Αθλητισμος

Αγγελόπουλοι - Γιαννακόπουλος: Μανία (αυτο)καταστροφής

Αντί ο καθένας να απολαμβάνει και να εξελίσσει την αυτοκρατορία του, κοιτάει με μίσος τον απέναντι προσπαθώντας να τον εξοντώσει

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dpg-giannakopoulos-panathinaikos-basket-aggelopouloi.jpg

Το δημοφιλέστερο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών τις τελευταίες μέρες στα social media είναι το... ποιος κατέστρεψε τον άλλο!

Το δημοφιλέστερο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών τις τελευταίες μέρες στα social media είναι το... ποιος κατέστρεψε τον άλλο! Ο Γιαννακόπουλος που πάτησε πάνω στο «mexritelous» των Αγγελόπουλων και τους έστειλε μ ένα... «αντίο - αντίο εκεί στην Α2», ή οι Αγγελόπουλοι που δύο χρόνια μετά είδαν με σαρδόνια χαμόγελα τον αιώνιο εχθρό τους να αποχαιρετά με ένα... «Παναθηναϊκέ μου, αντίο και καλή τύχη»;

Απ όποια πλευρά και να το δούμε, και οι τρεις αποδεικνύονται αυτοκαταστροφικοί. Οταν το μπάσκετ στην Ελλάδα δεν είναι πλέον τίποτ άλλο πέρα από τα ντέρμπι μεταξύ των ομάδων τους (άντε και με λίγη Εθνική ανάμεσα, όταν τύχει να βρεθεί στις καλές της...) αυτοί σήκωσαν τα χέρια με στόχο ο ένας τα μάτια του άλλου. 

Δεν θα σταθώ στους άρρωστα ηλίθιους πανηγυρισμούς των φανατικών, που νομίζουν ότι... έτσι είναι το μπάσκετ και τα σπορ γενικότερα. Αυτοί τόσο ξέρουν, τόσο συμπεριφέρονται. Εδώ υπάρχουν υποτίθεται ισχυροί επιχειρηματίες που είχαν καταφέρει μέσα από ευνοϊκές συγκυρίες να παραλάβουν και να συντηρήσουν δύο μπασκετικές αυτοκρατορίες με κούπες, διακρίσεις και όμορφες εικόνες. Αντί να κάθονται, λοιπόν, να το απολαμβάνουν και να το εξελίσσουν, άρχισαν να κοιτάνε με μίσος και κακία τον απέναντι, προσπαθώντας να τον εξοντώσουν. Ισως δεν έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν τόσο κοντόφθαλμη αθλητική μα και επιχειρηματική λογική, καθώς μόνο ανίδεοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως αργά ή γρήγορα η τακτική τους θα οδηγούσε στην καταστροφή. Και των δύο.   

Αντί ο Γιαννακόπουλος να περιχαρακωθεί στο αγαπημένο του μπάσκετ για να το κρατήσει όσο ψηλότερα γίνεται, άρχισε να ονειρεύεται «ΠΑΕ - ΚΑΕ - Ερασιτέχνη και Παναθηναϊκή Πολιτεία» μαζί, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές του δυνατότητες, τις συνθήκες, άρα και τις δυσκολίες. Κι οι Αγγελόπουλοι, αντί να επιχειρήσουν να αλλάξουν την εις βάρος τους (όπως την πιστεύουν) κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ μέσα από προσεκτικές κινήσεις κορυφής, έριξαν την ομάδα τους στα βράχια νομίζοντας ότι τιμωρούν τον Παναθηναϊκό ή τον Βασιλακόπουλο!
Την... υπερπαραγωγή που κατασκεύασαν, θα την απολαύσουμε από τη νέα περίοδο, όπου και με όποιους θα παίζει ο καθένας σ αυτό που θα απομείνει να λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ