Αθλητισμος

Ο πιο δύσκολος μήνας της Euroleague έχει φτάσει

Πότε έρχεται το αιώνιο ντέρμπι και τι να περιμένουμε από τον πιο δύσκολο μήνα της χρονιάς

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
© Γιώργος Ματθαίος / Eurokinissi

Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Euroleague με όλους τους αγώνες να έρχονται στη νέα πλατφόρμα EON της Nova.

Καθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί το 1/3 της φετινής σεζόν της Euroleague, λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν ασφαλείς προβλέψεις για τη συνέχεια. Η πρωταθλήτρια Εφές είναι μέχρι στιγμής εκτός οκτάδας, ενώ και η μόνιμη παρουσία των Final 4, ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των Playoffs. Οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαφορετικά μονοπάτια, με τον Ολυμπιακό να προσεγγίζει τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται αρκετά χαμηλά, όμως το σίγουρο είναι ότι ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω.

Με έξι αγωνιστικές είναι ο μήνας που ουσιαστικά μπορεί να φανεί ποιοι είναι αυτοί που θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι το τέλος, ενώ ταυτόχρονα είναι και ο μήνας εκείνος που γίνονται οι πιο σοβαρές διορθωτικές κινήσεις σε όλες τις ομάδες. Ας δούμε όμως τι σημαίνει για τους δύο αιώνιους αντιπάλους αυτός ο μήνας.

Euroleague - Moustapha Fall (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός έρχεται από δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Μιλάνο (72-93) και Ουνίκς Καζάν (84-87) μπορεί να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον του στη διοργάνωση καθώς μπαίνει στον τελευταίο μήνα του ημερολογιακού έτους με ρεκόρ 9-4. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνεχίζει τις εκτός έδρας εξορμήσεις της με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στις 9 Δεκέμβρη στο Βελιγράδι τα «αδέρφια τους» για ένα όπως πάντα ιδιαίτερο ματς. Το παιχνίδι, που φυσικά θα μεταδοθεί από την πλατφόρμα EON της Nova, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της ομάδας, αφού ενδεχόμενη νίκη ίσως την κάνει να αρχίζει να κρυφοκοιτάζει και το πλεονέκτημα έδρας.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός επιστρέφει για τη «διαβολοβδομάδα» στο ΣΕΦ όπου θα βρει αντιμέτωπες την πάντα αξιόμαχη Μπάγερν του Αντρέα Τρινκιέρι (15/12) και την εντυπωσιακή Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπο (17/12). Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα 3 επόμενα ματς του Δεκεμβρίου είναι παιχνίδια αμφίρροπα και ενδεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού βελτιώνουν τις πιθανότητες για εκπλήρωση του στόχου του Playoffs για πρώτη φορά από το 2018.

Όμως ο Δεκέμβρης κρύβει κι άλλες δυσκολίες και κρίσιμες μάχες για τους Πειραιώτες. Στις 23 του μήνα θα διεξαχθεί το πρώτο ευρωπαϊκό αιώνιο ντέρμπι της χρονιάς, όπου φυσικά θα μεταδοθεί απευθείας από την πλατφόρμα EON της Nova. Στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο, μετά την ήττα του στο ΣΕΦ για την Α1 και τα πάντα αναμένονται συναρπαστικά. Όλα αυτά, 6 μέρες πριν το τελευταίο παιχνίδι του έτους και πρώτο του δεύτερου γύρου της διοργάνωσης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έχει ανταποκριθεί κάτι περισσότερο από καλά, ως τώρα, στην Euroleague, ωστόσο ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας εκείνος που θα κρίνει τα πάντα για τη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία.

Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση στο πράσινο στρατόπεδο είναι αρκετά διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μαζί με την Ζαλγκίρις στην τελευταία θέση της διοργάνωσης, όμως η αγωνιστική ανάταση, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού εντός συνόρων, είναι εμφανής. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μπορεί να ηττήθηκε εύκολα στη Μόσχα από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, όμως ο αγώνας συνοδεύτηκε από την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου, που και φέτος αποτελεί ηγέτη της ομάδας.

Euroleague - Δημήτρης Πρίφτης (Προπονητής Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ)


Οι πράσινοι μπορούν ωστόσο να δουν και αυτοί το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Τα 4 από 5 παιχνίδια που απομένουν αυτόν τον μήνα θα διεξαχθούν στο πάντα ισχυρό ΟΑΚΑ και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό κίνητρο. Η εκκίνηση γίνεται στις 10 Δεκέμβρη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου για να ακολουθήσει το ταξίδι στο Μιλάνο. Η τελευταία διαβολοβδομάδα του έτους ολοκληρώνεται με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Νικ Καλάθη και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από αουτσάιντερ για να διεκδικήσει την είσοδο στην 8αδα φέτος, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει. Οι νίκες κόντρα σε Φενέρ, Εφές και Ζενίτ αποδεικνύουν αυτό ακριβώς, ενώ άλλα τρία παιχνίδια έχουν χαθεί στο καλάθι. Είναι από τα στοιχεία που κάνουν και τη φετινή Euroleague, το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στη γηραιά ήπειρο. Στην πλατφόρμα EON της Nova μπορείτε να απολαύσετε και τη φετινή αμφίρροπη διοργάνωση!

Στα δύο τελευταία παιχνίδια για το 2021 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει φυσικά τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου υποδέχεται την Ζαλγκίρις και θέλει να κλείσει το ημερολογιακό έτος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα καλύτερα έρχονται και είναι στη νέα πλατφόρμα EON από τη Nova.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ