- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αντετοκούνμπο, ο MVP του ΝΒΑ -Το ευχαριστώ στην Ελλάδα (video)
Συγκλονιστικός και συγκινητικός ο ευχαριστήριος λόγος του δακρυσμένου Γιάννη
Ο φοβερός Αντετοκούνμπο είναι ο MVP του ΝΒΑ. Συγκλονιστικός και συγκινητικός ο ευχαριστήριος λόγος του δακρυσμένου Γιάννη
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μας γέμισε όλους περηφάνια, αφού πριν από λίγο αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ! Δεν είναι ψέμα, δεν είναι λάθος. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας είναι ο κορυφαίος παίκτης του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Είναι μια τιμή που δεν έχει προηγούμενο για τον αθλητισμό μας.
Η ουσία βέβαια δεν βρίσκεται στα βραβεία, αλλά στον τρόπο και τον κόπο για να φτάσει κανείς σε αυτά. Γι’ αυτό ο Greek Freak δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που συγκλόνισε.
Τόσο για τα λόγια του όσο και για τη σπασμένη του φωνή, για τα δάκρυα αυτού και της οικογένειάς του, ειδικά τη στιγμή που αναφέρθηκε στον πατέρα του που έφυγε πρόπερσι από τη ζωή.
The 2018-19 #KiaMVP is… @Giannis_An34! #NBAAwards pic.twitter.com/kcJNji3dl8
— NBA (@NBA) June 25, 2019
Ο Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε τους πάντες, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στην οικογένειά του και έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και ευγένειας προς όλους μας.
Ο δρόμος από τα Σεπόλια προς την απόλυτη καταξίωση ήταν μακρύς, όμως διανύθηκε γρήγορα από τον Αντετοκούνμπο, που έχει κι άλλα να δώσει στο μπάσκετ και να τα πάρει πίσω σε βραβεία. «Ένα πρωτάθλημα θέλω να πάρω κάποια στιγμή» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, ευχαριστώντας τον κόσμο που ξενυχτά πολλά βράδια για να τον παρακολουθήσει και να του στείλει μηνύματα συμπαράστασης.
Μετά από το συγκλονιστικό φινάλε αυτής της μεγάλης βραδιάς, μικρή σημασία έχει που ο Γιάννης δεν τα κατάφερε στο βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, που πήγε στον Γάλλο Γκομπέρ για δεύτερη σερί χρονιά. Έτσι μόνο οι τεράστιοι Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον παραμένουν ως οι μοναδικοί που πήραν και τα δύο μεγάλα βραβεία μέσα σε μια σεζόν.
Κατά τα λοιπά, ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος (μετά τον Πάου Γκασόλ το 2002) που κατακτά το βραβείο του ρούκι της χρονιάς. Ο Σλοβένος έκανε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν στους Ντάλας Μάβερικς, κλήθηκε να παίξει ακόμη και «4άρι», αλλά τα κατάφερε μια χαρά με μέσο όρο 21,2 πόντων ανά αγώνα, 7,8 ριμπάουντ και έξι ασίστ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρακολουθούν τον αγώνα Ολυμπιακού - Μονακό
Πλησιάζοντας στο τέλος της καριέρας του στα 41 του χρόνια, έφτασε τα 970 γκολ
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Σκοράρει ασταμάτητα ο Πορτογάλος αστέρας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Θέλω να θυμίσω στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα καθώς κυνηγούν τα όνειρά τους», λέει η αθλήτρια
Απόψε το βράδυ η αναμέτρηση
Τι ώρα είναι η σπουδαία αναμέτρηση
Απέσπασαν τα συγχαρητήρια αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων της Θεσσαλονίκης
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε στον τελικό από τους Ισπανούς
Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι των playoffs της Euroleague απέναντι στη Βαλένθια
Ιστορική ποινή για τον Αντράδα - Ζήτησε δημόσια συγγνώμη την Κυριακή
Τι σχολίασε ο Αμερικανός σούπερ σταρ για το φάουλ που του έγινε στη συγκεκριμένη φάση
Ενοχλήσεις στη μέση έχει ο Τάισον Ουόρντ, διάστρεμμα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Δείτε όλα τα τέρματα της βραδιάς
Επιθετική πανδαισία στο Παρίσι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.