Cosmic Telegram

Stardust 407

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Άρης στον Τοξότη από 7/10...

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 407
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Άρης στον Τοξότη (από 7/10): Γονείς, σχολείο, εκκλησία, κυβερνήσεις, κοινωνία και τρεντς μας έχουν ταΐσει και συνεχίζουν να μας βομβαρδίζουνε με ένα σωρό ανοησίες. Έτσι και αρχίσεις να συνειδητοποιείς πόσα από αυτά που έχεις δεχτεί σαν αναπότρεπτες αλήθειες είναι στην πραγματικότητα κούφια λόγια και παιδικές σαχλαμάρες που φυτεύτηκαν στο μυαλό σου από εύπιστους, μικρονοϊκούς, φανατικούς και όσους ήθελαν και θέλουν να σε χειραγωγήσουν, θα αρχίσεις να δημιουργείς τις δικές σου απόψεις, το δικό σου ηθικό κώδικα, την προσωπική σου οπτική, την ατομική σου Αλήθεια. Βεβαίως θα αναρωτηθείς πόσο ανεξάρτητος και κριτικός μπορείς να είσαι αυτή την εποχή; Πόσο εύκολο είναι να καθαρίσεις ένα μυαλό που έχει οξειδωθεί συστηματικά από τη στιγμή της γέννησής του; Και το πρακτικό κομμάτι: 1. Ο Κρόνος παύει να σε πιέζει από τις 5/10 που φεύγει από τον Ζυγό, δηλαδή από τον τομέα των διαπροσωπικών σου σχέσεων. Μόνος ή μαζί ο κύβος ερρίφθη και τις περισσότερες φορές ζύγιζε έναν τόνο. 2. Επαγγελματικά και προσωπικά μπορείς να κινηθείς με άνεση, χάρη, παραγωγικά, βρίσκοντας συμμάχους, επιτείνοντας τις προσπάθειες για εύρεση δουλειάς, με ραντεβού, με σπουδές, με κινητικότητα. Άνεμος ούριος - καιρός μετακίνηση.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να συμμορφώνεσαι με τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις κάποιου άλλου και κυρίως όταν έχεις κάνει ήδη τεράστιες προσπάθειες για να μη διαταράξεις τη σχέση. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό από 5/10, ιδού μερικά σενάρια για τα επόμενα δύομισι, τρία χρόνια: 1. Ίσως χρειαστεί να ανεχτείς από ανάγκη σχέσεις και δεσμεύσεις –προσωπικές ή επαγγελματικές– που ήδη είναι κουρασμένες και παλιές, επειδή σέβεσαι και τιμάς τις υποσχέσεις και τους όρκους που έδωσες κάποτε. 2. Η σχέση με τον Άλλο που υπάρχει στη ζωή σου ήρθε η ώρα να σταθεροποιηθεί με μια πράξη – γάμος, συγκατοίκηση, δέσμευση. 3. Κάθε διαπροσωπική σοβαρή σχέση, ή σχέση εργασιακής εξάρτησης, μπαίνει σε μια περίοδο δοκιμασίας για να αποδείξει την αντοχή, τη σταθερότητα και την αξία της. 4. Κάθε προβληματική σχέση αναδεικνύει τα προβλήματά της με στόχο είτε να διαλυθεί είτε να αναδιοργανωθεί και να τροποποιηθεί. 5. Κάθε σχέση που θα δημιουργείται αυτό το διάστημα και δεν έχει εχέγγυα ή προθέσεις διάρκειας και σοβαρότητας θα φυλλορροεί. Με δύο λόγια: Μπαίνεις σε μια εποχή που οι σχέσεις τεστάρονται.

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Σχέσεις, δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, ευθύνες, αντιθέσεις, συγκρούσεις. Ο Άλλος ή οι άλλοι απέναντί σου κάνουν αισθητή την παρουσία τους πολλές φορές με δυσάρεστο τρόπο. Θυμήσου ότι σε κάθε δράση σου το πιθανότερο είναι να υπάρχει μια έντονη αντίδραση. Αυτή την εποχή δεν μπορείς να είσαι αυτόνομος, ανεξάρτητος, εξαρτάσαι και το αντιλαμβάνεσαι. Από την άλλη πλευρά, η Δέσμευση είναι μια λέξη-κλειδί στην ψυχανάλυση και ένα από τα επιθυμητά αποτελέσματά της. Υποτίθεται ότι θεωρείσαι υγιής και «θεραπευμένος», όταν τελικά αναλαμβάνεις τις δεσμεύσεις σου και δεν το σκας πανικόβλητος μια βραδιά που ήρθες πολύ κοντά της και στριμώχτηκες. Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, πότε έρχεται η ώρα του «μέχρις εδώ ήταν» και λες το «γεια, κι ελπίζω να μη σε ξαναδώ ποτέ;».  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η επαγγελματική σου ζωή βρίσκεται (κι αν όχι, θα ’πρεπε ) στο κέντρο της προσοχής σου, αφού ο Ουρανός απαιτεί ριζικές αλλάγες, εξέλιξη, νέες ιδέες – ήρθε η ώρα να οργανώσεις το επόμενο βήμα σου, ακόμα κι αν υπάρχουν στιγμές που επιθυμείς να εγκαταλείψεις τα πάντα για να πας κοντά σε κάποιον/α που φαντασιώνεις ότι είσαι ερωτευμένος. Αυτή σου η προσκόλληση στη δουλειά δεν είναι καθόλου κακή πρακτική, αν συνυπολογίσεις ότι εκτός των εξελίξεων που φέρνει, τη χρειάζεσαι για να ξεκολλήσει το μυαλό σου από προσωπικά τραύματα που συνεχίζουν να σε πονάνε περισσότερο από ό,τι παραδέχεσαι. Όμως τα τραύματα δεν κλείνουν όσο αποφεύγεις να τα αντιμετωπίσεις κατάματα και χρειάζεται να τους δώσεις αρκετό από το χρόνο που επενδύεις στο κυνήγι της καριέρας. Κι αν κάθε τόσο αισθάνεσαι άσχημα όταν τα δάκρυα κυλάνε στα μάγουλά σου, πιστεύεις στ’ αλήθεια ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται γι’ αυτά; ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ.  Όσο κι αν φοβάσαι, πάντως, δεν πρόκειται να σου συμβεί τίποτα άσχημο, όσο τουλάχιστον ο Δίας βρίσκεται στους Διδύμους. Ο Θεός, το Σύμπαν ή η Τύχη επιμένουν ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη την τρυφερότητά σου, τις ικανότητές σου, την ερωτική έκσταση που μπορείς να προσφέρεις και την αφόρητη πολλές φορές εξάρτησή σου.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη στον Τοξότη από 7/10 είναι ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις χάσει το πάθος σου και τη δημιουργικότητά σου. Σε σπρώχνει να λειτουργήσεις με ρυθμούς adsl, κάνοντάς σε να πιστέψεις ότι κανένας περιορισμός δεν μπορεί να ανακόψει τα όνειρα και τους στόχους  σου και ότι τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία σου. Μπορείς να αισθανθείς και πάλι την ευχαρίστηση που νιώθει ένας έφηβος φλερτάροντας και κατακτώντας το κορίτσι που ονειρεύεται – και το αντίθετο. Εντάξει. Ο κόσμος καταρρέει, αλλά έχεις πάντα το δικαίωμα να νιώθεις χαλαρός και να στύβεις τη ζωή όπου τη βρίσκεις. Όμως από εδώ και πέρα –με τον Κρόνο στον Σκορπιό, από 5/10– έχε υπόψη σου ότι κάθε ερωτικό αντικείμενο που θα εισβάλλει στη ζωή σου θα έρχεται για να σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι πίσω από κάθε ερωτική ιστορία που αρχίζεις θα πρέπει να σκέφτεσαι υποχρεώσεις, δεσμεύσεις, ευθύνες. Όσο για τη διέλευση της Αφροδίτης στην Παρθένο από 3/10 σου δίνει την εντύπωση ότι δεν θα καταστραφείς οικονομικά και στο κάτω-κάτω αξίζεις τα καλά πράγματα. Με τα θέματα της οικογένειας να γίνονται πιεστικά, την ψυχολογική σου ιδιοσυστασία να μπαίνει σε πρέσα για να πάρει νέο σχήμα και την προσωπική και επαγγελματική σου ιστορία να μπαίνει σε κρίσιμη καμπή – ναι, ναι, μιλάμε για τον Κρόνο που μπαίνει στον Σκορπιό (5/10) και θα σε επηρεάζει εντατικά τα επόμενα χρόνια – έχεις τώρα μια ευκαιρία να αφεθείς στη φωτεινή πλευρά της πραγματικότητας.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου (από 3/10). Ο Άρης (7/10) σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου – τον Τοξότη. Ο Δίας στους Διδύμους. Ο ενθουσιασμός και η ανατριχίλα που συνοδεύουν κάθε είδος κοινωνικής ζωής ίσως φαίνονται γκλάμορους και ενδιαφέροντα για τους απέξω, αλλά ιδιωτικά υπάρχουν αγκάθια που πολλοί λίγοι ξέρουν ότι σε ταλαιπωρούν. Δηλαδή, ενώ μπορείς αυτή την περίοδο να έχεις μια απαστράπτουσα κοινωνική ζωή και να είσαι περιζήτητος, στην ψυχή σου υπάρχει άγχος, φόβοι εγκατάλειψης, οικογενειακά θέματα ή προβλήματα με το σπίτι που δεν σε αφήνουν να απολαύσεις τη δημοτικότητά σου. Η οικογενειακή σου ζωή και οι προσωπικές σου σχέσεις μπορεί να σε αποσπάνε από τη δουλειά, αλλά αυτή τη στιγμή η δουλειά σου ΕΙΝΑΙ η οικογενειακή σου ζωή. Όλα τα άλλα απλώς σε αποσπάνε από αυτήν.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Saturn: The End (στις 5 Οκτωβρίου). Ήταν μόνο δύο χρόνια, αλλά φάνηκαν μια ολόκληρη ζωή κι ήταν μια ολόκληρη ζωή. Τίποτα ίδιο, τίποτα στάσιμο, τίποτα εύκολο, ακόμα κι αν φαινομενικά έμοιαζε εύκολο. Όλα δύσκολα και με τεράστια προσπάθεια για το μικρότερο αποτέλεσμα. Υπήρξε όμως αποτέλεσμα – ο καθένας τώρα θα κάνει τους απολογισμούς του νηφάλια και θα αποφασίσει τι του πήραν και τι του έδωσαν αυτά τα χρόνια. Η Αφροδίτη στην Παρθένο, πάντως, σου δίνει την απαραίτητη κατανόηση να δεις τη ζωή σου και τους άλλους με συμπάθεια και κατάφαση. Με τον Άρη ωστόσο στον Τοξότη (από 7/10) μερικές φορές θα νιώθεις σαν κλόουν που τρέχει από πάρτι σε πάρτι για να φτιάξει το κέφι των άλλων αλλά κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά και τότε θέλεις να εκραγείς. Επειδή το ζήτημα της περιόδου είναι η Επικοινωνία, μήπως θα ’πρεπε να υιοθετήσεις πιο ευθείς τρόπους συνεννόησης; Τι θα ’λεγες να δοκιμάσεις τη φράση: «Παιδιά, θέλω να σας πω ότι σας έχω ανάγκη, αλλά φοβάμαι να το ομολογήσω, εξού και η επιθετικότητά μου μερικές φορές». Αν δεν πιάσει η ειλικρίνεια –και σε ειδικές περιπτώσεις–, μπορείς να πεις: «Δεν με παρατάτε όλοι, που θα σας δώσω λογαριασμό για τη ζωή μου και τις πράξεις μου...». Είπαμε, μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις κι αναλαμβάνοντας το ρίσκο της αντίδρασης του άλλου.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η άφιξη του Κρόνου στο ζώδιό σου (5/10) δίνει το έναυσμα για την έναρξη μιας σημαντικότατης εποχής στην προσωπική σου διαδρομή. Ο Κρόνος μπορεί να κάνει τα πράγματα να χρονίζουν, να σούρνονται, να προκρίνει τη βραδύτητα και να βάζει εμπόδια στο δρόμο σου επαναφέροντας στη μνήμη σου τη θλίψη, τους περιορισμούς και το θυμό που σου προκαλούσε η μητέρα σου/ο πατέρας σου στη διάρκεια του λυκείου, αλλά έχει σκοπό να σε κάνει εξυπνότερο, σοφότερο και συνήθως επιτυχημένο επαγγελματικά, αν είσαι διατεθειμένος να αφοσιωθείς σε αυτό που κάνεις. Ναι, ναι, ναι… λες και δεν ψήνεσαι, γιατί η δημοσιότητα που έχει πάρει ο Κρόνος είναι τόσο κακή που οτιδήποτε θετικό ακούγεται ως παρηγοριά. Δεν είναι έτσι. Ο Κρόνος είναι δύσκολος, αλλά όχι άδικος. Κράτησε αυτό στο μυαλό σου προς το παρόν. Κατά τα άλλα, ο Άρης στον Τοξότη σε ρωτάει: Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον, άντρα ή γυναίκα, πλούσιο; Οι επιταγές; Οι καταθέσεις; Ένα σπίτι, μια εξοχική κατοικία, ένα ακριβό αυτοκίνητο, τα επίχρυσα σερβίτσια, τα κοσμήματα; Μάλιστα… Τα προφανή. Έχεις λογαριασμούς να πληρώσεις, ένα σπίτι πιθανόν και πολλές υποχρεώσεις, αλλά σαν Σκορπιός πώς αλλιώς μπορείς να μετρήσεις την αξία και την περιουσία σου, υλική και άυλη; Είναι η στιγμή να σκεφτείς τις αξίες σου, τα ταλέντα σου, τη θέση των χρημάτων στη ζωή σου και τι είναι αυτό που σου δημιουργεί ασφάλεια. Α, και να πληρώσεις τα δάνεια.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό σου από 7/10. Δηλαδή; Καταρχάς αισθάνεσαι το αίμα σου να ξεπαγώνει. Αν έχεις επιβιώσει εργασιακά –και είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι Τοξότες έχετε επιβιώσει, έστω και κουραστικά–, τώρα μπορείς να τολμήσεις να είσαι και πάλι αισιόδοξος. Ακόμα κι αν έπεσες από το άλογο ή διάλεξες να κατέβεις από αυτό –επαγγελματικά μιλώντας–, μπορείς να ανέβεις και πάλι στο άγριο άλογο του ροντέο και να προσπαθήσεις να κερδίσεις το πρώτο βραβείο. Βρίσκεις ξανά τη δύναμή σου και επανακτάς την ενέργειά σου. Στις επόμενες εβδομάδες μπορείς να αναλάβεις πρωτοβουλίες, να προχωρήσεις  στις επιδιώξεις σου, να απαιτήσεις, να επιθυμήσεις, να αρπάξεις το κομμάτι της τούρτας που σου αναλογεί, να επιτεθείς, να σαρκάσεις, να ανανεωθείς, να οδηγήσεις στην επόμενη πίστα την επαγγελματική και συναισθηματική σου ζωή, να ΔΡΑΣΕΙΣ. Ταυτόχρονα η Αφροδίτη στον 10ο οίκο σου, στην Παρθένο δηλαδή, τονίζει ότι μπορείς να είσαι ένας όμορφος άνθρωπος ανάμεσα σε ισχυρούς ανθρώπους κι ότι μπορείς να γοητεύσεις ό,τι κινείται γύρω σου.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μετά από δύο χρόνια ο Κρόνος φεύγει από τον Ζυγό στις 5/10, ο Άρης μπαίνει στον Τοξότη ή στον 12ο ηλιακό σου οίκο 7/10 και η εργασιακή σου ζωή ή η καθημερινότητά σου αποκτούν μια σουρεαλιστική διάσταση, ενώ συναίσθημα και μυαλό σού παίζουν παράξενα παιχνίδια. Προσπάθησε να μη σε πιάσει μανία καταδίωξης, μη σκεφτείς ότι το σύμπαν τα έχει βάλει μαζί σου και φρόντισε να μην μπλεχτείς σε εργασιακές συζητήσεις που έχουν θέμα τους κάποιον απόντα, μην παίζεις το κουφό τηλέφωνο μεταφέροντας πληροφορίες που δεν έχεις εξακριβώσει, μείνε επαγγελματικά διαυγής και προσωπικά αμέτοχος σε πιθανά αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Αυτό που χρειάζεται είναι να κλείσεις τις οικονομικές τρύπες. Κι αν αναρωτιέσαι πού πας; Ποιος ξέρει; Η κατεύθυνση και το πάθος δεν είναι καθαρά, αλλά δεν έχεις την πολυτέλεια να σταματήσεις στη μέση του δρόμου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Και τώρα στ’ άρματα, στ’ άρματα. Ο Κρόνος στον Σκορπιό από τις 5/10 κάνει το θέμα της επαγγελματικής ζωής κολοσσιαίο. Ήδη τα προηγούμενα δύο χρόνια απέδειξες ότι έκανες θαρραλέα βήματα προς τα εμπρός, με κόστος σε πολλές περιπτώσεις. Εάν δεν είσαι ακριβώς εκεί που θα ήθελες, σκέψου το από μια συμπαντική άποψη. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι ο καθένας μας βρίσκεται εκεί που πρέπει να είναι, άρα είναι αντιπαραγωγικό να μετανιώνεις για επιλογές που έκανες ή να συγκρίνεις τον εαυτό σου με στάνταρντς ή ανθρώπους που έχουν ελάχιστη ή καμιά σχέση με τη ζωή σου. Κάνε τα σχέδια που θέλεις και που έχουν νόημα και αξία για σένα. Εάν έχουν και εμπορική απήχηση, ακόμα καλύτερα.

 

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Άρη στον Τοξότη η δουλειά σου, η επαγγελματική σου ζωή, οι στενές σου σχέσεις, η απήχησή σου στην κοινωνία και η αναγνώρισή σου θα σε απασχολούν όλο και περισσότερο. Έχεις φτάσει κάπου και τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να ξεπεράσεις τους άλλους που τρέχετε στην ίδια κούρσα, ή απλώς να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά ώστε να πετύχεις τους στόχους σου. Το αποτέλεσμα μπορεί ίσως να μην είναι αντάξιο της προσπάθειάς σου –πολύ σκληρής, θέλεις δε θέλεις–, παρόλα αυτά εάν επιτρέψεις στον εαυτό σου σκέψεις για το πόσο κουράζεσαι, για το πόσο σου δυσκολεύουν την επέλαση κακά αφεντικά και μοχθηροί συνάδελφοι ή παρανοϊκοί πελάτες, για τις τρελές συνθήκες που επικρατούν στη δουλειά σου, το πόσο κοντά βρίσκεσαι στα πρόθυρα της υπερκόπωσης και για το πόσοι θέλουν να σε δουν να τα φτύνεις, τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις να προσεύχεσαι από τώρα ώστε στην επόμενη ζωή σου να επιστρέψεις στη γη ως Αιγόκερως, που όλα τα προηγούμενα του φαίνονται εξαιρετικά φυσιολογικά.  

* Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου