athens-voice-afierwma-autokinito.jpg
Αυτοκινηση

Αφιέρωμα Αυτοκίνητο 2020: On the road again

Νέα μοντέλα, πρωτοποριακές τεχνολογίες, ασφαλής οδήγηση σε 21 άρθρα

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι φωτογραφίες και οι εικόνες υπάρχουν για να υπενθυμίζουν, να ξεσηκώνουν, ενίοτε να εμπνέουν. Την Κυριακή 24 Μαΐου ήταν να διεξαχθεί το εμβληματικό Grand Prix Formula 1 στο Μονακό. Ένας αγώνας με τόσο βάρος, τόσα μηνύματα και τόση δημοφιλία. Δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας.

Εκείνη την Κυριακή το πρωί, λοιπόν, οι κάτοικοι του Μονακό έμειναν στα σπίτια τους, όπως θα έκαναν αν διεξαγόταν το Grand Prix. Αυτή τη φορά, η Ferrari είχε μία ιδέα. Ανήμερα του υποτιθέμενου αγώνα, να δώσει μία εντυπωσιακή SF90 Stradale στον Μονεγάσκο οδηγό της Charles Leclerc, και υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Claude Lelouch να γυρίσουν το sequel της μικρού μήκους ταινίας του «C’etaitun Rendez-vous», πλέον με την ονομασία «Le Grand Rendez-vous». Έτσι, με τις ευλογίες του πρίγκιπα Αλβέρτου, η κόκκινη Ferrari στρίγγλιζε με 240 στην κατηφόρα μετά το Καζίνο και έκανε όλη τη διαδρομή του αγώνα στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στους έγκλειστους κατοίκους του πριγκιπάτου αλλά και στον κόσμο ολόκληρο. Στο τέλος, οι ανθοδέσμες ήταν παρούσες. Η νεαρή ανθοκόμος που εμφανίζεται στην αρχή και το τέλος της νεότερης έκδοσης της ταινίας είναι η Rebecca Blanc-Lelouch, εγγονή του ζευγαριού του 1976. Του σκηνοθέτη και της σουηδής καλλονής φίλης του, Gunilla Friden!

Στη φωτογραφία, που θα μείνει ως ενθύμιο των δύσκολων ημερών, ο Lelouch φοράει ένα καπέλο για τον αγώνα που δεν έγινε ποτέ, ενώ σκηνοθέτης και οδηγός φοράνε μάσκες...

Όλα χρειάζονται αισιόδοξη προσέγγιση. Όπως κάναμε και εμείς εδώ, και ετοιμάστηκε με συνέπεια ένα ακόμη AUTO VOICE. Το ευφάνταστο εξώφυλλο, φιλοτεχνημένο από τον ταλαντούχο Tom Wheatley, δείχνει δύο βασικά στοιχεία της ψυχής αυτού του ενθέτου: την αγάπη για την Ελλάδα, το φως της, και τους αγώνες αυτοκινήτου! Κλείνω με την προτροπή για απόλαυση των μικρών στιγμών, των ονείρων, των παθών, των συναισθημάτων, χωρίς ενοχές. Με μόνο όριο, το μέτρο. Αυτό που μας δίδαξε ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος. Το 2009, ο Lelouch, αναφερόμενος στη δημιουργία εκείνης της, επικής, μικρού μήκους ταινίας του 1976, εξήγησε: «Έκανα την ταινία ως δώρο προς τη στιγμή της τρέλας. Η ταινία είναι πολύ συμβολική της ζωής μου. Κάναμε πολλά απαγορευμένα πράγματα, όπως έχω κάνει συχνά στη ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Πέγκυ Τρικάκου: Η πρώτη γυναίκα Αλυτάρχης στην ιστορία του WRC
Πέγκυ Τρικάκου: Η πρώτη γυναίκα Αλυτάρχης στην ιστορία του WRC

Σε μία καίρια θέση, ως Αλυτάρχης του Ράλι Ακρόπολις, που απαιτεί γνώση, αποφασιστικότητα, διοικητικές ικανότητες και διαχείριση κρίσεων, απέδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γεννάει ηγέτιδες!

Δειτε περισσοτερα