Visual Browsing
Γιατί όλο και περισσότεροι μαθητές ψάχνουν το Διεθνές Απολυτήριο;

Γιατί όλο και περισσότεροι μαθητές ψάχνουν το Διεθνές Απολυτήριο;

Μάθετε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΙΒ που ολοένα και περισσότεροι μαθητές ακολουθούν
Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα αγγίζουν το 100% επιτυχίας στην πρόσβαση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής μέσω του Διεθνούς Απολυτηρίου.

Όταν πρωτοάκουσα από τον γιο της κολλητής μου τον όρο «IB», όσον αφορά τη συνέχεια των σπουδών του, η αλήθεια είναι ότι απόρησα. Το International Baccalaureate (Διεθνές Απολυτήριο) αποτελεί όμως μια αρκετά συνηθισμένη επιλογή σπουδών για πολλούς μαθητές. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ήταν από τα πρώτα σχολεία που ξεκίνησαν το πρόγραμμα και πλέον τα ποσοστά επιτυχίας αγγίζουν το 100%. Τι ακριβώς είναι όμως το Διεθνές Απολυτήριο και γιατί ολοένα και περισσότεροι νέοι στρέφονται σε αυτό;

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, ενώ παράλληλα τους προετοιμάζει για εξειδικευμένες σπουδές. Η ολοκληρωμένη μορφή και οι σύγχρονες μέθοδοι παιδαγωγικής που εφαρμόζει, έχουν καθιερώσει διεθνώς το ΙΒ DIPLOMA, ως ένα επαρκές κριτήριο εισαγωγής στα σημαντικότερα πανεπιστήμια όλου του κόσμου, ενώ παράλληλα αναγνωρίζεται και ως ισότιμο του Εθνικού Απολυτηρίου. Η γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική και το αναλυτικό πρόγραμμα υπαγορεύεται από το International Baccalaureate Organisation (IBO) της Γενεύης. 

Σε ποιους μαθητές απευθύνεται
Το International Baccalaureate απευθύνεται σε μαθητές που έχουν τελειώσει την Α' Λυκείου και επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Πραγματοποιείται τα δύο τελευταία έτη της σχολικής φοίτησης και ουσιαστικά  προετοιμάζει την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. 

Γιατί τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν το κορυφαίο πρόγραμμα για ΙΒ
Τα τελευταία χρόνια το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα αγγίζει το 100% ενώ 3 στους 4 μαθητές πετυχαίνουν την πρώτη τους επιλογή. Οι σπουδαστές εισάγονται κάθε χρόνο σε αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής όπως: Oxford University, Cambridge University, Princeton, Imperial College of London, UCL, City University London, Queen Mary University of London κ.α. 

Οργανώνεται κάθε χρόνο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ευρώπη με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τις πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται οργανωμένες επισκέψεις σε μια σειρά από πανεπιστημιακά ιδρύματα, για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι, το τι πρόκειται να συναντήσουν. 

Τα ολιγομελή τμήματα και το εξατομικευμένο πρόγραμμα για τον κάθε μαθητή ανάλογα με τον προσανατολισμό του αποτελούν σύμμαχο όλων εκείνων των παιδιών που κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν το Διεθνές Απολυτήριο. Την ίδια στιγμή η εμπειρία και η ποιότητα των καθηγητών, καθώς και το Οργανωμένο τμήμα University Placement που καθοδηγεί τους μαθητές στις αιτήσεις τους, είναι κάτι που δεν συναντάς συχνά. Και φυσικά η ασφάλεια στις επιλογές, παίζει και αυτή το δικό της ρόλο. 

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι το πρώτο σχολείο που «άνοιξε την πόρτα» των αιτήσεων και σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια της Ολλανδίας, ενώ όσον αφορά τις συνηθισμένες επιλογές των Ιατρικών και Νομικών σχολών, το σχολείο προετοιμάζει τους υποψήφιους για τα εξειδικευμένα Admission Tests UCAT, LNAT, BMAT και HPAT.

Το πρόγραμμα που κάνει τη διαφορά
Ταυτόχρονα για όσους μαθητές δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Διεθνούς Απολυτηρίου ή το Γενικό Λύκειο, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν τη δική τους απάντηση: Και τα δύο!  Γιατί, η προετοιμασία για το IB στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ξεκινά από την Α' Λυκείου με το Pre-IB και προβλέπει 10 ώρες την εβδομάδα μέσα στο καθημερινό πρωινό πρόγραμμα στα Αγγλικά από καθηγητές του ΙΒ. Έτσι, διδάσκονται Αγγλικά, Μαθηματικά καθώς  και ένα μάθημα επιλογής όπως Οικονομικά, Τέχνες, Βιολογία ή Ψυχολογία. Τα 3 αυτά μαθήματα αποτελούν ενότητες μαθημάτων GCE (τα γνωστά A-Levels του Βρετανικού συστήματος). Οι μαθητές του Pre-IB  που τα παρακολουθούν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επίσημες εξετάσεις πιστοποίησης στον διεθνή οργανισμό Pearson, του οποίου το σχολείο είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο, και να αποκτήσουν 3 πιστοποιήσεις GCE AS, πράγμα που ενδυναμώνει τις αιτήσεις τους στα πανεπιστήμια εξωτερικού

Στο ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ο καλά οργανωμένος σχεδιασμός, η εξατομικευμένη προετοιμασία και συμβουλευτική, η πολυετής εμπειρία και η κατάρτιση των εκπαιδευτικών, είναι ένα σίγουρο διαβατήριο για τις σπουδές στο εξωτερικό. 

 

 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5