- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο εγωισμός μου λέει ότι θέλω κι άλλα
Μεντβέντεφ: Δεν περίμενα τόσο μεγάλο παιχνίδι από τον Τσιτσιπά
Σύνθημα κατάκτησης του Roland Garros έδωσε με δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την νίκη επί του Μεντβέντεφ.
Την πίστη στις ικανότητές του αλλά και τα όνειρά του, που δεν σταματούν με την πρόκριση στα ημιτελικά, εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την σπουδαία εμφάνισή του κόντρα στο νούμερο 2 του ταμπλό, του Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός στον προημιτελικό και όπως χαρακτηριστικά είπε ο εγωισμός του, του λέει ότι θέλει κι άλλα.
«Νιώθω ευλογημένος να είμαι σε αυτή τη θέση. Προφανώς έχω ρίξει καθημερινά σκληρή δουλειά και αυτό είναι ένας σημαντικός λόγος που είμαι εδώ. Αλλά ξέρετε ο εγωισμός μου, μου λέει ότι θέλω κι άλλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνοντας το στίγμα του για τη συνέχεια του τουρνουά.
«Παίζω καλά και φαίνεται. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή παίκτης στο ταμπλό που να μην πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει το τουρνουά. Ολοι ξέρουν πόσο καλά μπορούν να παίξουν. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω κι εγώ και αν συνεχίζω να επαναλαμβάνω την διαδικασία όπως πρέπει, αν συνεχίσω να παλεύω κάθε μέρα όπως πρέπει, σίγουρα θα υπάρξει μία ανταμοιβή. Γιατί όχι;», πρόσθεσε.
Για το τελευταίο σερβίς του Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς είπε: «Ηταν μυθικό το χτύπημά του σίγουρα. Πριν σερβίρει όμως, έκανε μία μικρή παύση, σαν να σταμάτησε. Εκεί αισθάνθηκα πως κάτι ετοιμάζει και ουσιαστικά είχα προετοιμάσει ήδη τον εαυτό μου».
Wildest match point of the year? 😵@steftsitsipas makes it back-to-back semi-finals at #RolandGarros, defeating Medvedev 6-3, 7-6(3), 7-5. pic.twitter.com/dCMdCvhUwc
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 8, 2021
Μεντβέντεφ: Δεν περίμενα τόσο μεγάλο παιχνίδι από τον Τσιτσιπά
Στην απόδοση του Στέφανου Τσιτσιπά στάθηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μετά την ήττα του στο Roland Garros, λέγοντας ότι αιφνιδιάστηκε από το πόσο καλά έπαιξε ο Έλληνας τενίστας.
«Ξαφνιάστηκα από το επίπεδο τένις του Στέφανου στο πρώτο σετ. Δεν περίμενα τόσο μεγάλο παιχνίδι από την πλευρά του. Επαιξα με τους Μπούμπλικ, Γκαρίν και Πολ που παίζουν πολύ καλά στην baseline και πίστευα ότι ήμουν καλύτερος στα μεγάλα rallies, οπότε νόμιζα ότι θα μπορούσα να κάνω το ίδιο και σήμερα. Οπως αποδείχθηκε, ήταν λάθος και έπρεπε να αλλάξω τακτική.
» Οπότε χάνεις σε ένα τουρνουά είναι απογοήτευση. Αλλά πριν έρθω εδώ, αν μου έλεγε κάποιος ότι θα έφτανα στα προημιτελικά για να χάσω από τον Τσιτσιπά μετά από σκληρή μάχη, θα υπέγραφα για αυτό. Δεν θα πω ψέματα, θα υπέγραφα ειλικρινά αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι φέτος είχα ρεκόρ 0-4 εδώ. Οπότε πιστεύω πως έκανα ένα σπουδαίο τουρνουά και πάλεψα το παιχνίδι αυτό μέχρι τον τελευταίο πόντο».
Όσο για τη δικιά του εκδοχή για το «υπόγειο» σερβίς του στον τελευταίο πόντο του αγώνα, ο Μεντβέντεφ σχολίασε: «Το σκεφτόμουν σε όλη την διάρκεια του ματς ότι στον πιο σημαντικό πόντο θα μπορούσα να το κάνω γιατί κατά την άποψή μου, ήταν πολύ πίσω, βαθιά, στο κορτ και αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα τέτοιο σερβίς να λειτουργήσει. Δεν είδα ότι είχα νωρίτερα την ευκαιρία και ήθελα να το δοκιμάσω. Ηταν μια καλή στιγμή για να τον αιφνιδιάσω».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρίτη νίκη για την γαλανόλευκη στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου 2027
Κοινοποίησε δημοσίευση για τον αγώνα του με τον Έλληνα θρύλο του kick boxing
Κακό «επίτευγμα» για τον Έλληνα πρωταθλητή
Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο σπουδαίος ιταλός προπονητής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών
Ακόμα ένα χρυσό για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη
Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Bρήκε έναν χιουμοριστικό τρόπο για να περιγράψει το κατόρθωμα του φίλου του
Εξακολουθεί να απασχολεί έντονα τα ευρωπαϊκά μεταγραφικά ρεπορτάζ
Έζησε από κοντά τη μεγάλη διοργάνωση
Οι δηλώσεις μετά το ασύλληπτο άλμα στα 6,17μ
Δεύτερος κορυφαίος άλτης όλων των εποχών ο σπουδαίος Manolo
Θα συμμετάσχει στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Μαυροβούνιο
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
«H ήττα οφείλεται στην άσχημη εκτέλεση των σουτ, τη βιασύνη και την έλλειψη ρυθμού»
Η Εθνική μπάσκετ γνώρισε την πρώτη ήττα της στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.