Visual Browsing
Κοπέλα με καρό πουκάμισο κρατάει τάμπλετ

Ψηφιακή Μέριμνα 2021:Πού θα βρεις το tablet/laptop που χρειάζεσαι

Η εκπαίδευση αλλάζει σελίδα και μαζί της και εμείς
© Unsplash/ tetiana Shyshkina
Ψηφιακή Μέριμνα 2021: Πώς θα μάθεις αν είσαι δικαιούχος του voucher €200, πώς θα το εξαργυρώσεις και πού θα βρεις το tablet ή laptop που χρειάζεσαι.

Η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, άλλοτε πιο αργά άλλοτε πιο γρήγορα, προσφέροντας νέα εργαλεία στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Οι συνθήκες της πανδημίας προκάλεσαν ραγδαίες εξελίξεις στη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση αφού έκαναν απαραίτητη την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Προφανώς, δεν είχαν όλοι τον απαραίτητο εξοπλισμό στο σπίτι για να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες κι έτσι γεννήθηκε η «Ψηφιακή Μέριμνα». Πρόκειται για μια κρατική πρωτοβουλία που εξασφαλίζει σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές ένα voucher €200 για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο, η τεχνολογία γίνεται περισσότερο προσιτή για όλους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται για την τηλεκπαίδευση.

Πώς μπορείς να το αποκτήσεις

Οι δικαιούχοι του voucher καθορίζονται με εισοδηματικά κριτήρια. Είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€, για κάθε εξαρτώμενο παιδί ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Για να μάθεις αν δικαιούσαι το voucher €200, μπορείς να μπεις στη σελίδα www.digital-access.gov.gr και να συνδεθείς με τους κωδικούς TAXISnet. Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» θα ενισχύσει 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους

Πώς θα το εξαργυρώσεις

Εφόσον δικαιούσαι το voucher €200, μπορείς να το εξαργυρώσεις μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021 αγοράζοντας ένα tablet ή ένα laptop αξίας €200 ή περισσότερο πληρώνοντας τη διαφορά. Με κάθε επιταγή μπορείς να προμηθευτείς μόνο μία συσκευή και για να πραγματοποιήσεις την αγορά θα χρειαστείς τον ηλεκτρονικό κωδικό που έλαβες από την πλατφόρμα του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα».

Πού θα βρεις το tablet/laptop που χρειάζεσαι

Υπάρχουν σίγουρα πολλές επιλογές, όμως αυτή που θα σε ενθουσιάσει βρίσκεται στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία σε tablet και laptop τελευταίας τεχνολογίας, οι δικαιούχοι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» που εξαργυρώνουν το voucher €200 παίρνουν δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για 1 χρόνο. Επιπλέον, όσοι θέλουν να έχουν Wi-Fi πάντα μαζί τους, υπάρχει σε προσφορά το COSMOTE 4GPocketWi-Fi από 99€ στα 79€, έως τις 30 Ιουλίου 2021, με 50GB για 6 μήνες και δυνατότητα σύνδεσης στο internet έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

Εικαστικό της COSMOTE

Μπορείς να αγοράσεις το tablet ή laptop που επιθυμείς είτε απευθείας στο eshop της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, είτε τηλεφωνικά στο 8011197000 για καταστήματα COSMOTE και 2108006000 για καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, παραλαμβάνοντας τη συσκευή δωρεάν στον χώρο σου. Ο εξοπλισμός διατίθεται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς (antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αν πάλι προβληματίζεσαι σχετικά με το ποια συσκευή θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου, μπορείς να επισκεφτείς ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και να το συζητήσεις με τους εξειδικευμένους συμβούλους πριν πάρεις την απόφασή σου. Να είσαι σίγουρος πως θα σου λύσουν κάθε απορία και θα σε κατατοπίσουν πλήρως για θέματα τεχνολογίας.

Εικαστικό του ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις, επίσης, όλα τα απαραίτητα εφόδια για την τηλεκπαίδευση, από θήκες, ακουστικά, powerbanks, φορτιστές, βάσεις στήριξης, μέχρι περιφερειακά όπως εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, ποντίκια, πληκτρολόγια, web cameras, ηχεία κ.ά.

Στηρίζοντας το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ φέρνουν την τεχνολογία ακόμα πιο κοντά στους μαθητές και τους φοιτητές και συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εξαργύρωσε τώρα το voucher €200 της «Ψηφιακής Μέριμνας» αγοράζοντας τη συσκευή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου και ακολούθησε την εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5