Cosmic Telegram

Κριέ...341

Κριός. Το να δουλεύει απλώς ένας Κριός δεν μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο παρά μόνο όταν το αντικείμενο τον ενθουσιάζει, έχει μέλλον και είναι πρωτότυπο

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 341
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Το να δουλεύει απλώς ένας Κριός δεν μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο παρά μόνο όταν το αντικείμενο τον ενθουσιάζει, έχει μέλλον και είναι πρωτότυπο – πράγμα μάλλον αμφίβολο αυτό το διάστημα που σημασία έχει η παραγωγικότητα (χαμαλίκι δηλαδή) παρά η έμπνευση. Αν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας δεν σε έχουν αναγκάσει να αλλάξεις δουλειά, δεν σου έχουν στερήσει τη δουλειά, δεν σε χώρισαν, δεν σε πάντρεψαν, δεν σε ανέβασαν επαγγελματικά προσθέτοντάς σου τεράστιες ευθύνες που δεν μπορείς να διακρίνεις αν σε ευνοούν ή σε ξεζουμίζουν, σίγουρα σε έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης – ψυχικής και σωματικής. Υπάρχει άλλη ζωή; Υπάρχει χαρά, ξενοιασιά, ζωή χωρίς στοπ και κόκκινα φανάρια; Υπάρχει κι άλλη ζωή στην οποία ποθείς διακαώς να φλερτάρεις, να ανοιχτείς στον κόσμο, να πας σε πάρτι, να συναντήσεις καινούργιους ανθρώπους, να φύγεις ταξίδι με κάποιον/α που αισθάνεσαι ασφάλεια και να ικανοποιηθούν κάποιες από τις επαγγελματικές και συντροφικές σου επιθυμίες. Αύριο. Γιατί σήμερα αδειάζεις νερά από τη βάρκα που είσαι μέσα και μπάζει. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η διέλευση του Άρη στον ηλιακό 12o οίκο σου διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες και επαναλαμβάνεται κάθε δύο, δυόμισι χρόνια, άλλα όσο μένει δημιουργεί άγχος και τεράστιους πονοκεφάλους. Αν συμπεριλάβεις στο κάδρο και τον ανάδρομο Ερμή, έχεις στο μυαλό και στην καθημερινότητά σου μια ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να μην εκραγεί αλλά που το τικ τακ σε τρομοκρατεί. Το μυστικό κομμάτι της ζωής σου μπορεί να είναι διασκεδαστικό επειδή σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι κάποιος που κανείς άλλος δεν γνωρίζει, αλλά ακόμα κι αυτό αρχίζει να σε κάνει παρανοϊκό και να σε τρελαίνει. Και φυσικά δεν έχεις να αντιμετωπίσεις μόνο τον ηττοπαθή εαυτό σου, αλλά και τους άλλους που όποτε τους δίνεται η ευκαιρία σού τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια. Ευτυχώς η Αφροδίτη στους Ιχθύες σού δίνει την ευκαιρία να ανασυνταχθείς και να πάρεις τη ζωή σου πιο ελαφριά. Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη, αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι οι Ταύροι έχουν έρθει σε αυτή τη Γη για να δουλέψουν σκληρά και για να γίνουν σημαντικοί και όχι για να κάνουν dolce vita – λέμε τώρα. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύες (δοκιμαστικά από 5/4 ως 4/8) –από την οποία αρχικά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου σου– σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου αλλάζει και θα αλλάξει το επαγγελματικό και κοινωνικό σου στάτους τα επόμενα χρόνια. Γίνεται έντονη η αγωνία τού «Τι να κάνω με τη ζωή μου». Πού να πάω; Με ποιους; Πώς θέλω να με βλέπουν οι άλλοι και ποιο επάγγελμα να κάνω; Ίσως δεν είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι στο σωστό επάγγελμα, ή ότι δεν εκφράζεσαι με αυτό που κάνεις, αλλά πιθανόν να μην ξέρεις επακριβώς τι θα σε γέμιζε δημιουργικά ή επαγγελματικά. Έχε υπόψη σου ότι με τον Ποσειδώνα δημιουργούνται φαντασιώσεις για πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμα ή που δεν έχεις τα προσόντα ώστε να τα ακολουθήσεις. Μην αλλάζεις δουλειά χωρίς εχέγγυα, μη συνεταιρίζεσαι με ανθρώπους που δεν είσαι σίγουρος, μην ξεκινάς επαγγελματικά κάτι που είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Πάντως αν είσαι οποιουδήποτε είδους καλλιτέχνης, πολιτικός ή ανήκεις σε βοηθητικά, συμβουλευτικά, ιατρικά επαγγέλματα), τώρα είναι μια εποχή δημιουργικότητας, έμπνευσης, ιδεαλισμού και πάθους.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η ζωή είναι υπέροχη όταν σερφάρεις στην κορυφή του κύματος και οι άνθρωποι από την παραλία συζητούν πόσο υπέροχα τα καταφέρνεις. Το να αφήνεσαι –τρόπος του λέγειν– να σε πηγαίνει όπου θέλει το κύμα σίγουρα είναι μια σκληρή δοκιμασία, και κυρίως όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την παγωμένη απόρριψη των άλλων. Παρ’ όλα αυτά δεν έχεις χάσει ούτε την ικανότητά σου να αρέσεις στους άλλους και να προωθείς τον εαυτό σου ούτε τη διαίσθηση που σε προειδοποιεί κατά πού θα φυσήξει ο άνεμος. Με την Αφροδίτη στον 9ο οίκο σου και έντονες διελεύσεις στο ζενίθ του ηλιακού σου χάρτη, ενώ φαίνεται ότι είσαι ανοιχτός στον Άλλο ξαφνικά πιστεύεις ότι οι απόψεις σου είναι θεόσταλτες και την μπαίνεις σε αυτόν που θα ’θελες να γοητεύσεις. Κακώς. Πολύ κακώς. Υ.Γ. Αφού επαγγελματικά σού βαράνε τα ντέφια, δεν μπορείς παρά να χορέψεις. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κινητικότητα στον 9ο ηλιακό σου οίκο κι ένας ανάδρομος Ερμής. Ενώ μπορείς να πάρεις τους άλλους από το χέρι και να τους οδηγήσεις στον ουρανό, εντούτοις όλον αυτό το μήνα σού είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για να παρατηρήσεις σωστά τη δική σου ζωή και να την οδηγήσεις στο διάδρομο απογείωσης. Ενώ χρειάζεται να πάρεις μιαν αμερόληπτη, απροκατάληπτη και αντικειμενική απόσταση για να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου και τις πράξεις σου, οι κινήσεις σου δείχνουν σύγχυση, εμμένεις σε καταφανώς λάθος κρίσεις ενώ θεωρείς κάθε καλοπροαίρετη κριτική ή συμβουλή ως εναντίωση. Αυτοί που σε αντιμετωπίζουν ως αθεράπευτα τρελαμένο προτείνουν ένα απλό φάρμακο. Ονομάζεται «αλλαγή συμπεριφοράς».   

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύες (δοκιμαστικά από 5/4 ως 4/8) σε ενδιαφέρει άμεσα –αρχικά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου σου– αφού θα επηρεάσει βαθιά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις – με το σύντροφο, το συνεργάτη, το συνεταίρο ή τον οποιονδήποτε σημαντικό άλλο της ζωής σου. Φυσικά και είναι επώδυνο να περνάς τις Συμπληγάδες των σχέσεων και κάθε φορά να σου λείπει κι ένα κομμάτι. Είναι απολαυστικές οι σχέσεις όταν τις ξεκινάς, αλλά τι γίνεται όταν αρχίζουν να γίνονται θολές ή αισθάνεσαι να περπατάς σε κινούμενη άμμο και να μη βλέπεις αυτόν/ή που έχεις απέναντί σου αλλά τις φαντασιώσεις σου για αυτούς; Ή να αισθάνεσαι ότι σε αφήνουν ξεκρέμαστο ή ότι σε προδίδουν; Με τον Ποσειδώνα οι ερωτικές (αλλά και οι επαγγελματικές σχέσεις) που δημιουργούνται αποτελούν το αντίθετο της «συναισθηματικής ασφάλειας», «της οικειότητας» ή «της διάρκειας». Οι Ποσειδώνιες σχέσεις είναι μείγμα από Μεγάλες Προσδοκίες και Φρέντι Κρούγκερ – εκεί που ονειρεύεσαι αγρούς με υπέροχα πικνίκ σε ξυπνάει ένας εφιάλτης – ή, στην καλύτερη περίπτωση, ξυπνάς συνειδητοποιώντας ότι αυτός/ή που ερωτεύτηκες ήταν τόσο απογοητευτικός που μόνο θλίψη μπορείς να αισθανθείς και διάψευση. ΠΡΟΣΕΧΕ.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Κάθε φορά που ο Άρης διελαύνει στο απέναντι από σένα ζώδιο, τον Κριό, νιώθεις παγιδευμένος και θυμωμένος με τους ανθρώπους που αγαπάς ή συνεργάζεσαι. Ξαφνικά οι άλλοι μεταβάλλονται σε ενοχλητικούς τυράννους που θέλουν να αρπάξουν ένα κομμάτι σου. Θυμήσου ότι δεν μπορείς να κρυφτείς περιμένοντας να περάσει αυτή η περίοδος μέχρι κάποιος καλός Σαμαρείτης να σε βγάλει από την τρύπα σου και από τη μιζέρια σου αγοράζοντας τα δικαιώματα για μια ταινία με θέμα την τραγική σου ζωή. Με τον Ερμή ανάδρομο στον 7ο ηλιακό σου οίκο τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, αφού καμία συζήτηση δεν είναι ικανή να προσφέρει λύση, αλλά δημιουργεί παράσιτα στην επικοινωνία. Όμως μέσα σε αυτή την αλλοπρόσαλλη περίοδο ο Δίας κάνει ότι μπορεί ώστε να σε σπρώξει σε μια πιο ενδιαφέρουσα, γεμάτη, πολλά υποσχόμενη ζωή στις προσωπικές σου σχέσεις και στην επαγγελματική σου ζωή. Αλήθεια. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Από τη μία η έντονη εργασιακή ρουτίνα, από την άλλη το ερκοντίσιον που θέλει συντήρηση, το σώμα που θέλει δίαιτα, οι λογαριασμοί που πέφτουν σα καταιγίδα και μια σειρά από πιθανές και απίθανες υποχρεώσεις ή εκκρεμότητες που βγαίνουν στην επιφάνεια ζητώντας πρακτικές λύσεις και διευθετήσεις. Ένας τρόπος για να ξεπεράσεις το φόβο ότι θα μεταμορφωθείς σε ζόμπι είναι να αφοσιωθείς στην καθημερινότητα και στην εργασία σαν να κάνεις κάτι γκλάμορους, ή σαν μια πνευματική άσκηση. Μερικές προειδοποιήσεις: αν υπάρχουν τριβές στη συναισθηματική σου ζωή μην τις μεγεθύνεις, μην πάρεις οριστικές αποφάσεις, ανάβαλε τις σοβαρές συζητήσεις. Ο χρόνος από την άλλη πλευρά έχει την ικανότητα να σβήνει τις διαφορές και με την Αφροδίτη στους Ιχθύες απόψεις, λέξεις ή πράξεις που δημιούργησαν χάσμα αρχίζουν να μαλακώνουν και να γεφυρώνονται. Αφέσου μερικές στιγμές να ζήσεις σαν ο έρωτας και η ζωή να μην έχουν βάρος. Σα να είναι τα πάντα άνοιξη. Και κάτι τελευταίο. Πιστεύεις αληθινά ότι τα γλυκά είναι αντίδοτα στο αίσθημα μοναξιάς; Αν ναι, συνέχισε.   

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθύες (δοκιμαστικά από 5/4 ως 4/8) –που επηρεάζει αρχικά τους γεννημένους στις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου σου– θα αλλάξει δομικά τη ζωή σου τα επόμενα χρόνια. Θα αναρωτηθείς δυνατά για κάποια πολύ σοβαρά θέματα: τι με σηκώνει από το κρεβάτι κάθε πρωί; Συνεχίζουν να με συγκινούν οι επιδιώξεις και τα όνειρα που με συγκινούσαν χθες; Άραγε οι επιθυμίες, αυτά που αγαπάω και αυτά που αντιπαθώ ανήκουν σε μένα ή μήπως τελικά όλη μου η ζωή στηρίζεται στα θέλω των γονιών μου; Με τον Ποσειδώνα οι απαντήσεις είναι θολές, αργόσυρτες, ασαφείς. Το νόημα της ζωής δεν είναι ξεκάθαρο. Με αυτή τη διέλευση επανέρχονται αισθήματα δυσφορίας, πόνος, φόβοι, διαψεύσεις, θλίψη που έζησες στα παιδικά σου χρόνια είτε με τη μορφή κάποιου είδους θυσίας για την οικογένεια είτε με ένα χωρισμό ή μια επαγγελματική αλλαγή που καταλήγει σε απογοήτευση. Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι: κέφι-χορός-μπρίο, αλλά με τον ανάδρομο Ερμή fait attention: μπορεί να ξενυχιάσεις, ή να σε ξενυχιάσει κάποιος, πάνω στη χορευτική φιγούρα. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου)

Ok. Ενδιαφέρεσαι για σχέσεις που σου προσθέτουν πόντους κοινωνικά. Μετράς τον Άλλο σα να κάνεις επένδυση. Εντάξει, όλοι σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα κι εσύ λίγο παραπάνω, αλλά είναι ανόητο να κάνουμε ηθικές κρίσεις για τέτοιους είδους επιλογές. Όμως όσους περιορισμούς και να βάλεις υπάρχει πάντα ο άγνωστος παράγοντας Χ που είναι μεταβλητός και είναι αυτός που δημιουργεί γοητεία στις σχέσεις. Παρόλο που ποτέ δεν πρέπει να επιδοκιμάσεις την κακή συμπεριφορά του άλλου στο όνομα της αφοσίωσης, δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις τις στενές σου σχέσεις σαν τοποθέτηση που δεν μπορεί να χαλάσει προτού αποσβέσει την αξία αγοράς του. Δηλαδή; Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται σα να πηγαίνεις το αμάξι για σέρβις όταν μιλάμε για ανθρώπους, οπότε τώρα που σκάνε σε οικογένεια, δουλειά ή σχέσεις θα πρέπει να τα λύσεις είτε κάνοντας ένα βήμα πίσω είτε αντιμετωπίζοντάς τα με ενδεχόμενο κάποιες σχέσεις να σπάσουν.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Πιστεύοντας ότι ο εαυτός σου δεν δέχεται χαλινάρια κι ότι έχεις γεννηθεί για να υπερασπίζεις την ελευθερία σου με κάθε θυσία, σοκάρεσαι και προσβάλλεσαι κάθε φορά που πέφτεις πάνω στον τοίχο της πραγματικότητας. Η διέλευση στον 3ο ηλιακό σου οίκο, της Αφροδίτης στους Ιχθύες και του Κρόνου στον Ζυγό δημιουργούν ένα ενδιαφέρον, αλλά και ειρωνικό διάστημα. Μπαίνεις στον πειρασμό να μπερδέψεις φιλία και σεξ ή να βρεθείς σε μια ασαφή κατάσταση που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν πρόκειται για δουλειά ή διασκέδαση – στο τέλος φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για δουλειά. Φυσικά μπορεί να ανήκεις στους πνευματικά εκλεπτυσμένους ανθρώπους, αλλά αυτή την εποχή σημασία έχει να περάσεις καλά στις σχέσεις και, γιατί όχι, να χαλαρώσεις μέσα σε μία που θα δημιουργήσεις. SOS στην επικοινωνία, τις συναλλαγές, στις μετακινήσεις. Δεν υπογράφεις, δεν ξεκινάς κάτι σοβαρό, δεν δεσμεύεσαι επαγγελματικά, δεν μετακομίζεις. Τι κάνεις; Βάζεις σε κάθε λέξη το πρόθεμα ανα- (π.χ. αναθεωρώ, αναβάλλω) και πορεύεσαι αναλόγως.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η είσοδος του Ποσειδώνα στους αγαπημένους του Ιχθύες (δοκιμαστικά από 5/4 ως 4/8) αποτελεί το μεγάλο αστρολογικό γεγονός της εποχής που αλλάζει και θα αλλάξει τις ζωές των μεταβλητών ζωδίων τα επόμενα χρόνια – αρχικά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις δύο πρώτες μέρες του ζωδίου σου. Φαντάσου για λίγο ότι έχεις το λυχνάρι του Αλαντίν και το τζίνι μπορεί να ικανοποιήσει τρεις επιθυμίες σου: (1) Να ρίξει στην αγκαλιά σου τον άντρα ή τη γυναίκα των ονείρων σου. (2) Να σου δοθεί μια μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία που θα σε τοποθετήσει κατευθείαν στην A-list. (3) Να βρεις το σπίτι που πάντα ήθελες σε τιμή ευκαιρίας, ή να ανοίξεις ένα μαγαζί σε ένα χρυσοφόρο πέρασμα, ή να σου δοθεί μια σιδερένια υγεία. Οι επιθυμίες σου εκτελούνται. Είσαι ευτυχισμένος. Μόνο που δεν διάβασες τους αστερίσκους κάτω-κάτω με τα μικρά γράμματα που έλεγαν: (1)* Ότι το αντικείμενο του πόθου σου μπορεί να είναι αλκοολικός, τζάνκι, ψυχικά διαταραγμένος ή παντρεμένος. (2)* Η ευκαιρία είναι σε άλλη χώρα κι εσύ είσαι εδώ παντρεμένος ή για οποιονδήποτε λόγο είναι αδύνατο να το κουνήσεις από την Ελλάδα. (3)* Ανακαλύπτεις ότι το τέλειο –εμφανισιακά– σπίτι εσωτερικά καταρρέει, ή ότι στον ίδιο δρόμο-πέρασμα που άνοιξες το μαγαζί σου ανοίγει η πιο διάσημη φίρμα του πλανήτη με μισές τιμές από τις δικές σου, ή ότι παθαίνεις παράξενες αλλεργίες που κανείς γιατρός δεν μπορεί να βρει την αιτία τους. Το ’χεις; Απόφυγε όσο μπορείς να ονειροβατείς, μείωσε τις εφηβικές προσδοκίες και επικεντρώσου στη δύναμη που έχει η αγάπη, έχοντας κατά νου όμως ότι δεν χρειάζεται να θυσιαστείς για κάποιον. Πρόσεχε τι αγοράζεις, με ποιους συνεργάζεσαι, συνεταιρίζεσαι ή συνδέεις την επαγγελματική σου ζωή – ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Α, κι αν είσαι καλλιτέχνης ή δημιουργός, αρχίζει η πιο γόνιμη εποχή της ζωής σου.  

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr