Cosmic Telegram

Stardust 408

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Στην ουσία η ζωή σου από το 2008 δέχεται συντονισμένη πίεση

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 408
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Το να σου λέει κάποιος, κυρίως αν είσαι γεννημένος στο πρώτο δεκαήμερο, με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ότι απλώς επανεξετάζεις τη ζωής σου, την αναμορφώνεις, τη μεταποιείς ή ότι την επαναξιολογείς, μάλλον μιλάει με μετωνυμίες, όπως δηλαδή κάνουμε όταν ονομάζουμε το ξύδι γλυκάδι. Στην ουσία η ζωή σου από το 2008 δέχεται συντονισμένη πίεση ώστε να μεταμορφωθείς μέχρι το μεδούλι με (επώδυνα συνήθως ή οριακά ή εξαιρετικά σημαντικά) γεγονότα που συμβαίνουν σε κάθε σοβαρό τομέα της ζωής σου και ίσως περισσότερο στην επαγγελματική σου ζωή. Ωστόσο παρακολουθώντας τη διαδρομή των τελευταίων ετών με ένα τηλεσκόπιο μεγάλης εμβέλειας, ίσως συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις φτάσει ακριβώς στο σημείο που θέλεις να είσαι ή που ήθελες να φτάσεις ξεκινώντας. Ίσως παρακολουθώντας την πορεία σου από μια νέα οπτική γωνία συνειδητοποιήσεις ότι έκανες μια ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ προσπάθεια για να πραγματοποιήσεις τους επαγγελματικούς στόχους και δεν έδωσες αρκετή ενέργεια για να ζήσεις στο κόσμο των κανονικών ανθρώπων.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ω το σεξ! Εάν δεν υπήρχε, ίσως όλοι να είχαμε πιο χαρούμενες, ξεκάθαρες και ελεύθερες από πιέσεις, άγχη και αναταραχή ζωές. Πιθανόν οι σχέσεις μας να ήταν πιο χαλαρές, πιο ήσυχες και ειλικρινείς. Χμμ... Μπορεί. Μάλλον. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτή τη θεωρία. Εάν δεν υπήρχε σεξ, δεν θα ήταν κανείς μας τόσο ελεύθερος και άνετος και οτιδήποτε... Η ανθρώπινη επιθυμία δίνει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να γίνουν ποιητικοί, ρομαντικοί, παραγωγικοί, ωστόσο εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει έκσταση μπορεί να πονέσει και σαν πυρωμένο σίδερο. Όλοι έχουμε ακούσει τη σοφή συμβουλή των γκουρού: Η προσήλωση φέρνει θλίψη μέχρι να εξελιχθούμε τόσο πολύ που δεν θα κυριαρχούμαστε πια από τις ανάγκες του σώματος. Μέχρι τότε οι σχέσεις, ο έρωτας, το σεξ, οι δεσμεύσεις, η τρέλα, η ζήλια, η κτητικότητα, το πάθος, το κυνήγι, οι σκηνές, η δημιουργικότητα θα είναι εδώ να μας τρελαίνουν, να μας απογειώνουν, να μας ρίχνουν στα πατώματα και να μας κάνουν «ανθρωπένιους» ανθρώπους.

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ρίσκο. Δεν έχει σημασία πόσο προσεκτικοί προσπαθούμε να είμαστε στις δουλειές μας, στα πάρε-δώσε μας ή στις αισθηματικές μας υποθέσεις, αφού πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάρουμε το λάθος δρόμο. Αυτό ισχύει και για την επαγγελματική και για την προσωπική ζωή. ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αποφύγει την προοπτική ενός επίφοβου μέλλοντος, αλλά ευτυχώς για σένα η ανθεκτικότητά σου ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει. Η πίστη σου στη ζωή χρειάζεται να δυναμώσει όσο ποτέ πριν, ακόμα κι αν αισθάνεσαι απογοητευμένος/η και κουρασμένος/η από ολόκληρο το ανθρώπινο είδος. Το να έχεις συνεχώς τον έλεγχο κάθε είδους σχέσεων αρχίζει και σου φαίνεται σαν εξαντλητική 24ωρη δουλειά κι αυτό σημαίνει ότι η υπεράσπιση της αυτονομίας σού φαίνεται όλο και λιγότερο ενδιαφέρουσα. Τι θα ’λεγες αντί να αγωνίζεσαι μέρα νύχτα για να λειτουργήσουν τα πράγματα όπως θέλεις, να αφήσεις το σύμπαν να σε οδηγήσει; Αφού ούτως ή άλλως θα το κάνει, θέλεις δεν θέλεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τραγουδάνε, γράφουν, ερμηνεύουν, ζωγραφίζουν, απαθανατίζουν τον Έρωτα... αλλά τι είναι αυτό που ονομάζουμε Έρωτα; Μοιάζει εύκολο στην αρχή όταν όλα είναι ροζ και μεθυστικά σαν νεογέννητο μωρό.  Αυτό το μυστήριο δεν είναι άγνωστο στους Καρκίνους, όμως με Μνήμη που σου θυμίζει συνεχώς τις προηγούμενες πληγές είναι δύσκολο να αφεθείς μετά το πρώτο ξάφνιασμα στα ανήσυχα νερά του έρωτα και τότε αρχίζουν οι επιπλοκές – όσο περισσότερο θέλεις τον Άλλο τόσο περισσότερο αρχίζεις να τον απωθείς και να του στέλνεις αντιφατικά, διπλά μηνύματα, τη μία θέλεις την επόμενη είσαι Σιβηρία. Τι θα κάνεις λοιπόν όταν με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τον Κρόνο στον Σκορπιό ο Έρωτας, οι Σχέσεις, ο Άλλος παίζει το παιχνίδι φεύγω/έρχομαι, σ’ αγαπάω/δεν με ενδιαφέρεις, τρελαίνομαι για σένα/θέλω να εξαφανιστείς,  σε χειραγωγώ/εξαρτώμαι;

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δεν είναι ανάγκη να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, να περνάς νύχτες αγρύπνιας ή να φαντάζεσαι ότι η ζωή σου είναι μόνο μάχη για την επαγγελματική επιβίωση και έρωτες που στην αρχή μοιάζουν υποσχόμενοι και μετά το σκηνικό αλλάζει και μένεις μόνος με την αναρώτηση τι έκανες λάθος. Πάντως με τον Πλούτωνα ξέρεις κατά βάθος πάρα πολύ καλά ότι χρειάζεσαι γείωση και πειθαρχία στη δουλειά, ότι η δουλειά σε κρατάει απασχολημένο ώστε να μην ασχολείσαι με τα δυσάρεστα και ότι σε εξοπλίζει με αντοχή και δύναμη ώστε να μην καταποντιστείς αυτή τη δύσκολη εποχή. Από την άλλη, ο Άρης στον Τοξότη είναι βοηθητικός στα θέματα καρδιάς, κι ακόμα περισσότερο στην τόνωση της αυτοπεποίθησής σου, αφού σε ενθαρρύνει να δεις το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και με διάθεση να ρισκάρεις αναφορικά με τη δημιουργικότητά σου. Δεν πειράζει να μάθουν όλοι πόσο καλός είσαι στη δουλειά σου, αν η δουλειά σου αξίζει και χρειάζεται την έγκριση και την αναγνώριση των άλλων. Κι αν ερωτευθείς, τόσο το καλύτερο.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Οικογένεια. Όλο και συχνότερα μοιάζει με μια σειρά που ενώ όλα ξεκινάνε υπέροχα, στο δεύτερο επεισόδιο οι σχέσεις εκτροχιάζονται, τα μέλη της λειτουργούν παράλογα, γεγονότα ανατρέπουν την αταραξία, όλα παίρνουν το λάθος δρόμο. Στη ζωή ίσως τα πράγματα είναι απλά και υπόγεια πολλές φορές, χωρίς θεαματικές εκρήξεις. Αυτός είναι ο Άρης στον Τοξότη. Υπάρχει όμως και η δημόσια πλευρά με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου. Ακόμα κι αν ορκίζεσαι ότι δεν θα αφήσεις ποτέ κανέναν να μπει στη ζωή σου ξανά ή να την επηρεάζει, παραμένει γεγονός ότι όταν κάποτε επιτρέπεις στον εαυτό σου να συνδεθεί με κάποιον/α  που τον/την ενδιαφέρεις αυτόματα παραδίδεις κι ένα κομμάτι της ελευθερίας σου. Αυτό πάντως που σε ενδιαφέρει αυτή την εποχή είναι ότι έλκεις τους άλλους σαν μαγνήτης, ενώ ανάμεσά τους μπορεί να είναι και αυτός/ή που ορκιζόσουνα πριν λίγο ότι δεν θα αφήσεις να μπει στη ζωή σου και να τη διευθύνει. Το σύμπαν έχει κέφια.

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με τον Άρη στον Τοξότη μάλλον θα πρέπει να σκέφτεσαι πολύ πριν απαντήσεις. Χρειάζεται να προσέχεις τι λες. Ίσως αντιληφθείς ότι οι λέξεις δεν είναι ένας τρόπος για να κρύβουμε τα συναισθήματά μας και τον αληθινό εαυτό μας, αλλά γέφυρες για να προσεγγίζουμε τους άλλους. Σοβαρότητα στην επικοινωνία, λιγότερες ανοησίες, βάθος στη σκέψη και πολλές στιγμές σιωπής. Εάν έχεις αδέλφια μπορεί να χρειαστούν την υποστήριξή σου ή να πρέπει να τους συμπαρασταθείς συναισθηματικά ή και υλικά – επέκτεινέ το και σε συναδέλφους. Σε πιο πρακτικό επίπεδο αυτή η διέλευση ευνοεί τη γνώση, τη μόρφωση και τα πνευματικά εφόδια. Αν σπουδάζεις είναι παραγωγική εποχή και αν δεν σπουδάζεις μήπως θα ’πρεπε να ξανακαθίσεις στα θρανία, αφού σε έναν κόσμο πληροφορίας η εξειδίκευση είναι απαραίτητη;

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Το θέμα τώρα είναι το Χρήμα που σε απασχολεί, είτε το έχεις είτε ζητάς από τον ταξιτζή να πάει 5 ευρώ πίσω γιατί δεν έχεις να τον πληρώσεις. Η οποιαδήποτε σχέση σου με τον υλικό κόσμο σού φαίνεται σαν τεράστιο βάρος ακόμα κι αν ρέει, ακόμα κι αν έχεις φυγαδεύσει 3 δις ευρώ στην Ελβετία. Ο Άρης στο δεύτερο ηλιακό σου οίκο τονίζει πόσο σημαντική είναι η οικονομική σου κατάσταση, πόσο ανάγκη έχεις να βάζεις τα χέρια στις τσέπες σου χωρίς το άγχος ότι θα τις βρεις κενές, πόσο πρέπει να κινητοποιηθείς για να ξεφύγεις από το φάσμα της φτώχειας και πόσο πολύ η καλή σου διάθεση εξαρτάται από τη σιγουριά ότι η δουλειά σού παρέχει ένα σταθερό οικονομικό υπόβαθρο. Κατά τα λοιπά, η Αφροδίτη στην Παρθένο δηλώνει ότι οι φίλοι είναι περιουσία, η αγάπη ανέφικτη τις περισσότερες φορές, τα όνειρα απατηλά, οι άνθρωποι ερωτεύσιμοι αρχικά αλλά ακατανόητοι και απρόβλεπτοι στη συνέχεια, ότι ο κόσμος συνεχίζει να γυρνάει και από βλακεία.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είσαι το αφεντικό του εαυτού σου και εάν δεν ήσουν Τοξότης που αγχώνεσαι και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα, θα σου έλεγα ότι οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν κάτι από σένα, αν θελήσεις να βγάλεις τα ταλέντα και τη γοητεία σου στη βιτρίνα. Ας το θέσω διαφορετικά για να μην πέσω στο σκόπελο των ηθικών ενδοιασμών σου. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε σένα και δεν χρειάζεται να φοβάσαι την απόρριψη, η οποία σε κάνει να αποσύρεσαι στα γνώριμα λημέρια του κυνισμού για να την αντιμετωπίσεις. Επίσης όσον αφορά τις σχέσεις σου, επαγγελματικές ή ερωτικές, χρειάζεται να έχεις κατά νου ότι αν πρέπει να υπερασπιστείς δυνατά και δυναμικά κάποια δίκαια αιτήματά σου, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι τις διαρρηγνύεις κιόλας. Αν χρειαστεί να φωνάξεις, φώναξε.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Το στομάχι σου σφίγγεται προσπαθώντας να κρατήσεις ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με μερικούς ανθρώπους που σου είναι απαραίτητοι, αλλά δεν σε αγγίζουν σε κανένα επίπεδο. Ή όταν οι σχέσεις φτάνουν στο τέλος τους μερικές φορές είναι δύσκολο να πεις αυτό που πραγματικά έχεις στο μυαλό σου και είναι ακόμα δυσκολότερο να ακούσεις τι έχουν οι άλλοι να πουν σε ΣΕΝΑ. Πάντως η έννοια σου όλο αυτό το διάστημα πρέπει να είναι να φροντίσεις το σώμα και την υγεία σου, να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου σε τυχόν εργασιακές προκλήσεις, να σταματήσεις τις σκέψεις που οδηγούν στην αυτολύπηση και στο παρελθόν. Με το 12ο οίκο σου ενεργοποιημένο από τον Άρη είναι εμφανές ότι απαιτείται από σένα μια θυσία και ότι μια υπαρξιακή κρίση φαίνεται να ταράζει την ψυχή σου. Ίσως σε ανακουφίσει η γνώση ότι όλοι έχουμε κατά καιρούς αισθανθεί παγιδευμένοι από επιλογές που κάναμε στο παρελθόν. Είναι η στιγμή να προσευχηθείς σε ό,τι πιστεύεις και να βοηθηθείς. Και μην ξεχνάς ότι οι τύψεις δεν παραγράφουν ό,τι έχει συμβεί ήδη, απλά σε παγώνουν. Συγχώρησε, λοιπόν, τον εαυτό σου και προχώρα.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μια ειρωνική και ελαφρώς διασκεδαστική τροπή με την οποία πολλοί Υδροχόοι παλεύουν: την επιτακτική ανάγκη για διασκέδαση – για φλερτ, για φαν, για έξω καρδιά, πώς το λένε, για χαρά της ζωής. Θέλεις να βγεις εκεί έξω και να παίξεις με τον κόσμο, για τον κόσμο. Να αφεθείς στις χαρές του έρωτα, να ανοιχτείς σ’ ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά, να δημιουργήσεις τη ζωή που επιθυμείς, να βγάλεις τη γλώσσα στον καθωσπρεπισμό, να ονειρευτείς το μέλλον σου, να ενθουσιαστείς, να αισθανθείς τον πυρετό στο αίμα σου και να ξενυχτίσεις με το ερωτικό αντικείμενο δίπλα σου. Αυτά επιθυμείς και μπορείς να κάνεις. Αυτή είναι η παράσταση που θέλεις να πρωταγωνιστήσεις με κοινό από κάτω. Ένα άλλο κομμάτι ωστόσο του εαυτού σου αγχώνεται, τρεκλίζει, ανησυχεί. Μήπως έχω χάσει το τρένο; Μήπως ακολουθώ λάθος δρόμο; Μήπως δεν κάνω ό,τι πρέπει να κάνω και αφήνω το χρόνο να κυλάει εις βάρος μου; Τα θέματα επιτυχίας, επαγγελματικής ζωής και ολοκλήρωσης είναι τεράστια. Κολοσσιαία. Που ποτέ δεν λύνονται απολύτως. Ποιο είναι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή;

 

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Άρη στο μεσουράνημα του ηλιακού σου ωροσκοπίου από την Πέμπτη, η προσοχή σου στρέφεται στην καριέρα που θα μοιάζει με την Αίτνα σε περίοδο εκρήξεων. Η επαγγελματική ένταση ανεβαίνει, η πίεση αυξάνεται. Πολλές φορές με τον Άρη στον τομέα της καριέρας παίζονται παιχνίδια εξουσίας, δημιουργούνται ρήγματα –παραιτούμαι ή αλλάζω δουλειά–, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται και ευκαιρίες καθιέρωσης, αναβάθμισης, εξέλιξης. Τις επόμενες 7 εβδομάδες χρειάζεται να υπερασπιστείς την επαγγελματική σου ζωή. Θωράκισε τον εαυτό σου. Οπλίσου με γερό στομάχι και γίνε λιγάκι σκληρός/ή. Οι καλοί άνθρωποι συνήθως πουλάνε εισιτήρια για τις παραστάσεις των άλλων. Δεν βαρέθηκες να κάνεις το ίδιο; 

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου