Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Προφυλακιστέος ο 23χρονος κατηγορούμενος

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος
Δολοφονία Άλκη: Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος © EUROKINISSI

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 23χρονος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 23χρονος ο οποίος συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαρίλαου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, ο κατηγορούμενος, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του αλλά δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση.

Ο 23χρονος κατονόμασε κάποιους από τους συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό.

Έξοδος 23χρονου κατηγορουμενου για τη δολοφονία του Άλκη - GRTimes.gr

Την ίδια ώρα προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας, ο συνήγορός του, Θεόδωρος Σιμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου, τονίζοντας ότι κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη «αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία».

«Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι η «κύρια ανάκριση είναι μακρά».

Ο δικηγόρος του 23χρονου: Βρισκόταν στο συμβάν αλλά δεν πλησίασε το σημείο της επίθεσης

Συγκλονίζουν οι γονείς του 19χρονου Άλκη: Δεν κρατάμε κακία

«Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν» δηλώνουν οι γονείς του Άλκη, μιλώντας στην ΕΡΤ3, για τη δολοφονία του γιου τους.

Παρά τον πόνο του, ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, έστειλε μήνυμα ενότητας και ζήτησε μόνο δικαιοσύνη για το παιδί του. «Ήταν ένα γεγονός που πραγματικά με έκανε συντρίμμια και προσπαθώ να μαζέψω τα συντρίμμια μου. Ευτυχώς, η σύζυγός μου και η κόρη μου στάθηκαν πιο δυνατές από εμένα και με κράτησαν όρθιο. Από αυτές παίρνω κουράγιο» είπε χαρακτηριστικά.

Δικαίωση και όχι εκδίκηση ζητούν οι γονείς του Αλκη Καμπανού μιλώντας στην ΕΡΤ3 | 07/02/2022 | ΕΡΤ

«Δεν θέλω τίποτα άλλο παρά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να πιαστούν οι ένοχοί. Πιστεύω ότι η αστυνομία θα κάνει καλά τη δουλειά της και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί χωρίς εκδικητικό χαρακτήρα. Θέλω να πάρουν την ποινή που τους αξίζει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρα του 19χρονου Άλκη.

«Ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός ένωσης όλων των φιλάθλων και όλων των ομάδων» καταλήγει και προσθέτει: «Εγώ είμαι και Άρης και είμαι και ΠΑΟΚ και το λέω ειλικρινά».

«Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Αυτή τη στιγμή δεν έχω συναισθήματα, καμία μανούλα να μη ζήσει αυτό που βιώνω. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους», είπε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, αναφερόμενη στους δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ