Cosmic Telegram

Τα ζώδια της εβδομάδας (16-22 Σεπτεμβρίου)

Παρθένε, εκτιμάς την ηρεμία και τη χαλάρωσή σου και ξεπερνάς ευκολότερα τα στραβά

Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 715
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (16-22 Σεπτεμβρίου).

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Αντιμετωπίζοντας απρόβλεπτες συνέπειες, ακόμη και των καλύτερων πραγμάτων
Μεγαλύτερη προσπάθεια για ευγένεια και διπλωματία στην επικοινωνία σου χρειάζεται στην αρχή της εβδομάδας. Αξίζει να αφήσεις τα μικροπράγματα να πέσουν κάτω, ειδικά στη δουλειά, ώστε να προστατευτείς από την αυστηρότητα των ανωτέρων σου και την αναστάτωση. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) δεν συγχωρεί περιττές κινήσεις κι εντάσεις ούτε στην καριέρα ούτε στον γάμο σου. Αντιθέτως χρειάζεται σοφή επιλογή και προσεκτικές κινήσεις ανάλογα με το τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα. Ανάλαβε τις ευθύνες σου, όμως μέχρι εκεί. Δεν σε αφορούν τα πάντα, ορισμένα πράγματα είναι απλώς έξω από τον έλεγχό σου. Καλοδέξου τα ευχάριστα σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, κάποια ευκαιρία να αλλάξεις τον αέρα σου, να μάθεις κάτι καινούργιο ή να κάνεις κάποια σημαντική γνωριμία. Ίσως όλα αυτά σου θυμίσουν όσα πηγαίνουν στραβά στη ζωή σου, ίσως να έχουν το αντίτιμό τους σε ψυχολογική και σωματική κούραση, όμως το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Σε βοηθάνε να καταλάβεις καλύτερα τι θέλεις, έστω και με κάποια τριβή.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Ανοίγει ο δρόμος για προσωπική εξέλιξη και κάνεις πολλές μικρές επιλογές σχετικά
Χρειάζεται να πάρεις αρκετές αποφάσεις αυτή την εβδομάδα για να εναρμονίσεις την προσωπική με την επαγγελματική σου ζωή. Διάθεση υπάρχει, όπως και τα χρήματα για να εξελίξεις τη ρουτίνα σου προς το καλύτερο, από τη διατροφή και το γυμναστήριο ως τον τρόπο που κάνεις τη δουλειά σου και μοιράζεις τον χρόνο σου. Σε αυτό το πνεύμα, ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) ξεκαθαρίζει το τοπίο. Μέσα από τις προσωπικές σου προσπάθειες κλείνουν εκκρεμότητες που σε ταλαιπωρούν από την αρχή του χρόνου και ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσεις σε καινούργια πράγματα όσον αφορά συγγενικές υποθέσεις, επιμόρφωση και την ατομική σου εξέλιξη γενικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναγκαστείς να δεχτείς ότι κάποιες παρέες, μοτίβα συγγενικών σχέσεων και πιθανές ευκαιρίες κλείνουν ώστε να προχωρήσεις. Σε θέματα χρημάτων, ειδικά σε συνεργασίες και στις ερωτικές σου σχέσεις, καλό είναι να θυμάσαι ότι τα κέρδη δεν αναιρούν ότι βαδίζεις εκτός σχεδίου, όπως και ο έντονος συναισθηματισμός ή το πολύ σεξ δεν εγγυώνται το μέλλον.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Με καλύτερη διάθεση στα προσωπικά σου και συναίσθηση του τι πρέπει να γίνει
Αν και τα πράγματα κάθε άλλο παρά ήρεμα είναι μέσα σου, παίρνουν πιο ευχάριστη τροπή. Η επικοινωνία βελτιώνεται και έχεις περισσότερες ευκαιρίες για διασκέδαση, για δημιουργικότητα, για φλερτ και για να ασχοληθείς με αυτά που θεωρείς σημαντικά. Το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις εξίσου, αν και αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα ότι υπάρχουν ακόμη δύσκολες συναισθηματικές και οικονομικές εκκρεμότητες προς διευθέτηση. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) απομακρύνει κάποιες αντιστάσεις σου και στα δύο αυτά πεδία και τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία υπάρχει ανακούφιση κι ένα είδος κάθαρσης, από την άλλη για να ξεφορτώσεις και να αποκοπείς από συναισθηματικά και οικονομικά βάρη απαιτείται υπομονή, ειλικρίνεια, μπόλικη κοινή λογική, πράγματα που δεν σου είναι ιδιαίτερα εύκολα δεδομένων των περιστάσεων. Αυτές τις μέρες χρειάζεται να συγκεντρωθείς στο παρόν και τις ανάγκες του, αν και η τάση σου είναι να προσπαθείς να φτιάξεις το παρελθόν ή να αγχώνεσαι για το μέλλον. Δεν ωφελεί.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Προσπαθείς να προσαρμόσεις τους άλλους στις ανάγκες σου, πράγμα αδύνατο
Την ησυχία σου θέλεις αυτές τις ημέρες, όμως φαίνεται ότι ακόμη κι ο εαυτός σου δεν σου κάνει τη χάρη. Έχεις διάθεση να κάνεις την καλύτερή σου προσπάθεια σε κουβέντες στο σπίτι και με την οικογένειά σου, όμως είναι αρκετά δύσκολο να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις όπως και να μην επικρίνεις τους άλλους που δεν λειτουργούν με τα δικά σου στάνταρ. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) στον ζωδιακό σου άξονα εγγυάται ότι θα έχεις αντιδράσεις όταν περνάς τα όρια, στη δουλειά ή στο σπίτι, δηλαδή θα σε βάζουν στη θέση σου, όπως λέμε. Είναι βέβαια μια καλή ευκαιρία για να καταλάβεις τα όρια των συνεργατών, των συμφωνιών, του συντρόφου και των σχέσεών σου γενικότερα. Να αντιληφθείς ότι από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δείξε προσαρμοστικότητα γιατί υπάρχουν ευχάριστες πτυχές στη ρουτίνα σου που μπορείς να αξιοποιήσεις και είναι κρίμα να τις αφήσεις να πάνε χαμένες επειδή δεν είναι όπως τις περίμενες.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δώσε τον χρόνο σου επιλεκτικά κι απόλαυσε τη διάθεση των ημερών
Το για ένα ποτάκι/ένα καφεδάκι είναι το πνεύμα των ημερών και, όπως όλοι γνωρίζουμε, μόνο ένα ποτάκι κι ένα καφεδάκι δεν είναι. Ευχάριστο, πλην όμως καταφέρνεις να σπαταλήσεις χρόνο και χρήμα, σε πολλές περιπτώσεις ασκόπως. Πολλή προσοχή τι λέγεται στα άφθονα ραντεβουδάκια των ημερών, καθώς είναι εύκολο να δώσεις λάθος εντύπωση και να σαμποτάρεις τον εαυτό σου. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) προειδοποιεί για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στη δουλειά σου. Με άλλα λόγια μπορεί ξαφνικά να βρεθείς με πολύ λιγότερη δουλειά. Μακροπρόθεσμα είναι καλό, βραχυπρόθεσμα ίσως δεν σου φανεί ιδιαίτερα βολικό. Πάντως το πρόγραμμά σου χρειάζεται κλάδεμα, αν μη τι άλλο για λόγους υγείας. Στην ερωτική σου ζωή δώσε βάση στα συναισθήματά σου πέρα από τον ενθουσιασμό σου. Έχεις ευκαιρίες να περάσεις υπέροχα και να απολαύσεις το φλερτ και τον έρωτα, αρκεί να μην αγνοήσεις τα τυχόν αρνητικά, όπως το δράμα, την αβεβαιότητα, τη στεγνή από συναίσθημα σεξουαλικότητα και την υποψία για ψέματα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Εκτιμάς την ηρεμία και τη χαλάρωσή σου και ξεπερνάς ευκολότερα τα στραβά
Το να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γίνεται μεγάλη προτεραιότητα των ημερών μετά από τη φάση σβούρας που πέρασες. Αυτές τις ημέρες έχεις την ευκαιρία να ηρεμήσεις κάπως, καθώς βλέπεις κάποια χρήματα στην τσέπη σου είτε από τους συγγενείς σου, είτε γιατί κάτι έκανες σωστά και αποδίδει ή υπόσχεται να αποδώσει. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στο θέμα της διασκέδασης, του έρωτα και της δημιουργικότητας, αφού σου είναι ευκολότερο να αποδεχτείς ότι μερικά πράγματα δεν θα λειτουργήσουν ή δεν θα λειτουργήσουν με τον τρόπο που ήλπιζες. Κάποια δυσαρέσκεια δεν τη γλιτώνεις, όμως τελικά τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών. Τα καινούργια δεδομένα στο σπίτι και μέσα σου, ακόμη κι ευχάριστα, μπορεί να σε μπερδεύουν ακόμη μέσα σου. Ίσως ο σύντροφός σου να μη συμμερίζεται τον ενθουσιασμό σου, ίσως να περιμένεις από αυτόν πράγματα που τελικά δεν γίνονται. Σε γενικές γραμμές θα είσαι πιο ήσυχος αν κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και δεν ανησυχείς υπερβολικά για το αποτέλεσμα.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ξαναβρίσκεις την ποιότητά σου και έτσι εξισορροπείς κάπως τις σχέσεις σου
Καλείσαι να βρεις τη μέση οδό σε πάρα πολλά ζητήματα αυτές τις ημέρες, επιζητώντας ουσιαστικά να αποκαταστήσεις την επαφή σου με την ομορφιά της ζωής. Με διαλλακτικότητα, υπομονή και σωστή αξιολόγηση των σημαντικών ίσως δεις πρόοδο σε θέματα του συγγενικού σου περιβάλλοντος, καθώς και της ατομικής σου εξέλιξης. Με περισσότερο σεβασμό στην ανάγκη σου για ποιοτικές σχέσεις, έχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες να εξισορροπήσεις την ερωτική και επαγγελματική σου ζωή. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) δεν στο κάνει σε καμία περίπτωση εύκολο ειδικά σε πλαίσιο οικογένειας και σπιτιού. Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για υποθέσεις που ξεκίνησαν στην αρχή του χρόνου και αντιμετωπίζεις δύσκολες αποκοπές κι αλλαγές εσωτερικά ή και από πλευράς των δικών σου. Η αμφιταλάντευση των ημερών είναι μεγάλη καθώς συναισθηματικά κοιτάζεις ακόμη πίσω και αντιμετωπίζεις παλιές ιστορίες και παρασκηνιακές κινήσεις. Οι γνωριμίες, ιδέες, εκδρομές και κουβέντες των ημερών είναι μεγάλο ατού. Να είσαι ανοιχτός ακόμη κι αν αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Φθινοπωρινά μπλουζ, σερβιρισμένα όμως πάνω σε μία βάση βεβαιότητας
Μια κάποια φθινοπωρινή μελαγχολία κάνει την εμφάνισή της αυτές τις ημέρες, κυρίως με αφορμή την προσωπική σου ζωή καθώς συνειδητοποιείς ότι κάποια πράγματα δεν σε ικανοποιούν ή και έρχεσαι αντιμέτωπος με κουτσομπολιά στον φιλικό σου κύκλο. Λογαριασμοί, διακανονισμοί, κληρονομικά και διατροφές που πρέπει επίσης να ρυθμιστούν παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) σου δίνει ένα χέρι βοήθειας αφού σε βγάζει από την επικοινωνιακή (ίσως και κοινωνική) άρνηση και σε βοηθάει να δεις πιο χαλαρά ακόμη και τις δύσκολες κουβέντες, συναντήσεις και διαπραγματεύσεις που πρέπει να γίνουν. Για την ακρίβεια βλέπεις εξέλιξη σε ιστορίες που τραβάνε από την αρχή του χρόνου. Παράλληλα το πλέγμα των ανθρώπων της καθημερινότητάς σου ξεκαθαρίζει, όπως και κάποιες υποθέσεις που αφορούν τα αδέρφια σου. Παρ’ αυτά, καθώς κατά βάση αισθάνεσαι επιβεβαιωμένος οικονομικά και συναισθηματικά ίσως παραγίνεις ελαστικός απέναντι στον σύντροφό, τα παιδιά και την οικογένειά σου ή δεν καταβάλλεις την απαραίτητη προσπάθεια από καθαρή τεμπελιά.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Καταλαβαίνεις καλύτερα τι αξίζει και τι όχι, αν και κατά βάθος ελπίζεις ακόμη
Γεμάτος σχέδια για ευχάριστες ασχολίες και ωραίες προοπτικές προσωπικές κι επαγγελματικές είσαι αυτές τις ημέρες, πράγμα που είναι μία καλοδεχούμενη αλλαγή από τις πρακτικές πιέσεις. Σιγά σιγά βρίσκεις τον ρυθμό σου και έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τους ανθρώπους που θέλεις. Η επιστροφή του Κρόνου σε ευθεία πορεία (18) σε συμμαζεύει και οικονομικά, καθώς γίνεται ευκολότερο να διαχειριστείς σωστά το πορτοφόλι σου και ίσως να αποδεχτείς ότι ορισμένα πράγματα απλώς δεν αξίζουν τον κόπο. Το ίδιο εφέ βιώνεις και στην προσωπική σου ζωή όπου τα συναισθηματικά ημίμετρα, η υπέρμετρη προσπάθεια ή η ανάγκη να παίζεις μόνο με τους δικούς σου όρους σου δείχνουν τους περιορισμούς τους. Λίγο λιγότερη άμυνα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην ερωτική σου ζωή. Στο βάθος σού είναι δύσκολο να αισθανθείς σίγουρος και γιατί δεν βοηθάει η κατάσταση στο σπίτι και γιατί μέσα σου παραμένεις μπερδεμένος. Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία σου είναι θετικές ποσότητες, όπως και κάθε προσπάθεια να κινηθείς ρεαλιστικά στον γάμο και την καριέρα σου. 


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Επενδύεις σε κοινωνικές πιρουέτες (λέμε τώρα) και βιώνεις την ανάλογη πίεση
Αρκετό χρόνο, κουβέντα και σκέψη ξοδεύεις αυτές τις ημέρες σε κοινωνικές κι επαγγελματικές υποχρεώσεις, από το να κάνεις δημόσιες σχέσεις και εξόδους ζευγαριού, μέχρι το να κάνεις τον διαιτητή σε υποθέσεις των παιδιών και των συγγενών σου ή της δουλειάς σου. Όσο πιο ευγενικός και λιγότερο επικριτικός είσαι τόσο πιθανότερο να είσαι κι εσύ καλά. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι χάνεις ένα κομμάτι κύρους, αυστηρότητας, σεβασμού ή ότι δεν κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, αλλά δεν είναι έτσι, ξεπέρασέ το. Το αντίθετο μάλιστα. Ο κυβερνήτης σου Κρόνος ορθόδρομος στο ζώδιό σου (18) μετά από μισό σχεδόν χρόνο εγκαινιάζει μια περίοδο που διαρκεί ως το τέλος του χρόνου και της οποίας το βασικό χαρακτηριστικό είναι η ευκαιρία να ξεφορτώσεις ευθύνες, πιέσεις, έγνοιες ακόμη και σωματικές οχλήσεις. Το δύσκολο κομμάτι είναι να αποδεχτείς ότι δεν είσαι υπεύθυνος για την περιστροφή του κόσμου κι ότι κάποιες, πολλές σχέσεις επαγγελματικές και προσωπικές θα διαλυθούν επειδή βασίζονταν στη δική σου υπερπροσπάθεια και μόνο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ανανεώνεσαι, όμως η ψυχολογία σου παραμένει αρκετά βαριά
Ταξιδάκι ή έστω μία ικανή ανανέωση φέρνουν οι μέρες, καθώς οι ισορροπίες αλλάζουν στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή επιτρέποντάς σου να αισιοδοξείς και διευρύνοντας τον ορίζοντά σου. Προσπάθησε να μην είσαι επιφανειακός σε αυτά που κάνεις, από παρέες, μέχρι μαθήματα ή επαγγελματικά ανοίγματα και να ξέρεις πολύ καλά τι είναι σημαντικότερο για σένα. Με τον Κρόνο να επιστρέφει σε ευθεία πορεία (18) η παράταση χρόνου που δόθηκε σε πολλές υποθέσεις και σχέσεις σου που ψυχορραγούν παίρνει τέλος ώστε να σε αποδεσμεύσει από το βάρος ευθυνών, εγνοιών και προβληματισμού που πλέον δεν σε αφορούν. Αν και υπάρχει στοιχείο κάθαρσης στη διαδικασία, είναι συναισθηματικά πολύ δύσκολο να αποχωριστείς όσα σε έχουν συντροφεύσει έστω κι αν είναι η ώρα τους. Να είσαι βέβαιος ότι παρά τον φόβο, το να συνταχτείς με το καινούριο και να μείνεις μακριά από δολοπλοκίες, μάταιες ελπίδες ή καταστάσεις που σε μαυρίζουν, είναι για το καλό σου. Τα οικονομικά σου χρειάζονται προσοχή, ειδικά όταν δουλεύοντας για το κοινό ταμείο αδικείσαι.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ερωτική τόνωση και μεγάλες ευκαιρίες που εξαρτώνται από σένα

Η ερωτική σου ζωή τονώνεται ευχάριστα αυτές τις ημέρες, πράγμα που σου δίνει την ευκαιρία να έρθεις αρκετά κοντά με τον σύντροφό σου για να συζητήσεις και σοβαρότερα θέματα. Μπορεί επίσης να σου φέρει ανησυχία, ανασφάλεια και ζήλεια γιατί ίσως συνειδητοποιήσεις ότι θέλετε διαφορετικά πράγματα και διαφορετικούς ανθρώπους γύρω σας στο μέλλον. Αυτό που χρειάζεται από σένα είναι να σταματήσεις να προσποιείσαι για να συντηρήσεις καταστάσεις και να σταματήσεις, με αυτόν τον τρόπο, να μειώνεις τον εαυτό σου. Ο Κρόνος σε ευθεία πορεία (18) δίνει ένα χεράκι τουλάχιστον όσον αφορά τα σχέδια και τις δραστηριότητές σου, καθώς και τις φιλίες σου. Κάποιες σχέσεις και ασχολίες ίσως γίνουν τεράστια πίεση στους ώμους σου για να μείνουν αναπόφευκτα πίσω με την πρόοδο του χρόνου ή να αλλάξουν τελείως και να συνεχίσουν. Στην καριέρα σου, όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές, όμως εξαρτάται απόλυτα από σένα το αν θα σε οδηγήσουν κάπου, αφού η αμφιβολία σου ή ο δισταγμός σου μπορούν να σε εμποδίσουν από το να τις περάσεις.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου