Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας | 20-27.04.2020

Ταύρε, η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (23 Απριλίου) ίσως σε κάνει να αισθάνεσαι σαν δύο άνθρωποι

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση για το ζώδιο του Ταύρου

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 20-27 Απριλίου 2020

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ξεκινώντας τη χώνεψη των αλλαγών που έχουν συμβεί

Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο (23) δίνει τον τόνο της εβδομάδας σου, καθώς σε βοηθάει να καταλάβεις πολύ ξεκάθαρα πόσο σημαντικό είναι το καθημερινό επαγγελματικό σου πρόγραμμα και όσα ίσως απαξιώνεις ως "ρουτίνα», για να αισθάνεσαι ήρεμος και γεμάτος. Όσο ρίχνεις το βάρος στο να «ομορφύνεις" αυτούς τους δύο παράγοντες τόσο πιο ικανοποιημένος θα αισθάνεσαι. Αντίθετα, η πάλη για να διασκεδάσεις ή να ασχοληθείς με τα ερωτικά σου ή να βρεις ηρεμία και συναισθηματική ανταπόκριση από την οικογένειά σου, θα είναι αυτό ακριβώς: πάλη. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινάει στις 25. Επιβεβαιώνει κάποια αναμενόμενα πράγματα, όπως ότι χρειάζεται να ξανασκεφτείς σοβαρά την καριέρα και τον γάμο σου. Στην πρώτη περίπτωση επειδή αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα και συνεργασίες, στη δεύτερη περίπτωση επειδή αλλάζουν τα συναισθηματικά κι ερωτικά δεδομένα. Αν είσαι γεννημένος στη μέση του Απριλίου όλα αυτά ίσως έχουν μια επιπλέον ένταση και καθαρότητα. Ουσιαστικά θα χρειαστείς αυτόν τον μισό χρόνο για να καταλάβεις τι σου έχει συμβεί.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Μέσα σου συγκρούονται η πραγματικότητα και οι επιθυμίες σου

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (23) ίσως σε κάνει να αισθάνεσαι σαν δύο άνθρωποι. Ναι μεν βρίσκεις τα πατήματά σου κι αισθάνεσαι πιο σίγουρος για όσα συμβαίνουν στο σπίτι και στο γραφείο. Έχεις υπερκουραστεί δε να κάνεις «το σωστό», αυτό που υπαγορεύει ο ευρύτερος συγγενικός κύκλος, το γνωστό σου σκεπτικό, το καρότο που κρέμεται μπροστά από τη μούρη σου. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να δεις πού και αν οι δικοί σου στόχοι εναρμονίζονται με αυτούς των γύρω σου, ώστε να ξέρεις με τι αξίζει να ασχοληθείς και τι είναι απλά άχρηστο φορτίο και τσάμπα το κουβαλάς. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινάει στις 25 και θα σου δώσει όλο τον χρόνο που χρειάζεσαι για να σκεφτείς και να ξανασκεφτείς όσα έγιναν το προηγούμενο εξάμηνο. Με αφορμή την σχέση ή τις συνεργασίες σου, ίσως χρειάζεται μια άλλου είδους οργάνωση, ένα ευρύτερο σκεπτικό απέναντι στους συγγενείς σου, την καθημερινή επικοινωνία και την προσωπική σου εξέλιξη.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Κοιτάζεις προς τα πίσω με ανάμεικτα συναισθήματα και αρκετή κούραση

Με τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο (23) καλό θα 'ναι να λάβεις υπόψη σου ορισμένες απόψεις από τις καθημερινές σου κουβέντες και συναναστροφές σε σχέση με τη σωματική και ψυχολογική σου υγεία, όπως και σε σχέση με την άρνησή σου να ασχοληθείς με εκκρεμότητες κι απωθημένα και να τελειώνεις μια και καλή με αυτά που σέρνεις. Χρειάζεται να έχεις το νου σου ώστε να ασχοληθείς με την επίλυσή τους, παρά με το να αισθάνεσαι άνετα με το πρόβλημα. Έτσι δίνεις χώρο σε σχέδια και γενικά στο παρακάτω. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινάει στις 25 και ανοίγει μία περίοδο στην οποία θα «τριφτείς» με όσα συνέβησαν στην ερωτική σου ζωή και στις οικονομικές σου συνεργασίες εξαιτίας θεμάτων υγείας ή απλώς εξαιτίας της καθημερινότητας. Το βάρος της ρουτίνας εξώθησε κάποιες καταστάσεις στο μη περαιτέρω και οδήγησε σε δραστικές συνειδητοποιήσεις. Στο επόμενο διάστημα θα παλέψεις μ'αυτές τις συνειδητοποιήσεις, θα μπερδευτείς, ίσως προσπαθήσεις να αρνηθείς την πραγματικότητά τους, πριν τις αποδεχτείς.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ψάχνοντας μια σταθερά για να σε οδηγήσει καθώς μεταβάλλονται οι σχέσεις σου

Με τη Νέα Σελήνη (23) καλό θα 'ναι να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στις αξίες σου και στα πράγματα που σε ικανοποιούν πραγματικά κι όχι από συνήθεια, ώστε να έχεις ένα σαφές σημείο αναφοράς για τα σχέδιά σου, για το πώς διαχειρίζεσαι τις φιλίες σου και τον ελεύθερο χρόνο που έχεις. Προσπάθησε να αποφύγεις τα άκρα, καθώς ούτε το να κολλήσεις στο δικό σου ανεξαρτήτως συνθηκών, ούτε το να θέλεις να φτιάξεις τα πάντα σε μία αναπνοή λειτουργούν παρά για να σε παιδέψουν. Μια συνδυαστική λογική είναι πιο αποτελεσματική. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινάει στις 25 και θα σου δώσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να προσαρμοστείς στις αλλαγές σε θέματα σχέσης που συνέβησαν είτε εξαιτίας των παιδιών, είτε με αφορμή το ερωτικό κομμάτι. Παρόμοια έχεις να μάθεις να λειτουργείς σε ένα διαφορετικό μοντέλο συνεργασίας που σε αναγκάζει να είσαι πιο δημιουργικός έστω κι αν δυσκολεύει. Πιθανώς εξαιτίας των προηγούμενων παραγόντων δεις την ματαίωση συμφωνιών.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αμφιβάλλεις για τις τωρινές σου δυνατότητες βάσει παλιών εμπειριών. Λαθάκι.

Με τη Νέα Σελήνη (23) φαίνεται πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις για την καριέρα και τον γάμο σου είναι να ζυγίσεις προβλήματα, αμφιβολίες και άγχη μέσα από το πρίσμα των δυνατοτήτων σου, οι οποίες δεν είναι αμελητέες, κι όχι μέσα από το πρίσμα των φόβων σου ή των περασμένων αποτυχιών. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτός που είσαι τώρα αντιμετωπίζει αυτά που σου συμβαίνουν τώρα, όχι αυτός που ήσουν πριν από 1,5 ή 15 χρόνια. Έτσι είναι ευκολότερο να δεις και τις δυνατότητες βελτίωσης που υπάρχουν σε όλα, από τον εαυτό σου, μέχρι τις σχέσεις με τους συγγενείς ή ζητήματα επαγγελματικής προόδου. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινάει στις 25 και ανοίγει μια άβολη περίοδο στην καθημερινότητά σου, από την άποψη του ότι αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στο πριν κι αυτό που ξέρεις τώρα για την κατάσταση στο σπίτι, την οικογένεια, τη δουλειά σου, ακόμη και για θέματα υγείας. Το σοφότερο είναι να προσπαθήσεις να αποδεχτείς το τώρα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Προσπαθείς να ξεμπερδέψεις πιθανότητες, δυνατότητες, επιθυμίες και εμπειρίες

Η Νέα Σελήνη (23) βοηθά σίγουρα να εκτιμήσεις τις χιλιάδες προσπάθειες που έχεις κάνει για να λειτουργήσουν τα πράγματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο και τις χιλιάδες φορές που έχεις αποτύχει. Συνεπώς σε βοηθά να σχεδιάσεις καλύτερα, να αντιμετωπίσεις ρεαλιστικότερα τους συγγενείς σου, τα υπάρχοντα παράπονά σου, τα ζητήματα της προσωπικής σου εξέλιξης. Είναι αρκετά βασικό να μην αγνοήσεις τις παρελθούσες εμπειρίες σου, όπως και όσα διδάσκει η τωρινή σου ρουτίνα. Έτσι μπορείς να εγκαινιάσεις ένα άλλο βάθος και ουσία σε συναισθηματικά και οικονομικά ζητήματα εξίσου. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινάει στις 25 και εγκαινιάζει μία κάπως ταραγμένη περίοδο όσον αφορά τα ερωτικά σου, την σχέση με τα παιδιά σου και τα δημιουργικά σου πρότζεκτ. Καθώς επικοινωνίες, επαφές και γνωριμίες επέφεραν δραστικές αλλαγές σ' αυτούς τους τομείς, το επόμενο διάστημα παλεύεις να προσαρμοστείς ίσως κάνοντας δεύτερες σκέψεις με αμφιβολία και τις δυσκολίες ενός μεταιχμίου, ακόμη και βλέποντας πολλά από όσα προέκυψαν να καθυστερούν και να μπερδεύονται.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Αξιολογείς εκ νέου έρωτες, οικονομικές συνεργασίες, οικογενειακή κατάσταση

Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο (23) σχετίζει όνειρα και σχέδια για το μέλλον, με την ερωτική σου ζωή και τις οικονομικές σου συμφωνίες και συνεργασίες. Έτσι είναι δυνατόν να αντιληφθείς την ποιότητα των τελευταίων, ειδικά αν επιμείνεις να τα αντιμετωπίσεις με κατανόηση και γενναιοδωρία. Παράλληλα βέβαια ξυπνάει μέσα σου τη διάθεση να επιβάλλεις τους σκοπούς και τους στόχους σου δημιουργώντας αρκετές συγκρούσεις, θολούρα και συναισθηματικές εξάρσεις. Ο ιδεαλισμός και τα όνειρά σου συν μια διάθεση συνεννόησης είναι καλύτεροι σύμβουλοι από όσο κάποιος αμετακίνητος στόχος και η διάθεση να συγκρουστείς με τα πάντα, μέσα κι έξω σου. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινά στις 25 του μήνα. Σου δίνει τον χρόνο να κάνεις απογραφή όσων έχουν συμβεί μέσα σου, στο σπίτι και τον οικογενειακό σου χώρο. Πιθανώς να βρεθείς σε κρίση αξιών, όπου μπαίνεις στον πειρασμό να αμφισβητήσεις αυτό που γνωρίζεις προκειμένου να μην αποδεχτείς κάποια δομική αλλαγή. Είναι δύσκολο να ξεχάσεις ποιος είσαι όμως.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αναρωτιέσαι αν οι σχέσεις σου αγγίζουν τους στόχους σου

Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο (23) και τον ζωδιακό σου άξονα σε βοηθά να δεις τη σχέση ή την προσωπική σου ζωή και τις συνεργασίες ή συμφωνίες σου, υπό το πρίσμα των ευρύτερων κοινωνικών και επαγγελματικών σου στόχων. Έτσι μπορείς να αντλήσεις πιο σαφή συμπεράσματα για το πού βρίσκεσαι, αρκεί η όλη άσκηση να μη γίνει τελείως εγωκεντρικά, με διάθεση σύγκρουσης και άξονα το «τι έχω να κερδίσω». Οι στόχοι και οι σκοποί σου είτε το αναγνωρίζεις είτε όχι είναι αναγκαστικά σε συνάρτηση με άλλους ανθρώπους. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του κυβερνήτη σου, Πλούτωνα, ξεκινάει στις 25 και σηματοδοτεί ένα διάστημα που θα ασχοληθείς περισσότερο με την ποιότητα της επικοινωνίας, των ιδεών και των καθημερινών σου συναλλαγών, παρά με την ποσότητά τους. Αυτά έχουν περάσει δραστική μεταμόρφωση με καίριες γνωριμίες, επαφές και συζητήσεις που τελείωσαν κάποια μοντελάκια κι έφεραν άλλα στο προσκήνιο. Πιθανόν να υπάρξει αμφιταλάντευση τώρα, ίσως και η αμφισβήτηση επαφών, στάσεων, συμφωνιών που φαίνονταν καίριες.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Βλέπεις καινούριες δυνατότητες, όμως οι εκκρεμότητες σου δημιουργούν αμφιβολίες

Η Νέα Σελήνη (23) μπορεί να δώσει άλλο χρώμα στην καθημερινότητά σου και να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα ψυχολογικά και σωματικά, επειδή συνδέει τη ρουτίνα σου στενότερα με τα πράγματα που θέλεις να κάνεις για να βελτιωθείς και με μια πιο αισιόδοξη θέαση του εαυτού σου, των συγγενικών σου σχέσεων και των δυνατοτήτων σου. Υπάρχουν βέβαια και όποια συναισθηματικά δράματα κι ανασφάλειες και δυσπιστίες υπάρχουν, όμως θα ’ναι σίγουρα σπατάλη χρόνου και επιβάρυνση σωματική και ψυχολογική να κολλήσεις στο πρόβλημα αντί για τη θεραπεία. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινά στις 25 και ανοίγει μία περίοδο που καλό θα ήταν να είσαι προετοιμασμένος να ασχοληθείς με οικονομικές και συναισθηματικές αναταραχές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι αρνητικές. Η ολοκλήρωση κύκλων και στους δύο τομείς έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για την τωρινή σου κατάσταση. Την επόμενη περίοδο ίσως βρεθείς αντιμέτωπος με εκκρεμότητες που δεν διευθετήθηκαν απολύτως και χρειάζονται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από μέρους σου.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Προσεγγίζεις βαθύτερα και πιο χαρούμενα τις σχέσεις, αν δεν πας να τις ελέγξεις

Με τη Νέα Σελήνη (23) η ουσία της ερωτικής σου ζωής μπορεί να πάρει την πρωτοκαθεδρία, καθώς είναι ευκολότερο να αντιληφθείς τη σημασία του συναισθηματικού κι ερωτικού παράγοντα για να είσαι καλά. Υπάρχει βέβαια και η κλασική και βασική σου τάση που είναι να προσπαθείς να φορέσεις αυτό που θεωρείς ότι είναι η δέουσα συνθήκη στην ερωτική σου ζωή και να καταλήγεις να παλεύεις για έλεγχο χάνοντας βέβαια στην πορεία αρκετή από την ουσία. Λίγος περισσότερη ευαισθησία και στοργική διάθεση είναι πολύ απολαυστικότερα και σαφώς βοηθητικότερα. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα στο ζώδιό σου ξεκινά στις 25. Εγκαινιάζει ένα διάστημα που μπορεί να σου επιτρέψει να αντιμετωπίσεις λίγο διαφορετικά οτιδήποτε αφορά την υγεία σου, ξεκινώντας από τον τρόπο που σκέφτεσαι πάνω στο ζήτημα. Παράλληλα δημιουργεί αρκετές αμφιβολίες για αλλαγές που συνέβησαν στις προσωπικές σου σχέσεις, ιδίως σε φιλίες, και ίσως σε βάλει σε διάθεση νοσταλγίας. Καλό είναι αν ξεπεράσεις κάποιο δύσκολο επεισόδιο, να μη γυρίσεις στη συμπεριφορά που το δημιούργησε.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Βλέπεις καθαρά κάποια πράγματα σπίτι και μέσα σου, έστω κι αν δεν θέλεις

Με τη Νέα Σελήνη (23), μέσα από τη σχέση σου (ή την έλλειψή της) βοηθιέσαι να δεις πιο καθαρά τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου, την κατάσταση στο σπίτι και τον οικογενειακό σου χώρο. Αυτό προϋποθέτει ότι είσαι προετοιμασμένος να λειτουργήσεις με μία άλφα συμπάθεια και κατανόηση προς άτομα και καταστάσεις, ακόμη κι αν αυτά που συνειδητοποιείς δεν είναι εύπεπτα. Καλό είναι να αποφύγεις να μπεις σε χρησιμοθηρική ή τελείως πρακτική κι επίπεδη λογική ώστε να μη βρίσκεις λόγο για μάλωμα σε ό,τι δυσκολεύει τη ρουτίνα σου και είναι πολλά. Έτσι έχει ελπίδα η επικοινωνία και διευκολύνονται όλα τα καθημερινά πάρε δώσε. Η εξάμηνη φετινή αναδρομή του Πλούτωνα ξεκινά στις 25 και σου δίνει μια ανάσα από το μπαράζ τελών και ολοκληρώσεων και αποσχίσεων που συνέβησαν τον προήγουμενο μισό χρόνο, ειδικά με αφορμή την καριέρα ή τον γάμο σου. Αν και τα εξωτερικά γεγονότα παρήλθαν, ο αντίκτυπός τους παραμένει. Τώρα είναι θέμα αποδοχής σε βαθύτερο επίπεδο.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Μπορείς να αντιληφθείς πρακτικά ότι κάποια πράγματα σου έκαναν κακό
Αν σου προκύπτουν καινούριοι τρόποι να τακτοποιείς την καθημερινότητά σου και τις δουλειές σου και τους προτιμάς από τους προηγούμενους, βεβαίως και να τους κρατήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις συναισθηματικές σου ισορροπίες. Αν αισθάνεσαι πιο υγιής συναισθηματικά αυτές τις ημέρες, σημείωσε προσεκτικά τις σχέσεις που αναγκαστικά βρέθηκαν σε απόσταση και τις ασχολίες που αναγκαστικά μπήκαν στον πάγο ή έληξαν οριστικά. Μπορεί να είναι προσωπικές, μπορεί να είναι επαγγελματικές, η ουσία είναι ότι αν αισθάνεσαι πιο υγιής και ήρεμος υπάρχει λόγος. Η προθυμία σου να συνεννοηθείς για πρακτικά θέματα θα βοηθήσει πολύ την σταθερότητα στο σπίτι και το γραφείο. Ακόμη περισσότερο αν είσαι πρόθυμος να επαενεξετάσεις ζητήματα χρημάτων ή συναισθημάτων ακόμη κι αν εσύ είσαι εντάξει, επειδή όμως το ζητά ο σύντροφος ή ο συνεργάτης σου. Ο Ήλιος στον Ταύρο (19) σε βοηθά την ευστοχία σου και την ορθή αντίληψη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δουλειά και την υγεία σου και υπό την προϋπόθεση ότι δεν εμπλέκεσαι σε κουβέντες με δεδομένο ότι έχεις δίκιο και ξέρεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ