Αθλητισμος

7 πρώην ποδοσφαιριστές με τα πιο ασυνήθιστα επαγγέλματα

Από τον Γιώργο Ανατολάκη μέχρι τον Σώκρατες, αυτά είναι τα πιο περίεργα επαγγέλματα για τους πρώην αθλητές

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
landscape-1476106459-vinnie-jones.jpg

Ποδοσφαιριστές που μετά το τέλος της καριέρας τους έκαναν ασυνήθιστες δουλειές.

Είναι σύνηθες φαινόμενο όταν κάποιος αθλητής βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, να δέχεται την κλισέ ερώτηση από τους δημοσιογράφους: «Με τι θα ασχοληθείς, μόλις τελειώσεις την καριέρα σου»; Οι απαντήσεις σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις είναι επίσης κλισέ: «Θα επικεντρωθώ στην οικογένεια μου, θα γίνω προπονητής κλπ». Οι παρακάτω 7 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ωστόσο, μόνο συνηθισμένες δεν είναι, όσον αφορά το επάγγελμα που επέλεξαν να ακολουθήσουν μετά το τέλος της αθλητικής τους καριέρας. Άλλωστε, δεν έχουμε δει πολλούς αθλητές να γίνονται Πρόεδροι χωρών, ηθοποιοί ή ντετέκτιβ…

1. Τιμ Βίζε, παλαιστής

Ο πρώην τερματοφύλακας της Βέρντερ Βρέμης είχε αγωνιστεί αρκετές φορές εναντίον των ελληνικών ομάδων, προσπαθώντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Γερμανός που είχε γίνει μάλιστα και διεθνής, έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι τα 33 του και δύο χρόνια μετά αποφάσισε να ξαναφορέσει γάντια, αλλά όχι αυτά του γκολκίπερ. Από το Νοέμβριο του 2016 είναι μέλος του WWE και έχει μάλιστα και το παρατσούκλι «η μηχανή».

Wiese's Route to Wrestling

2. Βίνι Τζόουνς, ηθοποιός

Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τον αμυντικό μέσο με την σπουδαία παρουσία στα γήπεδα της Premier League (Λιντς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Γουίμπλεντον) σχεδόν ολόκληρη τη δεκαετία του 1990. Ο σκληροτράχηλος μέσος πήρε την σκληράδα του και από το 2000 και μετά την έφερε στην μεγάλη οθόνη, όπου έγινε ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς κακούς του σινεμά. Πιο σκληρός από ποτέ ήταν στο X-Men: The Last Stand, όπου υποδύθηκε τον Τζάγκερνοτ.

Δείτε μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές του ως ποδοσφαιριστής.

Καταπτώσεις βράχων στο Πλωμάρι Λέσβου - Rockfalls at Plomari, Lesvos, Greece, November 24, 2018

3. Τζορτζ Γουέα, Πρόεδρος της Λιβερίας

Ο Λιβεριανός έκανε τεράστια καριέρα στα γήπεδα της Ευρώπης από το 1988 ως το 2001, όπου πέρασε από: Μονακό, Παρίς Σεν Ζερμέν, Μίλαν, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ, όντας ένας από τους σπουδαιότερους αφρικανούς επιθετικούς όλων των εποχών. Τα κατορθώματά του είχαν γίνει σημείο αναφοράς στη Λιβερία και ο Γουεά, το εξαργύρωσε αυτό, όταν 4 χρόνια μετά τη λήξη της καριέρας του, το 2005 άρχισε να ασχολείται με τα κοινά. Από τον Ιανουάριο του 2018 κατάφερε να γίνει η σπουδαιότερη προσωπικότητα και στον πολιτικό στίβο, μιας και είναι ο 25ος εκλεγμένος Πρόεδρος της Λιβερίας.

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Μίλαν.

George Weah's top 10 goals for AC Milan

4. Γιώργος Ανατολάκης, Βουλευτής

Στην ίδια μοίρα με τον Γουεά, αλλά ευτυχώς χωρίς την ίδια κατάληξη και ο δικός μας Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος μετά το πέρας της καριέρας του, στην οποία κατέκτησε 10 Πρωταθλήματα Ελλάδος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ασχολήθηκε με την πολιτική. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 έθεσε υποψηφιότητα για Βουλευτής Πειραιά, κατέλαβε 4.000 σταυρούς και εκλέχθηκε ως πρώτος με τον ΛΑ.Ο.Σ.

Στο παρακάτω βίντεο, μερικά ανδραγαθήματα του πολιτικού Γιώργου Ανατολάκη.

Τα νέα μυθικά μαργαριτάρια του Ανατολάκη

5. Άριαν Ντε Ζέου, Ντετέκτιβ

Ο ολλανδός σέντερ μπακ, έπαιξε τόσο στα γήπεδα της πατρίδας του, όσο και στην Πρέμιερ Λιγκ για παραπάνω από 20 χρόνια με τους περισσότερους να τον θυμούνται με τη φανέλα της Γουίγκαν και την Πόρτσμουθ. Όταν η καριέρα του έλαβε τέλος, σταμάτησε την κατασκοπεία των αντίπαλων επιθετικών και έπιασε την πραγματική, αφού πλέον δραστηριοποιείται ως ιδιωτικός ντετέκτιβ στην Ολλανδία.

6. Σώκρατες, Γιατρός

Ο σπουδαίος μεσοεπιθετικός της δεύτερης πολύ μεγάλης γενιάς του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου ήταν από τα αθλητικά του χρόνια γνωστός, ως ο «γιατρός» και αυτό διότι είχε καταφέρει να πάρει το πτυχίο του από την Ιατρική σχολή της Βραζιλίας. Ο Σώκρατες μόλις τελείωσε την καριέρα του, αφιερώθηκε στην δεύτερη μεγαλύτερή του αγάπη, ενώ παράλληλα υπήρξε και έντονα πολιτικοποιημένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ένας από τους πιο διαβασμένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία.

Socrates ● Best Midfielder Ever ● Most Underrated ● The Doctor

7. Γκάβιν Πίκοκ, Ιερέας

Ο άγγλος μέσος που έπαιξε τη δεκαετία του 1990 στην Πρέμιερ Λιγκ με 208 συμμετοχές σε Νιουκάστλ και Τσέλσι σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2002 και για 6 χρόνια βρέθηκε στον χώρο των media. Το 2008 όμως πήγε στον Καναδά για να σπουδάσει θεολογία και έκτοτε την εξασκεί ως πάστορας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ