Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (30 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου)

Ζυγέ, υπάρχει σχετική ισορροπία που δεν σου κάνει και γι’ αυτό αναλαμβάνεις δράση

Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 717
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (30 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου).

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Τακτοποιείς τα οικονομικά σου και ετοιμάζεσαι για εξελίξεις στα προσωπικά σου
Με τον Ερμή στον Σκορπιό (3) και τον Πλούτωνα ορθόδρομο (3) θα είναι πιο εύκολο να φτάσεις στη ρίζα των πρακτικών σου υποθέσεων, είτε αφορούν λογαριασμούς και το πώς θα τα φέρεις βόλτα, είτε οικονομικές συμφωνίες. Δεν αποκλείεται να προχωρήσουν επαγγελματικές προτάσεις και διαπραγματεύσεις. Στην προσωπική σου ζωή τα πράγματα που σκέφτεσαι και ο τρόπος που τα εκφράζεις (ή δεν τα εκφράζεις) μπορεί να δημιουργήσουν ένταση. Ίσως διαλυθούν μερικές εντυπώσεις σου –πράγμα δυσάρεστο–, αν και τελικά γνωρίζεις καλύτερα ποιον έχεις απέναντί σου κάθε φορά. Πάντως καλό είναι να μη γίνεις καχύποπτος, δύσπιστος ή κρυψίνους για να έχεις το πάνω χέρι. Και να το πετύχεις, μάλλον δεν αξίζει το παίδεμα, αφού οι σχέσεις σου στην πραγματικότητα διανύουν μια σχετικά καλή περίοδο. Μάλιστα ο Άρης στον Ζυγό (4) και τον ζωδιακό σου άξονα φέρνει σχετικές εξελίξεις. Αν αντισταθείς στον πειρασμό να αντιδράς πριν σκεφτείς, κερδίζεις τις εντυπώσεις, την ημέρα και καρδιές. Δεν είναι κι άσχημο.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Πρόοδος σε πρακτικές υποθέσεις και καινούργιο έδαφος στη σχέση σου
Αν και με κόπο και βάσανα, η εβδομάδα φέρνει μια καθαρή νίκη σε πρακτικά σου θέματα και απομακρύνει εμπόδια από τον δρόμο σου. Μπορεί να είναι στη δουλειά, κάποιο θέμα που αφορά τους συνεργάτες σου ή τους συγγενείς σου. Ο Ερμής στον Σκορπιό (3) και τον ζωδιακό σου άξονα κάνει καλό στη σχέση σου γιατί σε βοηθάει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και τα καλύτερα κρυμμένα κομμάτια σου. Προσπάθησε να μην το χαλάσεις με ζήλειες και πιστεύοντας τα σενάρια που φτιάχνεις. Ο ορθόδρομος Πλούτωνας (3) σου ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσεις στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις, ειδικά αν αποδεχτείς ότι κάποια πράγματα δεν είναι όπως πίστευες. Πες το mea culpa σου και προχώρα. Καθώς ο Άρης μπαίνει στον Ζυγό (4), οι ρυθμοί στη δουλειά επιταχύνονται είτε γιατί πρέπει να κλείσεις εκκρεμότητες, είτε γιατί σε κοντράρει το περιβάλλον και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Η υγεία σου έρχεται στο προσκήνιο επίσης καθώς είναι καιρός να προσπαθήσεις να εξισορροπήσεις ό,τι αμέλησες.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Οι δυνατότητες και τα θετικά της ζωής σου ως εξισορροπητικός παράγοντας
Στην αρχή της εβδομάδας οι ανησυχίες σου για τα χρήματα, κάποια δύσκολα συναισθηματικά θέματα ή ένας συνδυασμός τείνουν να υποβιβάσουν την αξία όσων σου δίνει η ερωτική σου ζωή, η σχέση με τα παιδιά σου και όσα αγαπάς να κάνεις. Με τον κυβερνήτη σου Ερμή στον Σκορπιό (3), όμως, μπορείς να κρατήσεις το θετικό και να κολυμπήσεις στα βαθιά σε θέματα που αφορούν το σπίτι, την προσωπική σου αξία και δουλειά. Όσο δεν παραμυθιάζεσαι από το μυαλό σου, δεν φοβάσαι να τριφτείς και δεν αναπολείς, τόσο το καλύτερο. Ο ορθόδρομος Πλούτωνας (3) σου δίνει την ευκαιρία να εξυγιάνεις τα πιο απαιτητικά κομμάτια της δουλειάς σου και να προσεγγίσεις περίπλοκα οικονομικά και προσωπικά θέματα. Δες τα πράγματα από ψηλά κι όχι από μέσα, για να καταλάβεις ότι έχεις την απαιτούμενη δύναμη, ευφυΐα, ορμή και δημιουργικότητα. Με τον Άρη στον Ζυγό (4) και ένα σπρώξιμο από τους φίλους και τα σχέδιά σου κάνεις εύστοχες κινήσεις στην προσωπική κι επαγγελματική σου ζωή.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Εκτιμάς περισσότερο τα θέλω σου και γίνεσαι πιο διεκδικητικός
Η αρχή της εβδομάδας είναι κάπως κουραστική για σένα γιατί καταβάλλεις προσπάθεια να κάνεις ωραία πράγματα για το σπίτι και να κρατήσεις τις ισορροπίες. Αν λειτουργούν, είναι  με κόπο και μετά από αντιρρήσεις. Με τον Ερμή στον Σκορπιό (3) καταλαβαίνεις ότι ίσως δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι τόσο. Διεκδικείς περισσότερα στον έρωτα και τη σχέση με τα παιδιά σου γιατί δεν διστάζεις να εκφράσεις όσα σε δυσαρεστούν. Έρχεσαι επίσης σε καλύτερη επαφή με τη διαίσθησή σου και μπορείς να αξιολογήσεις με μεγαλύτερη επιτυχία καινούργιες γνωριμίες και παλιά μπερδέματα, αν και ίσως μπεις στον πειρασμό να υπερβάλλεις τις δυνατότητές τους. Ο Πλούτωνας σε ευθεία πορεία (3) δίνει δυναμική και αποφασιστικότητα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου αφού ο έρωτας, η δημιουργικότητα και η χαρά γίνονται απαραίτητες και σημαντικότερες από όσα και όσους τα περιορίζουν. Έτσι, λοιπόν, ο Άρης στον Ζυγό (4) ανοίγει δουλειές και διαπραγματεύσεις στο σπίτι και το γραφείο για να δημιουργηθούν συνθήκες που ανταποκρίνονται στους στόχους σου.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αλλαγές στο πρόγραμμά σου για να εξυπηρετήσεις την προσωπική σου ζωή
Η ευχάριστη κοινωνικότητα και οι πολλές επαφές των αρχών της εβδομάδας, σε επαγγελματικό ή κοινωνικό επίπεδο, σε γεμίζουν, όμως έρχονται σε αντιδιαστολή με τις οικογενειακές υποχρεώσεις και τις δουλειές του σπιτιού κι έτσι κάτι από το ευχάριστο χάνεται λόγω πίεσης ή κούρασης. Ο Ερμής στον Σκορπιό (3) μαζεύει τις σκέψεις σου στο σπίτι αφού φορτίστηκες επαρκώς στον ελεύθερο χρόνο και τις φιλίες σου. Κλείνεσαι λιγάκι και τα συναισθήματά σου γίνονται πιο έντονα, οπότε χρειάζεται προσοχή και μπόλικη ειλικρίνεια ώστε να μην παρερμηνευτούν όσα λέγονται ή δεν λέγονται. Με τον Πλούτωνα σε ευθεία πορεία (3) η δυσαρέσκεια και οι αμφιβολίες στο σπίτι ή μέσα σου μπορούν κάλλιστα να επιβαρύνουν την υγεία σου. Είναι σημαντικό να κόψεις από τη ρίζα τέτοιες τάσεις στο οικογενειακό περιβάλλον ή το γραφείο, εξετάζοντας εναλλακτικό προγραμματισμό και καταμερισμό υποχρεώσεων. Ο Άρης στον Ζυγό (4) σου δίνει την απαραίτητη ευχέρεια κινήσεων να εφαρμόσεις καινούργιες ιδέες και να μπολιάσεις τον κύκλο σου με καινούργια άτομα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Φορτισμένος από καλοπέραση και (σχετική) ηρεμία, έτοιμος για νέες κατακτήσεις
Ακόμη και το πολύ καλό μπορεί να κουράσει ή να έχεις την περιέργεια να δεις και κάτι άλλο κι αυτό ισχύει απόλυτα στην αρχή της εβδομάδας, είτε αφορά την επιμόρφωσή, την ερωτική σου ζωή, είτε το τι κάνεις με τα χρήματά σου. Με τον κυβερνήτη σου Ερμή στον Σκορπιό (3) έρχεται η επιθυμία για καινούργιες επαφές, κουβέντες για μεγαλύτερο κέρδος και κινητικότητα στην καριέρα σου. Επιπλέον επικοινωνείς τα συναισθήματά σου καλύτερα στη σχέση σου, αν και αυτά μπορεί να μεταβάλλονται δραστικά. Ωφελεί η αλήθεια, αλλά όχι με σκληρότητα. Με τον Πλούτωνα ορθόδρομο (3), η διαδικασία αυτή σου δείχνει το αληθινό πρόσωπο όσων συμβαίνουν στην ερωτική σου ζωή, στη σχέση με τα παιδιά σου, στις δημιουργικές σου ασχολίες, ακόμη και στη διασκέδασή σου. Είσαι αρκετά ήρεμος κι επιβεβαιωμένος συναισθηματικά για να οδηγήσεις τα πράγματα σε θετική κατεύθυνση. Ο Άρης στον Ζυγό (4) χτυπάει το καμπανάκι για έξοδα, τακτικά κι έκτακτα, αφού σε πιάνει διάθεση για φουλ καλλωπισμό και ψώνια.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Σχετική ισορροπία που δεν σου κάνει και γι’ αυτό αναλαμβάνεις δράση
Τα συννεφάκια στον ουρανό είναι λιγοστά στην αρχή της εβδομάδας γιατί είσαι σε σχετική ισορροπία. Παρ’ όλα αυτά η συναισθηματική και οικονομική σου κατάσταση σε προβληματίζει ελλείψει εξελίξεων στο τι αισθάνεσαι ή την κατάσταση στο σπίτι. Ο Ερμής στον Σκορπιό (3) σε βάζει πιο ουσιαστικά και βαθιά στο θέμα συναίσθημα και λεφτά. Συνειδητοποίηση, επίμονα θέματα με τους συγγενείς, ένα ταξίδι, μια ευκαιρία που ήταν στον πάγο, μπορεί να είναι οτιδήποτε, πάντως γίνεται αφορμή να διεκδικήσεις ουσιαστικότερη κατανόηση στην ερωτική σου ζωή και το οικονομικό αντίτιμο για την πρόοδό σου. Έτσι, ο ορθόδρομος Πλούτωνας (3) πυροδοτεί αποφασιστικές κι απαιτητικές εξελίξεις στο σπίτι και μέσα σου. Ο Άρης στο ζώδιό σου (4) σε γεμίζει ενέργεια κι ενεργητικότητα για να κάνεις τις κινήσεις που θα αποκαταστήσουν τις ισορροπίες στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να επιλέξεις να θυσιάσεις τον εαυτό σου για χάρη των άλλων, των προσχημάτων ή της σχέσης. Τα όρια μπαίνουν και με το γάντι. 


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ανοίγεσαι επικοινωνιακά και αυτό αλλάζει τις ισορροπίες στον κύκλο σου
Ακινητοποιημένος και ανήσυχος είσαι στην αρχή της εβδομάδας γιατί δεν βλέπεις εξελίξεις στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις, ενώ τα σενάρια φουντώνουν μέσα σου. Όχι άδικα. Με το πέρασμα του Ερμή στο ζώδιό σου (3) χρησιμοποιείς τη φαντασία σου εποικοδομητικότερα, συζητώντας τι μπορεί να γίνει για τη χρηματοδότηση των σχεδίων σου, μετά από σχετικά νέα. Στο προσκήνιο όμως έρχεται και το μέλλον της ερωτικής σου ζωής, αφού αισθάνεσαι πως θα σκάσεις αν δεν εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Ο κυβερνήτης σου Πλούτωνας (3), ορθόδρομος, υποστηρίζει την έκφραση και σου δίνει θάρρος, αποφασιστικότητα και δύναμη για να πεις τα σημαντικά, έστω και με κάποιο κόστος. Έτσι βάζεις κάτω διαπραγματεύσεις κάθε είδους και συγγενικά θέματα που σε έχουν βασανίσει και σε έχουν βαρύνει από τον προηγούμενο χρόνο ακόμη και δεν είχες την ευκαιρία ή τη διάθεση τα αντιμετωπίσεις. Η οπτική σου γωνία ανοίγει και επανεκτιμάς τις σχέσεις στον κύκλο σου. Με τον Άρη στον Ζυγό (4) αισθάνεσαι έντονα τη συνεπακόλουθη αναστάτωση στη ρουτίνα και τη δουλειά σου, ίσως λυπάσαι για πράγματα που τελειώνουν. Φρόντισε να μην επηρεάσει την υγεία σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Ανάμεσα σε νέες ασχολίες, χόμπι και σχέδια, ζητάει φροντίδα η ερωτική σου ζωή
Η εβδομάδα σου ξεκινάει με τσίτα τα γκάζια στη δουλειά και τον ελεύθερό σου χρόνο, πράγμα που σε ικανοποιεί απολύτως, χαρίζει αισιοδοξία και ευχάριστη ώθηση στην προσωπική σου ζωή. Ωστόσο, παραμένουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες. Με τον Ερμή στον Σκορπιό (3) βγαίνουν κάποια παράπονα για τη σχέση σου και τον τρόπο που βαδίζει, ίσως και κάποια αμφιβολία και δυσαρέσκεια για τον σύντροφό σου. Καλά θα κάνεις να μην επιδοθείς σε χειρισμούς, ούτε να το καταπιείς και να το αφήσεις να σε ενοχλεί παρασκηνιακά. Ό,τι και να είναι, υπάρχει ο σωστός τρόπος να το εκφράσεις – επιτρέπεται να έχεις κι εσύ τις ανησυχίες σου. Ο Πλούτωνας, ορθόδρομος (3), θα ξεμπλοκάρει αρκετά από όσα είναι σε στάση ερωτικά, συναισθηματικά και οικονομικά, αφού θα δεις τα πράγματα πιο ανοιχτά και ίσως με περισσότερη ειλικρίνεια και διάθεση να φτιάξεις τα κακώς κείμενα. Ο Άρης στον Ζυγό (4) σε διατηρεί δραστήριο κοινωνικά, στις φιλίες και τα χόμπι σου. Χρειάζεται μόνο λίγη φροντίδα ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κερδίζεις σε ελεύθερο χρόνο και διάθεση να ασχοληθείς με τα προσωπικά σου
Η όποια ισορροπία και καλή εντύπωση στη δουλειά σού φαίνεται ότι πληρώνεται ιδιαίτερα ακριβά στην αρχή της εβδομάδας, κυρίως γιατί δεν βλέπεις την πρόοδο που θα ήθελες. Ίσως έχεις την ίδια αίσθηση και στον γάμο σου. Πάντως με τον Ερμή (3) στον Σκορπιό και τον Πλούτωνα ορθόδρομο (3) οι πρακτικοί σου κόποι κι όποιες βελτιώσεις έχεις κάνει στον εαυτό σου, στη δουλειά, στο συγγενικό περιβάλλον, αναφορικά με νομικά ζητήματα, δίνουν σημάδια ότι όντως έχουν αντίκρισμα. Έτσι βρίσκεις χρόνο και διάθεση να σκεφτείς τις φιλίες σου, τη συναισθηματική σου ζωή και να ασχοληθείς ουσιαστικά. Φαίνεται ότι αναγκάζεσαι ή, ιδανικά, προθυμοποιείσαι να βγεις έξω από το στενό σου πλαίσιο αναφοράς και να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζεσαι για ένα καλύτερο μέλλον στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις. Στο πιο δύσκολο, ίσως υποψιαστείς ότι κάποιες σχέσεις δεν έχουν μέλλον. Ό Άρης στον Ζυγό (4) βάζει στο πρόγραμμα έξτρα κοινωνικές δραστηριότητες και έξτρα προσπάθεια στη δουλειά για να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Παίρνεις θέση για τις σχέσεις και τη δουλειά σου, ενώ οι εξελίξεις συνεχίζονται
Οι καινούργιες παρέες, τα μαθήματα και επαγγελματικά ανοίγματα, η σχετική ισορροπία στο σπίτι και το συγγενικό σου περιβάλλον έχουν λειτουργήσει σαφώς ανανεωτικά. Παρ’ όλα αυτά αισθάνεσαι αρκετή ανυπομονησία κι ανησυχία για το αν τελείωσαν τα δύσκολα στην καριέρα και τον γάμο σου. Ο Ερμής στον Σκορπιό (3) και ο Πλούτωνας ορθόδρομος (3) λένε «και ναι, και όχι». Στη δουλειά ο διάλογος είναι εποικοδομητικός και εν δυνάμει προσοδοφόρος, καθώς το ομαδικό πνεύμα, οι ιδέες και η δουλειά για το κοινό συμφέρον ακούγονται. Στα προσωπικά σου, οι εξελίξεις στην ερωτική σου ζωή σε οδηγούν να διατυπώσεις με μεγάλη σαφήνεια τους προσωπικούς σου στόχους, ειδικά σε σχέση με το θέμα του γάμου. Έτσι, φάσεις τελειώνουν, άλλες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν κι αυτή η μετάβαση είναι σίγουρα απαιτητική συναισθηματικά. Με τον Άρη στον Ζυγό (4) δεν κοντοστέκεσαι καθόλου. Ταξίδι, γνωριμία ή πρόταση, συνεχίζεις να προσθέτεις καινούργια συστατικά στην προσωπική κι επαγγελματική σου ζωή και να το διασκεδάζεις δεόντως. Η τσέπη σου στα γνωστά.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Πάθη και αμφιταλαντεύσεις στη συναισθηματική και οικονομική σου ζωή
Η ερωτική σου ζωή και τα ζητήματα των από κοινού οικονομικών παραμένουν πηγή ανασφάλειας και αμφιταλάντευσης από το ένα στο άλλο άκρο της συναισθηματικής κλίμακας. Δυσκολεύεσαι να δεις, αν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσει οτιδήποτε παρακάτω. Ο Ερμής στον Σκορπιό (3) και ο ορθόδρομος Πλούτωνας (3) απαλύνουν τις ανησυχίες σου. Αρχίζεις να βλέπεις ότι υπάρχει φως συνεννόησης στο πλαίσιο της οικογένειας και της σχέσης σου. Ανοίγει ο διάλογος για οτιδήποτε θα μπορούσε να ανανεώσει ουσιαστικά και να διευρύνει κάθε επίπεδο της προσωπικής σου ζωής. Παράλληλα οι οικονομικές σου συμπράξεις δείχνουν σημεία εξέλιξης και σου ανοίγουν καινούργιο πεδίο διεύρυνσης, μάθησης και κερδοφορίας. Με αυτά αλλάζει η κατάσταση στον ελεύθερο χρόνο και τις φιλίες σου, καθώς απαιτούνται δραστικές αλλαγές και άνοιγμα σε νέα άτομα. Ο Άρης στον Ζυγό (4) κρατάει τη φλόγα τσουρουφλιστή στην ερωτική και συναισθηματική σου ζωή, με τα καλά και τα δύσκολα που αυτό συνεπάγεται. Το βασικό είναι ότι ασχολείσαι πρακτικά αντί να χάνεσαι σε θεωρίες.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου