Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι οκτώ - Ποιες οι κατηγορίες για τις οποίες διώκονται
Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου. Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται νέοι έλεγχοι της Αστυνομίας σε συνδέσμους οπαδών ομάδων στην περιοχή της Αττικής. Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά, αποτελέσματα των ελέγχων.
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Πληροφορίες ότι «έδειξαν» τον δολοφόνο
Τα άτομα που συνέλαβε η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ξεκίνησαν να δίνουν πληροφορίες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν «έδειξαν» τον δράστη που έδωσε τις χαριστικές βολές στον 19χρονο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ, οι οκτώ συλληφθέντες κατονόμασαν τον ένατο ως το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία. Πρόκειται για έναν 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ήδη στα χέρια των Αρχών. Ο συλληφθείς δεν είναι σεσημασμένος και άρα δεν υπάρχουν στο αρχείο τα δακτυλικά του αποτυπώματα ούτε και το γενετικό του υλικό, που αναμένεται να ληφθούν. Στη συνέχεια, τα δείγματα αυτά θα συγκριθούν με αυτά που έχουν ληφθεί από το δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματιστεί θανάσιμα o Άλκης.
Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται η εφημερίδα «Μακεδονία», υπάρχουν αποδείξεις για όλους ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, καθώς και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη και τον ρόλο που είχε ο καθένας.
Δολοφονία Άλκη - Αλέξης Κούγιας: «Τρομοκρατούν τους γονείς του 19χρονου»
Για σκηνικά τρομοκρατίας κατά της οικογένειας του Άλκη Καμπανού έκανε λόγο ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας.
Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας αποκάλυψε πως οι γονείς του θύματος βρίσκονται σε «κλίμα τρομοκρατίας» ενώ γνωστοποίησε πως άγνωστοι «περνούν με μηχανές και γκαζώνουν έξω από το σπίτι τους. Οι δράστες απολαμβάνουν προστασίας από ιδιοκτήτες ομάδων» κατήγγειλε ακόμα.
Μάλιστα, συνέχισε επισημαίνοντας ότι «οι γονείς των δύο τραυματιών από την επίθεση, δεν θέλουν να εμφανιστούν καθώς φοβούνται. Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας στη Θεσσαλονίκη».
Μιλώντας, τέλος, για την οικογένεια του Άλκη, έκανε λόγο για μία «θαυμάσια, συγκροτημένη, παραδοσιακή ελληνική οικογένεια» και πρόσθεσε: «Μιάμιση ώρα μου έδειχναν φωτογραφίες του παιδιού τους. Είμαι συγκλονισμένος. Όχι μόνο θα παρουσιαστούν στις δικαστικές Αρχές, αλλά θα ενεργοποιήσουν και τις άλλες οικογένειες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μαρτυρία ψαρά που έπεσε και εκείνος στη θάλασσα
Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε πάνω της
Bίντεο καταγράφουν την ορμή του νερού
Τι αναφέρει μάρτυρας - Τα συλλυπητήριά του υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια
Διακοπές ρεύματος έχουν καταγραφεί σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου
Πάνω από 140 χιλιοστά βροχής στην Αττική - Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία
Ένας άνθρωπος πιο αιρετικός και τολμηρός ακόμα και από το μπαρ του, το θρυλικό Berlin
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, εκτροπές σε μεγάλους άξονες
Επελαύνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
«Απομακρυνθείτε προς την περιοχή Γενοκτονίας»
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα για τις επόμενες ώρες
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.