Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Εβδομάδας | 19 - 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ζυγέ, αν χαμογελάσεις στη ζωή, μάλλον θα σου χαμογελάσει κι αυτή

Zarastro
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cosmic Telegram: Ο Zarastro κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 19 - 25 Σεπτεμβρίου 2022

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)
Η εβδομάδα ξεκινά με focus στα πρακτικά θέματα της δουλειάς και των οικονομικών σου, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9) να σε βοηθά να οργανωθείς αλλά και να βρεις πιθανές λύσεις σε ζητήματα δανείων, χρεών, ακινήτων κ.λπ. που σε ταλαιπωρούσαν. Δεν αποκλείεται π.χ. να καταφέρεις να κάνεις έναν συμφέρων διακανονισμό, να προκύψει ίσως μια ευκαιρία να βγάλεις περισσότερα χρήματα, μια πρόταση συνεργασίας για μερικούς, ενώ κάποιοι μπορεί να λάβουν και ένα «δώρο-έκπληξη». Αυτή η όψη προσφέρεται ακόμα και για να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το κομμάτι της υγείας σου, επισκεπτόμενος έναν ειδικό, κάνοντας κάποιες εξετάσεις κ.λπ. Άλλωστε την Παρασκευή ο ανάδρομος Ερμής «φεύγει» από τον άξονά σου και περνά στην Παρθένο ως 2/10, εστιάζοντας την προσοχή σου στη βελτίωση της καθημερινής σου ρουτίνας αναφορικά με τη δουλειά και τη φυσική σου κατάσταση. Είναι ώρα να προσέξεις ουσιαστικά τη διατροφή σου, να ξαναρχίσεις το γυμναστήριο, αλλά και να κλείσεις παλιές εκκρεμότητες στα επαγγελματικά. Την ίδια μέρα ο Ήλιος προχωρά απέναντί σου στον Ζυγό και οι σχέσεις αποτελούν και πάλι hot ζήτημα, θέλοντας να «κουμαντάρεις» καλύτερα την δράση σου, είτε ως single, είτε ως δεσμευμένος.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)
Με θετικό τρόπο ξεκινάς την εβδομάδα σου, καθώς το τρίγωνο που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Ουρανό από το ζώδιό σου (20/9) ανεβάζει τη διάθεση, χαρίζοντάς σου φρέσκες ιδέες στα επαγγελματικά, αλλά και μια αίσθηση «άνεσης» στην ερωτική σου ζωή. Αν βρίσκεται σε σχέση μπορείς τώρα να έρθεις πιο κοντά με το ταίρι σου, κανονίζοντας κάτι διαφορετικό για δύο, όπως π.χ. έναν αγώνα πάντελ, ένα μασάζ, ένα σεμινάριο αυτογνωσίας για ζευγάρια κ.λπ., ενώ στην περίπτωση που είσαι single έχε τις «κεραίες» σου ανοιχτές, γιατί παίζουν και κεραυνοβόλοι έρωτες. Ακόμη, ίσως τώρα τολμήσεις μια αλλαγή στην εμφάνισή σου για να διαφοροποιήσεις το look σου εν όψει φθινοπώρου, αφού μπορεί γενικά να είσαι συντηρητικός στο κομμάτι του στιλ, ταυτόχρονα όμως δε σ’ αρέσει να περνάς απαρατήρητος. Η φθινοπωρινή ισημερία με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό σηματοδοτεί μια περίοδο όπου πρέπει να κάνεις καλύτερο προγραμματισμό στην καθημερινότητά σου και σε όσα αφορούν τη δουλειά, ώστε να μένει χρόνος και για τον εαυτό σου. Η φροντίδα της υγείας σου και η πιο εντατική ενασχόληση με τις ανάγκες του οργανισμού σου είναι τώρα must. Το Σ/Κ προσφέρει δυνατότητες για χαλάρωση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)
Στο ξεκίνημα της εβδομάδας φαίνεται πως θα ήθελες να βρίσκεσαι κάπου άλλου και σίγουρα όχι στην πόλη ακολουθώντας τη γνωστή σου ρουτίνα, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9) να ζητά «miles and more» για να έρθεις στα ίσα σου. Πού καιρός για ταξίδια θα πεις, ωστόσο αν ένα ταξιδάκι φαίνεται όντως πολύ «φιλόδοξο πρότζεκτ» γι’ αυτή την περίοδο, προσπάθησε τουλάχιστον να «νοστιμίσεις» με άλλο τρόπο τα πράγματα, ξεκινώντας από το σπίτι σου, κανονίζοντας π.χ. ένα ωραίο τραπέζι για τους φίλους και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, μαγειρεύοντας τις σπεσιαλιτέ σου, ακούγοντας μουσικάρες και γενικά περνώντας καλά no matter what. Αυτή η όψη μπορεί βέβαια να βγάλει και μια άλλη διάθεση για μερικούς, αυτή του «out with the old, in with the new» σχετικά με σαβούρα που έχεις καταχωνιασμένη εδώ και χρόνια, ενθύμια από ταξίδια, «αναμνηστικά» παρελθοντικών σχέσεων κ.λπ., που ουσιαστικά πια δεν χρειάζεσαι και πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεφορτωθείς. Καθώς ο ανάδρομος Ερμής προχωρά την Παρασκευή στην Παρθένο ως 2/10, ο χώρος του σπιτιού θα σε απασχολήσει ούτως ή άλλως περισσότερο, οπότε καλύτερα να το έχεις τακτοποιημένο.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)
Τη θέλεις την «ανανεωσούλα» σου στο ξεκίνημα της εβδομάδας ενεργειακά και συναισθηματικά, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9), που επηρεάζει ιδιαίτερα τους γεννημένους του 2ου δεκαημέρου, να βγάζει όρεξη για ταξιδάκια, εκδρομούλες και εξόδους με την παρέα. Σε κάθε περίπτωση μη «θαφτείς» κάτω απ’ το βάρος της χαρτούρας της δουλειάς και της καθημερινότητας, γιατί ο οργανισμός σου έχει ανάγκη να «ξεδώσει», να δει φίλους, να φλερτάρει και να γελάσει δυνατά. Μάλιστα στο κομμάτι των αισθηματικών μπορεί να υπάρξουν και ξαφνικοί έρωτες για τους αδέσμευτους. Την Παρασκευή ο Ήλιος περνά στον Ζυγό σχηματίζοντας την φθινοπωρινή ισημερία, which means officially αλλαγή εποχής folks. Για σένα ο επόμενος μήνας θα έχει πολύ focus στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας, φροντίζοντας θέματα που αφορούν μετακομίσεις, μισθώσεις, ανακαινίσεις, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί να φροντίσεις παραπάνω κάποιον συγγενή. Την ίδια μέρα ο Ερμής συνεχίζει την ανάδρομη πορεία, με το τρέξιμο, τις πολλές επαφές και τις μετακινήσεις, καθώς και το «επικοινωνιακό όργιο» να δίνουν τώρα δυνατό παρών στην καθημερινότητά σου. Το Σ/Κ ενισχύει τη διάθεση για ονειροπόληση, πρόσεξε όμως τις ερωτικές (και όχι μόνο) αυταπάτες.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)
Με πρακτικό προσανατολισμό ξεκινάς την εβδομάδα σου, ψάχνοντας λύσεις, φρέσκες ιδέες και εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των οικονομικών και των επαγγελματικών σου με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9). Δεν αποκλείεται μάλιστα να παίξει και κάποια ξαφνική «bonanza» για μερικούς –τα ’χει αυτά τα αναπάντεχα ο Ουρανός βλέπεις– όπως μια νέα πρόταση συνεργασίας, μια θετική απάντηση για μια δουλειά απόρροια ενός επιτυχημένου interview, μια συμφέρουσα εξέλιξη σχετικά με τα οικονομικά της επιχείρησης σου/ με ένα δημιουργικό σχέδιο κ.λπ. Την Παρασκευή ο ανάδρομος Ερμής προχωρά στην Παρθένο ως 2/10, μεταθέτοντας την προσοχή σου σε all things money. Θα πρέπει επομένως να κάνεις καλύτερο προγραμματάκι σχετικά με έσοδα-έξοδα, να δεις πώς μπορείς να ρυθμίσεις παλιά χρέη, να διακανονίσεις έναν φουσκωμένο λογαριασμό, να ψάξεις χρηματοδότηση για την επιχείρησή σου, ωστόσο καλύτερα να αποφύγεις τώρα να δεσμευτείς σε μια συμφωνία, π.χ. για κάποιο ακίνητο, να υπογράψεις ένα συμβόλαιο κ.λπ., αφού τα πράγματα μπορεί τελικά να μη γίνουν όπως τα συμφωνήσατε. Το Σ/Κ απόφυγε παρορμητικές αγορές που θα σε ζορίσουν αργότερα.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)
Με ένα «δωράκι» ξεκινά η εβδομάδα σου, ήτοι το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9), βγάζοντας αμεσότητα και ειλικρίνεια στο συναίσθημα, «αβαντάροντας» την προσωπική σου ζωή. Αν και μάλλον δεν είσαι από τους «ερωτύλους» του ζωδιακού, τώρα τολμάς περισσότερο να δείξεις το ενδιαφέρον σου αλλά και να σαγηνεύσεις με τη γοητεία σου ως άλλος ασβός Pepe le Pew από τα «Looney Tunes». Ίσως «κεραυνοβοληθείς» από μια νέα γνωριμία ή ξαφνιαστείς από την απρόσμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος από κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντός σου. Αν πάλι ήθελες να τολμήσεις μια αλλαγή στο στιλ σου ή στα μαλλιά σου αυτή η όψη προσφέρεται, δίνοντάς σου «θάρρος» και ιδέες. Την Παρασκευή τα γενέθλιά σου ολοκληρώνονται με τον Ήλιο να εγκαταλείπει το ζώδιό σου και να εισέρχεται στον Ζυγό, στρέφοντας την προσοχή σου στην οικονομική πραγματικότητα. Κατάλληλη περίοδος επίσης για να στείλεις βιογραφικά και να ψαχτείς αναφορικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης ενός ακινήτου. Την ίδια μέρα ο Ερμής περνά ανάδρομος στο ζώδιό σου ως 2/10, επιταχύνοντας τους ρυθμούς στην καθημερινότητά σου, ζορίζοντάς σε στο κομμάτι της επικοινωνίας και των μετακινήσεων. 

Ζυγός  (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)
Χρόνια Πολλά! Η αρχή της εβδομάδας έρχεται με το σύνθημα «αν χαμογελάσεις στη ζωή, μάλλον θα σου χαμογελάσει κι αυτή back» με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9) να σε προτρέπει να το πάρεις όλο λίγο πιο χαλαρά, να κανονίσεις και μια έξοδο με τους φίλους σου, να φτιάξεις αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα για σένα και το ταίρι σου κ.λπ. Παράλληλα είναι βοηθητική για να ξαναβρείς την επαφή με το σώμα σου, να το φροντίσεις, να το «αγκαλιάσεις» αποδεχόμενος την εικόνα του, βάζοντας ρεαλιστικούς στόχους στην περίπτωση που αυτή δεν σε ικανοποιεί. Και πάλι, όμως, η αρχή βρίσκεται στην αποδοχή και όχι στην εξαντλητική κριτική. Την Παρασκευή ο ανάδρομος Ερμής φεύγει από το ζώδιό σου και περνά στην Παρθένο και τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σου ως 2/10. Πρόκειται για μια πιο ψυχολογικά φορτισμένη διέλευση, αφού τώρα το «παιχνίδι» του ανάδρομου γίνεται πιο «ύπουλο», υποσκάπτοντας την καλή σου διάθεση, βγάζοντας ίσως και πρακτικά ζητήματα στη δουλειά, αδυναμία συνεννόησης/παρεξηγήσεις κ.λπ. Την ίδια μέρα ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιό σου και τα γενέθλιά σου ξεκινούν για φέτος. Αυτό από μόνο του αρκεί για να σου δώσει νέα ενέργεια και ματιά πάνω στα πράγματα, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα φτιάξουν όσο πλησιάζουμε και στο τέλος του μήνα.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Θετικό «kickstart» κάνει η εβδομάδα σου, αφού φαίνεται πως βρίσκεις νέα διάθεση και ενέργεια, ειδικά στο ερωτικό κομμάτι, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9) που επηρεάζει ιδιαίτερα τους γεννημένους του 2ου δεκαημέρου. Η αλήθεια είναι πως μια ανανέωση την χρειάζεσαι, γιατί λίγο η ρουτίνα, λίγο το βόλεμα στην καθημερινότητα ε, και τόσο απλά περνάς –εσύ ο master lover του ζωδιακού– από το «oh, mon amour» στον «έρωτα της παντόφλας». Μια καινοτόμα «προσέγγιση» επί του θέματος, ας πούμε ένα μικρό ταξιδάκι, θα ήταν «ταμάμ» για την περίπτωσή σου. Αν πάλι είσαι single οι δυνατότητες στο φλερτ είναι ενισχυμένες και μέσω εξόδων με φίλους αλλά και μέσω των social media. Την Παρασκευή έχουμε τη φθινοπωρινή ισημερία με τον Ήλιο να εισέρχεται στον Ζυγό και τον 12ο οίκο σου, βάζοντάς σε μια περίοδο «προπαρασκευής» μέχρι τα γενέθλιά σου. Η καθημερινότητά σου θα έχει μπόλικη ενασχόληση με τα θέματα της δουλειάς, που ίσως παίξει και κάποιο παρασκήνιο με κάποιον συνεργάτη, ενώ θα ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την «κουζίνα» του πράγματος στα προσωπικά σου. Την ίδια μέρα ο Ερμής προχωρά ανάδρομος στην Παρθένο ως 2/10 «αναγκάζοντάς» σε να γίνεις πιο mailable επικοινωνιακά για να μπορέσεις να «επιβιώσεις». Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα το Σ/Κ θέλει γειωμένη αντίληψη σχετικά με πρώτες γνωριμίες στα ερωτικά (3ο δεκαήμερο κυρίως).

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)
Τα επαγγελματικά και οι υποχρεώσεις τους είναι σε πρώτο πλάνο στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9) να δίνει ωστόσο γρήγορα αντανακλαστικά, έξυπνες ιδέες, βοηθώντας σε να γίνεις και πιο παραγωγικός. Το σημαντικό είναι ν’ αφήσεις το άγχος κατά μέρος και να χρησιμοποιήσεις το μυαλουδάκι σου –που δόξα τω Θέω το ’χεις και μπόλικο– από το να «πελαγώσεις» με τις όποιες απαιτήσεις και δυσκολίες αντιμετωπίζεις. Μάλιστα δεν αποκλείεται αυτή σου η στάση να σου φέρει «γούρι», αφού θα υπάρξουν και συμφέρουσες προτάσεις συνεργασίας για μερικούς. Τώρα, με τον ανάδρομο Ερμή να εισέρχεται στην Παρθένο την Παρασκευή ως 2/10, ο καλός σχεδιασμός προτεραιοτήτων και η διατήρηση μιας ψύχραιμης στάσης απέναντι σε αναποδιές και καθυστερήσεις σε πρότζεκτς ή επιχειρηματικά σχέδια θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμος, αποφεύγοντας παράλληλα και τις παρεξηγήσεις με προϊσταμένους και συναδέλφους. Ο Ήλιος προχωρά στον Ζυγό την ίδια μέρα, οπότε ασχέτως του πόση πίεση θα τρως φαίνεται πως θα καταφέρνεις να έχεις και ζωή εκτός δουλειάς, βγαίνοντας περισσότερο, βλέποντας φίλους, συσφίγγοντας σχέσεις. Το Σ/Κ με την αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα σε κάνει να δυσανασχετείς σχετικά με συμπεριφορές στα οικογενειακά.

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
Η υπενθύμιση ότι η ζωή είναι για να ζεις και όχι μόνο για να δουλεύεις ηχεί σαν «alarm clock» στο κεφάλι σου στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα (20/9) να θέλει απλά να κάνεις κάτι «άλλο», κάτι διαφορετικό, κάτι εκτός ρουτίνας που σε αναπαύει. Ιδανικά αυτό θα ήταν ένα ταξίδι με τον σύντροφο ή την παρέα –main theme throughout the week– ακόμα όμως και μικρά πραγματάκια όπως τραπεζώματα και μαζώξεις με φίλους, ένα σινεμαδάκι ή ένα ραντεβού για massage που προφέρεις σαν δώρο στον εαυτό σου μπορεί να βοηθήσει. Αν είσαι single και είχες ατονήσει κάπως στο κομμάτι του φλερτ, ξεκίνα πάλι δυναμικά και πού ξέρεις... Ο Ερμής συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του περνώντας την Παρασκευή στην Παρθένο ως 2/10, θέση που μπορεί να βγάλει άγχος και απρόοπτα στην καθημερινότητα, τις συζητήσεις και τις μετακινήσεις σου, επομένως θα πρέπει να δείξεις υπομονή, αποφεύγοντας και άσκοπες διενέξεις με άτομα του περιβάλλοντός σου. Ο Ήλιος εισέρχεται τον ίδια μέρα στον Ζυγό και το υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου, βοηθώντας σε να «φανείς» αλλά και να διακριθείς ίσως για τις επιδόσεις σου στα επαγγελματικά. Το Σ/Κ φέρνει την αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που σε κάνει να ονειρεύεσαι θαλασσίτσα, νησάκια ή κάτι άλλο πιο φθινοπωρινό ίσως.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)
Το ξεκίνημα της εβδομάδας σε βρίσκει να ασχολείσαι αρκετά με πρακτικά θέματα του σπιτιού, της οικογένειας και των οικονομικών σου, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9), που επηρεάζει ιδιαίτερα τους γεννημένους του 2ου δεκαημέρου, να φέρνει καλή αντίληψη αλλά και εύνοια σχετικά με φορολογικές τακτοποιήσεις ακινήτων (π.χ. μεταγραφές στο υποθηκοφυλακείο), κληρονομικών, χρημάτων που διαχειρίζεσαι από κοινού με τον άνθρωπό σου, χρημάτων της επιχείρησής σου κ.λπ. Για μερικούς ίσως δείξει και μια κινητικότητα στα επαγγελματικά, φέρνοντας μια νέα δουλειά ή μια δελεαστικά πρόταση συνεργασίας. Το θέμα των οικονομικών σου θα το βρίσκεις πάντως έτσι κι αλλιώς «μπροστά» σου, αφού την Παρασκευή ο ανάδρομος Ερμής οπισθοχωρεί στην Παρθένο μέχρι 2/10. Οτιδήποτε σχετίζεται με επενδύσεις, ακριβές αγορές, τράπεζες, δάνεια κ.λπ. πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή, ιδανικά δε να αποφεύγεται εντελώς μέχρι να ορθοδρομήσει ο Ερμής. Με την είσοδο του Ήλιου στον Ζυγό την ίδια μέρα η διάθεσή σου «ανοίγει» και τα «θέλω» αποκτούν τώρα μεγαλύτερη σημασία από τα «πρέπει». Οραματίζεσαι λοιπόν ταξίδια, (ξανά)διακοπούλες, ενώ αν βρίσκεσαι σε ηλικία σπουδών, το τι μέλλει γενέσθαι από δω και κάτω. Το Σ/Κ βγάζει μια συναισθηματική υπερβολή, ενώ δεν είναι κατάλληλο για οικονομικές συζητήσεις.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)
Είσαι αρκετά «δημοφιλής» στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (20/9) να σε κάνει «κουκλάκι ζωγραφιστό» –όχι ότι δεν είσαι δηλαδή– στα μάτια των άλλων, ανεβάζοντας τις μετοχές σου στο φλερτ, βοηθώντας σε να ανανεώσεις την ερωτική σου ζωή. Για να γίνει βέβαια αυτό πρέπει και λίγο να κυκλοφορήσεις, ωστόσο μάλλον θα έχεις τη διάθεση να το κάνεις, λέγοντας «ναι» σε προκλήσεις φίλων, καλέσματα κ.λπ. Γεγονός είναι πως έχεις πολλή ζήτηση και μάλιστα από την Παρασκευή, που ο ανάδρομος Ερμής θα περάσει απέναντί σου στην Παρθένο ως 2/10, οι άλλοι όλο και κάτι θα ζητούν από σένα, αυξάνοντας το pressing στην καθημερινότητά σου. Η μέρα δεν θα έχει ακριβώς 24 ώρες και συ ίσως όχι τόση υπομονή για να ικανοποιήσεις τους πάντες, με τις παρεξηγήσεις να θεωρούνται «σιγουράκι». Την ίδια μέρα σχηματίζεται η φθινοπωρινή ισημερία με τον Ήλιο να εισέρχεται στον Ζυγό, φέρνοντας τα οικονομικά σου στο προσκήνιο. Το πώς διαχειρίζεσαι τους πόρους σου, τι αλλαγές μπορείς να κάνεις σχετικά με τα έξοδά σου, τι πρέπει να κοπεί άμεσα γιατί σε βάζει «μέσα», είναι από τα θέματα που θα σε απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα το weekend «μπλέκει» περίεργα το κλίμα αλλά και το –συνήθως αλάνθαστο– ένστικτό σου σχετικά με νέες γνωριμίες στα ερωτικά.