Αθλητισμος

Μετά την καραντίνα τι; 8 κορυφαίοι αθλητές εξομολογούνται

Το πρώτο πράγμα που θα κάνουν μετά την άρση των μέτρων

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 739
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
athlites-new.jpg

Μιλούν οι: Κατερίνα Στεφανίδη, Ελευθέριος Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Μίλτος Τεντόγλου, Πάνος Τριανταφύλλου, Απόστολος Παπαστάμος

Οι τελευταίες μέρες τις καραντίνας µάς βρήκαν στο σπίτι, τους περισσότερους κουρασµένους από τους περιορισµούς των µέτρων προστασίας αλλά και συνεπείς στην τήρησή τους. Κυρίως όµως µας βρήκαν να αναπολούµε παλιές µας συνήθειες, µικρά καθηµερινά πράγµατα που µας περιµένουν εκεί έξω και µας έχουν λείψει. Η φράση «Μετά την καραντίνα θα…» ήταν από τις αγαπηµένες φράσεις όλων όσο µετρούσαµε αντίστροφα για την ηµέρα της άρσης των µέτρων, έχοντας στο µυαλό µας φυσικά και όλα όσα πρέπει να προσέχουµε την επόµενη µέρα. Οκτώ αγαπηµένοι µας αθλητές µοιράστηκαν µαζί µας το πρώτο πράγµα που ήθελαν να κάνουν µετά την καραντίνα, στέλνοντάς µας και µια φωτογραφία τους από µέρες ξεγνοιασιάς. Κάποιος ανυποµονεί για περπάτηµα στη φύση µε καφέ στο χέρι, άλλος για ψάρεµα, πέρασµα από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, ακόµα και επίσκεψη σε κοµµωτήριο. Όλοι, πάντως, περιµένουν µε λαχτάρα την επιστροφή στα στάδια!

Άννα Κορακάκη 

«Το πρώτο πράγμα που ανυπομονώ να κάνω με το πρώτο στάδιο άρσης των μέτρων την 4η Μαΐου είναι να πάω στο αγαπημένο βιβλιοπωλείο της πόλης μου να προμηθευτώ καινούργια βιβλία. Με την παραμονή στο σπίτι όλο αυτό το διάστημα βρήκα την ευκαιρία να διαβάσω ό,τι υπήρχε στη βιβλιοθήκη μου! Αν όλα πάνε καλά και θα έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε και μακρύτερα από τον τόπο κατοικίας μας θα ήθελα επίσης πολύ να πάω στην Καβάλα με τον πατέρα μου για το κοινό αγαπημένο μας χόμπι, το ψάρεμα.»

Η Άννα Κορακάκη
Η Άννα Κορακάκη / ΦΩΤΟ: ATHENS VOICE

Ελευθέριος Πετρούνιας 

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν βγω απο την καραντίνα είναι να πάρω την μικρή μου και να πάμε να περπατήσουμε σε μια θάλασσα κοντά με έναν ωραίο καφέ στο χέρι και στη συνέχεια να επισκεφτώ την μητέρα μου και την οικογένειά μου. Αμέσως μετά, όμως, ημέρα Τρίτη, ξεκινάω προπονήσεις για να επιστρέψω με επιτυχία μόλις ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα.»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας
Ο Λευτέρης Πετρούνιας-Χρυσός Ολυμπιονίκης/ ΦΩΤΟ:ATHENS VOICE

Κατερίνα Στεφανίδη 

«Ειλικρινά αλλά και με μια δόση χιούμορ το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι ένα κούρεμα. Το λένε πολλοί και είναι αστείο. Όταν ήρθαμε στις αρχές Μαρτίου για τη λαμπαδηδοδρομία ήταν κάτι που δεν το σκεφτόμουν αλλά τελικά μερικές φορές θες να κάνεις εκείνο που δεν μπορείς να κάνεις αυτό το διάστημα. Μετά κάποιον καθαρισμό προσώπου. Και σίγουρα να μπω σε ένα στάδιο. Ανυπομονώ γι΄αυτή τη μέρα.»

Η Κατερίνα Στεφανίδη
Η Κατερίνα Στεφανίδη-Χρυσή Ολυμπιονίκης / ΦΩΤΟ :ATHENS VOICE

Απόστολος Παπαστάμος 

«Προσωπικά όταν τελειώσει η καραντίνα, πρώτα από όλα θα επιλέξω να βρεθώ µε φίλους που έχω να τους δω καιρό. Το επόµενο που θα κάνω είναι να δω τον προπονητή µου, να µοιραστούµε τις σκέψεις µας για την ολυµπιακή χρόνια που ακολουθεί και να βάλουµε τους πρώτους στόχους για την καινούργια σεζόν. Υποθέτω ότι θα ακολουθήσουν και οι πρώτες “βουτιές” στην πισίνα µετά από αρκετό καιρό.»

O Aπόστολος Παπαστάμος
O Aπόστολος Παπαστάμος-Παγκόσμιος πρωταθλητής / ΦΩΤΟ:ATHENS VOICE

Μαρία Μπελιμπασάκη

«Θα μπω στα αυτοκίνητό μου και χωρίς να χρειάζεται να στείλω SMS στο 13033 θα πάω μια βόλτα προς την παραλία, στο ύψος της Βούλας. Εκεί θα σταματήσω σε ένα σημείο που πάντα πηγαίνω μετά από έντονη προπόνηση για να αδειάσει το μυαλό μου, κοιτώντας τη θάλασσα.»

Η Μαρία Μπελιμπασάκη
Η Μαρία Μπελιμπασάκη-αθλήτρια στίβου/ ΦΩΤΟ:ATHENS VOICE

Μίλτος Τεντόγλου

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις είμαστε “ελεύθεροι” πια είναι κάτι που κάνω συχνά με τους φίλους μου και περνάμε πολύ καλά όταν το κάνουμε. θα πάμε σε ένα ίντερνετ καφέ και θα παίξουμε 2-3 ώρες μαζί κάποιο video game και θα πιούμε καφέ. Μου έχει λείψει λίγο αυτό. Αν και μάλλον θα αργήσει...»

Ο Μίτλος Τεντόγλου
Ο Μίτλος Τεντόγλου-Πρωταθλητής στίβου / ΦΩΤΟ:ATHENS VOICE

Πάνος Τριανταφύλλου

«Αρχικά θα δω συγγενείς που δεν μπορούσα λόγω της καραντίνας και θα πάω κατευθείαν για ψάρεμα, που είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα. Είμαι λάτρης της θάλασσας και τυχερός που μένω σε παραθαλάσσια περιοχή, το Πόρτο Ράφτη. Ανυπομονώ βέβαια να γυρίσω στον αθλητισμό, στη ξιφασκία και το μπάσκετ αλλά παρόλο που θα ανοίξουν τώρα κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις, για τα άτομα με αναπηρίες δεν έχουν γίνει ακόμα ενημερώσεις για να ξέρουμε πότε θα αρχίσουμε προπονήσεις.»

Ο Πάνος Τριανταφύλλου
Ο Πάνος Τριανταφύλλου- Παραολυμπιονίκης / ΦΩΤΟ : ATHENS VOICE

Ελένη Χατζηλιάδου

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι η προπόνηση στο σύλλογο και στο γυμναστήριό μου μαζί με τον προπονητή και τους συναθλητές μου, τα οποία ανοίγουν στο 7ο στάδιο της άρσης των μέτρων. Λόγω κορωνοιού είχαν σταματήσει και τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή μου και ανυπομονώ να ξεκινήσουν. Θα ήθελα επίσης να κάνω σύντομα διακοπές σε ένα νησί! Ευελπιστώ να βγούμε όλοι νικητές από αυτήν την περιπέτεια και να γυρίσουμε σύντομα στην “κανονικότητά” μας έχοντας πάνω από όλα την υγεία μας και αισιοδοξία για το μέλλον.»

H Ελένη Χατζηλιάδου\
H Ελένη Χατζηλιάδου-Παγκόσμια πρωταθλήτρια/ ΦΩΤΟ:ATHENS VOICE

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ