Αθλητισμος

Στον αέρα για… χιλιοστή φορά ο τελικός του Λιμπερταδόρες

Αρνούνται να παίξουν Ρίβερ και Μπόκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20373444.jpg
© EPA / Juan Ignacio Roncoroni

Θεωρητικά, την επόμενη Κυριακή 9/12 είναι προγραμματισμένος να γίνει επιτέλους ο επαναληπτικός τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς.

Αφού έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις και οι δύο ομάδες –θεωρητικά- έδειξαν να συμφωνούν, τώρα αρνούνται η καθεμία για τους δικούς της λόγους, να κατέβουν στη Μαδρίτη.

Η Ρίβερ διότι θεωρεί πως το παιχνίδι θα μπορούσε να γίνει εντός Αργεντινής και να διατηρήσει τη δύναμη της «έδρας». Οι 60.000 άνθρωποι που είχαν εισιτήριο για το ματς που επρόκειτο να γίνει στο «Μονουμεντάλ», έχουν και τώρα σειρά προτεραιότητας, όμως πόσοι απ’ αυτούς θα κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι; Μάλιστα, τα αεροπορικά εισιτήρια της γραμμής Μπουένος Άιρες-Μαδρίτη κοστίζουν από 1.600 ως 2,400 ευρώ, δίχως να υπολογίζουμε τη διαμονή.

Το κόστος είναι τεράστιο και θεωρείται δεδομένο πως πολλά από τα εισιτήρια θα βγουν στην ελεύθερη αγορά. Η Ισπανία μπορεί να έχει χιλιάδες κατοίκους με καταγωγή από την Αργεντινή, όμως οι μισοί τουλάχιστον εξ αυτών είναι οπαδοί της Μπόκα, που φυσικά θα έχουν δικαίωμα παρουσίας στο γήπεδο.

Από την άλλη, η διοίκηση της Μπόκα αρνείται να παίξει τον τελικό, θεωρώντας πως θα έπρεπε να πάρει τον αγώνα και το τρόπαιο στα χαρτιά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ