Αθλητισμος

Γιαννακόπουλος: Έκλεισε ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό

Η ομάδα μπάσκετ τέθηκε προς πώληση έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος © EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Προς πώληση έθεσε τον Παναθηναϊκό έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος - Φεύγει και από Ερασιτέχνη αν δεν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση στο θέμα του Βοτανικού.

Ως τέλος εποχής για την οικογένεια Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή μέρα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη, μίλησε ξεχωριστά για όλα σκέλη που αφορούν την «πράσινη» οικογένεια.

Αναφορικά με το ποδόσφαιρο υποστήριξε ότι συναντήθηκε τέσσερις φορές με τον Γιάννη Αλαφούζο, του ζήτησε να μπουν σε όλο τον σύλλογο με 50/50, αλλά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αρνήθηκε, αφού «δεν πιστεύει ότι θα γίνει γήπεδο στον Βοτανικό».

Αυτό είναι βέβαια και το πιο σημαντικό βέβαια ζήτημα και τα περίφημα γήπεδα που είναι να χτιστούν εκεί. Σύμφωνα με ειδικούς εκτιμητές, το οικόπεδο της Λεωφόρου, όπου βρίσκεται το υπάρχον γήπεδο, κοστίζει 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αντίστοιχα η έκταση στον Βοτανικό κοστολογείται 125 εκατομμύρια και παράλληλα η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να δώσει και 40.000.000 cash για να τρέξουν τα πρώτα λειτουργικά έξοδα.

Τώρα, λέγεται πως η νέα πρόταση της κυβέρνησης είναι να παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό η έκταση σε μορφή (μακροχρόνιου) ενοικίου, ενώ παράλληλα υπάρχουν πιέσεις για το άμεσο γκρέμισμα της Λεωφόρου. Ο Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «σε 20-25 μέρες έχουμε τις προβλεπόμενες εκλογές τον Ερασιτέχνη. Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει επίσημη δέσμευση για την αρχική συμφωνία, τότε δεν υπογράφω. Δεν θα είμαι ο πρόεδρος που θα υπογράψει κάτι τέτοιο», αλλά ταυτόχρονα πρόσθεσε: «Δεν θα σταματήσω να συνεισφέρω οικονομικά γιατί έχω αγαπήσει τα τμήματα και ειδικά το βόλεϊ ανδρών».

Αργότερα, προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, κι έπειτα από ερώτηση, ο Δ. Γιαννακόπουλος είπε: «Το θέμα για τον Βοτανικό είναι να γίνουν όλα τα γήπεδα. Ποδοσφαίρου, μπάσκετ και ένα ακόμη κλειστό για τα υπόλοιπα τμήματα. Αν θέλουν να κάνουν μόνο ποδοσφαιρικό, δεν έχω πρόβλημα. Θα είναι όμως ιστορικό λάθος και βασικά θα έπρεπε κάτι τέτοιο να γίνει στη Λεωφόρο και όχι στον Βοτανικό. Πάμε να δώσουμε το μοναδικό μας περιουσιακό στοιχείο για ένα απλό γήπεδο σε μια άσχετη περιοχή και μάλιστα χωρίς να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις εμπορικές χρήσεις».

Μεγάλες ειδήσεις έβγαλε και η κουβέντα για το μπάσκετ. Ο Γιαννακόπουλος είπε όλα όσα συζητούνταν το τελευταίο διάστημα: «Σας το είχα πει από πέρυσι και δεν αλλάζω γνώμη. Αφού το project του Βοτανικού δεν μπήκε στις ράγες, το PAO Alive δεν πήγε καλά, άρα εγώ πρέπει να φύγω. Απ’ αυτή τη στιγμή η ΚΑΕ είναι προς πώληση για 25 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πολύ μικρό ποσό, αν αναλογιστούμε ότι η αξία του συλλόγου είναι γύρω στα 75 εκατομμύρια. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ομάδα πορεύεται με ανθρώπους εμπιστοσύνης μου. Τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Αυτοί θα ασχολούνται με την ομάδα και το μπάτζετ θα προκύπτει από τα έσοδα της ομάδας».

Όσον αφορά την Ευρωλίγκα και τη μεγάλη κόντρα με τον Τζόρντι Μπερτομέου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης και εισχώρησης στο μπασκετικό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έπειτα από σκέψη και ανάλυση δεδομένων. Επίσης, έκανε αρκετές φραστικές επιθέσεις στον CEO της μπασκετικής διοργάνωσης. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ