- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σύσσωμη η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη στο σημείο δολοφονίας του Άλκη
Εκπρόσωποι από τον ΠΣΑΠΠ και ομάδες της Θεσσαλονίκης
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Σύσσωμη η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη στο σημείο του φονικού.
Εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών/Ποδοσφαιριστριών, καθώς και των Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Απόλλωνα Πόντου βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός.
Τον Άρη εκπροσώπησε ο Μάριος Σιαμπάνης, τον ΠΑΟΚ ο Αντρέ Βιειρίνια, τον Ηρακλή ο Μανώλης Παπαστεριανός, τον Απόλλωνα Πόντου ο Δημήτρης Αμαραντίδης, τη γυναικεία ομάδα του Άρη η Γιάσνα Τζόρτζεβιτς κι εκείνη του ΠΑΟΚ η Θωμαή Βάρδαλη. Παρών ήταν επίσης και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής.
Άπαντες οι παρευρισκόμενοι φώναξαν «Ποτέ Ξανά» στο μέρος που δολοφονήθηκε ο Αλκιβιάδης.
«Οφείλω να πω εκ μέρους του οργανισμού του Άρη ότι είμαστε πολύ συγκινημένοι και συγκλονισμένοι από αυτό που μάθαμε και είδαμε. Να δώσουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Είναι πολύ άδικο να φεύγει μια ζωή... δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα» είπε αρχικά ο Σιαμπάνης και προσέθεσε: «Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε την οικογένεια του Άλκη και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνει το ποδόσφαιρο και κάθε άθλημα μια γιορτή».
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια, ανέφερε από την πλευρά του: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Κανείς δεν μπορεί να έχει στο μυαλό του τον πόνο που περνάει αυτή η οικογένεια. Εγώ μόνο ένα πράγμα θέλω να πω: όλοι έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίξουμε όποια ομάδα θέλουμε, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Ο Άλκης χάθηκε άδικα εδώ. Δεν είναι η πρώτη φορά, ας είναι η τελευταία. Αυτή είναι η επιθυμία όλων μας. Γιατί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι μια γιορτή».
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Προφυλακιστέος ο 23χρονος κατηγορούμενος
Υπενθυμίζεται ότι προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 23χρονος ο οποίος συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαρίλαου της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το Grtimes.gr, ο κατηγορούμενος, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του αλλά δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση.
Ο 23χρονος κατονόμασε κάποιους από τους συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό.
Την ίδια ώρα προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας, ο συνήγορός του, Θεόδωρος Σιμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου, τονίζοντας ότι κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη «αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία».
«Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι η «κύρια ανάκριση είναι μακρά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά το 2-1 επί της Γιαγκελόνια στην πρεμιέρα
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Δεν χάλασε τη βραδιά το γκολ των φιλοξενούμενων στο τέλος
Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για την αναμέτρηση της Χάποελ Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό στο T- Center
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στα προημιτελικά ενός τουρνουά WTA 1000 για δεύτερη φορά το 2026
Οι τελευταίες εξελίξεις
Αναλυτικά οι δηλώσεις του
Τι είχε γράψει ο Έλληνας γκαρντ
Τι δήλωσε ο Έλληνας αστέρας των Μαϊάμι Χιτ
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Εύκολη νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια
Τι έγραψε ο Έλληνας αμυντικός των «reds»
Ακόμα μία τρομερή εμφάνιση για τον Greek Freak
Ξεχωρίζουν τα Λίντσερ-Λίβερπουλ και Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης όπου σημειώθηκαν 9 και 7 γκολ αντίστοιχα
Τα αποτελέσματα της βραδιάς
Δεν τα κατάφερε η ομάδα του Νίκολιτς
Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.