για σένα προσωπικά, που η «σχέση» αποτελεί και δείκτη «κανονικότητας» και ασφάλεια, οι σχέσεις δεν βγήκαν ποτέ από το τοπ 3 των προτεραιοτήτων σου ακόμα κι ΑΝ ο άλλος/η είναι η «οικογένειά» σου και με άλλο/η είσαι ερωτευμένος/η και κάνεις σεξ. Με τον Άρη να περνάει στον Υδροχόο (από 5/12) και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ίσως αναρωτηθείς πώς γίνεται να συναντάς ενδιαφέροντες, γοητευτικούς, ταλαντούχους ανθρώπους, όταν έχεις αποφασίσει να νοικοκυρευτείς, να βάλεις τη ζωή σου σε τάξη, να δεσμευτείς, να αράξεις σε ένα λιμάνι. Η ζωή είναι εξόχως απρόβλεπτη και εν πολλοίς ειρωνική. Υ.Γ. Με ενεργοποιημένο πάντως τον Υδροχόο αντιλαμβάνεσαι ότι πηγαίνοντας στο κρεβάτι μόνος/η δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό όταν ψάχνεις έναν αληθινό σύντροφο, και ένας αληθινός σύντροφος είναι πάντα πιθανός. Ή ανήκεις στους τυχερούς με κάποιον/α δίπλα σου;

[+] Να αυξήσεις το εισόδημά σου. Να διαπραγματευτείς οικονομικά.

[-] Οι σημαντικές σχέσεις σε κρίσιμο σημείο.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Όταν μιλάμε για Τοξότες μιλάμε για τύχη ή έστω για ένα γραμμάριο τύχης παρά πάνω από όλους τους άλλους του ζωδιακού. Όλα για έναν Τοξότη είναι μαθήματα, μια εμπειρία που στο τέλος γυρίζει υπέρ του. Είτε μιλάμε για τύχη είτε για θέληση, δεν υπάρχει καταστροφή που μπορεί να σε γονατίσει. Αντιθέτως βγαίνεις από αυτήν ψυχικά πλουσιότερος και εμφανώς σοφότερος, εξακολουθώντας να έχεις το ίδιο πνεύμα περιπέτειας, καλής διάθεσης και χιούμορ που είχες και πριν. Και τώρα με τον Δία στον Λέοντα μπορείς και πάλι να χαμογελάσεις πάνω στο κύμα που μπορεί να σε βγάλει στο μέλλον μέσα από μια ευκαιρία που περιέχει εκδόσεις, τηλεόραση, σπουδές, ταξίδια, δημόσιες σχέσεις, μετακίνηση, επικοινωνία, εξωτερικό. Α, ναι. Όπου χρειάζεται διαπραγματεύσου. Δεν είναι καιρός ούτε για τσαμπουκάδες ούτε για απραξία. Πάρε, δώσε, βρεθείτε σε μια μέση που να ικανοποιεί και τους δύο.

[+] Με την Αφροδίτη για λίγο ακόμα στο ζώδιό σου τι θα έλεγες για εκείνη την επίσκεψη στο κομμωτήριο; Ή σε ένα μαγαζί με ρούχα; Ή για ένα ραντεβού που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο έντονη μορφή οικειότητας;

[-] Μην εκνευρίζεσαι με συναδέλφους. Μην εκστομίζεις λόγια που θα μετανιώσεις.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Φεύγοντας ο Άρης από το ζώδιό σου και με την Αφροδίτη στον Τοξότη, το μόνο που θέλεις είναι να ησυχάσεις λίγο από την επαγγελματική χλαπαταγή, να κοιμηθείς λίγο παρά πάνω, να το σκάσεις για λίγο από την καθημερινότητα φεύγοντας ένα σαββατοκύριακο μαζί του/της για κάπου χωρίς να ειδοποιήσεις κανένα. Μακάρι να μπορείς να το κάνεις. Φεύγοντας λοιπόν ο Άρης από τον Αιγόκερω, αρχίζει την πορεία του στον Υδροχόο (από 5/12) και το Χρήμα ανεβαίνει στις προτεραιότητες ως θέμα: έχω/δεν έχω. Φυσικά αν ανήκεις στις φωτεινές εξαιρέσεις και δεν μασάς στους καταναλωτικούς πειρασμούς, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να δώσεις σημασία στην αυξανόμενη επιθυμία να καταναλώσεις και να υποκύψεις στους πειρασμούς. Οπότε η προσοχή σου μπορεί να στραφεί στην ουσιαστική σου ανάγκη να ρίξεις μια συναισθηματική άγκυρα σε ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια, οικειότητα και εμπιστοσύνη.

[+] Υλοποίηση σχεδίων, δημιουργικότητα, αναζήτηση δουλειάς.

[-] Κι αν δεν μπορείς να τσακωθείς με αυτούς που σε αγαπάνε και σε ανέχονται, τότε με ποιον;


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο Άρης στο ζώδιό σου από 5/12 σε βοηθάει, αλλά και σε πιέζει να αντιμετωπίσεις κρίσιμα ερωτήματα, όπως «Βρίσκομαι σε μια δουλειά που μου αρέσει και που ταυτόχρονα έχει μέλλον ή βρίσκομαι κάπου αναγκαστικά που σηκώνομαι με βίντσι από το κρεβάτι κάθε πρωί;» «Ποιες είναι οι εναλλακτικές μου λύσεις;» «Με ενδιαφέρει μια σχέση που θα με δεσμεύσει ή δεν είμαι σε τέτοια φάση;» «Η σχέση που έχω λειτουργεί ευεργετικά, παρόλες τις κατά καιρούς διαφωνίες, ή υπάρχει γιατί όλοι πρέπει να έχουμε από μία;» «Λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνισμό και την κρίση, έχω ανθρώπους στους οποίους μπορώ να βασιστώ επαγγελματικά;» Σε αυτές τις ερωτήσεις δεν μπορείς να απαντήσεις παρορμητικά χωρίς να κοιτάξεις και το στενό συμφέρον σου (συναισθηματικό και επαγγελματικό), όσο κι αν η λέξη «συμφέρον» σού δημιουργεί αλλεργικό σοκ. Παρόλα αυτά ο τομέας των σχέσεων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου χρειάζεται επειγόντως ξεσκόνισμα, καθάρισμα, ανανέωση.

[+] Ο δυναμισμός, η ορμητικότητα και ο υγιής τσαμπουκάς σού δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσεις τις δυνατότητές σου στο μάξιμουμ.

[-] «Πόσο αυτόνομος και ανεξάρτητος μπορώ να είμαι χωρίς να διαλύσω σχέσεις που έχω ανάγκη;»


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Το πέρασμα του Άρη στον Υδροχόο δεν είναι μια είδηση που σε κάνει να πετάς τη σκούφια σου από χαρά, γιατί σε αυτή τη θέση σε γεμίζει με φόβους, αγωνίες και τύψεις για την πορεία σου μέχρι τώρα. Όπου κι αν κρυφτείς, όπου κι αν ταξιδέψεις, σε καλεί να επιστρέψεις σε μια σκληρή εργασιακή καθημερινότητα. Ακόμα και η καθημερινότητα μοιάζει άχρωμη και θολή με τους γύρω σου στα όρια της κατάρρευσης να έρχονται για να σου κλαφτούν αντλώντας από την ενέργεια που δεν έχεις ή για να σου ζητήσουν χάρες ή διευκολύνσεις που δεν μπορείς. Είναι μια εποχή δυσφορίας που δεν ξέρεις τι σου φταίει και η τάση είναι να κατηγορείς τον εαυτό σου για τη ζωή σου. ΛΑΘΟΣ. Αφέσου στη ροή χωρίς να κρίνεις, ή να κατακρίνεις, ξεκόλλα από το αυτομαστίγωμα, όπου μπορείς δώσε ένα χέρι βοήθειας και όλα θα πάνε καλά.

[+] Πλησίασε ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά.

[-] Μείνε μακριά από ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να σε γοητεύσουν ποτέ.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ