Βιβλιο

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Κανένα βιβλίο χωρίς σπίτι

Η βιβλιοθήκη δίνει την ευκαιρία για γνώση μέσα από μια ξεχωριστή πρωτοβουλία

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Κανένα βιβλίο χωρίς σπίτι

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου: Βιβλία για όλες τις ηλικίες έτσι ώστε να μη μείνει «Κανένα βιβλίο χωρίς σπίτι»!

Η δημοτική βιβλιοθήκη του Άλιμου ανοίγει τη χριστουγεννιάτικη αγκαλιά της και χαρίζει βιβλία. Μέσω αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας δίνει απλόχερα την ευκαιρία για γνώση σε μικρούς και μεγάλους που μπορούν να βρουν και να πάρουν σπίτι τους για πάντα βιβλία που τους αρέσουν, ανοίγοντας το δρόμο για κάθε λογής νοητικά ταξίδια. Τα Χριστούγεννα και οι κινήσεις αγάπης και προσφοράς είναι αλληλένδετα. Η βιβλιοθήκη Αλίμου λοιπόν για να είναι αυτές οι γιορτές πιο ζεστές, πιο φωτεινές και πιο… βιβλιοφιλικές καθημερινά ήδη από της 15 Δεκεμβρίου, χαρίζει βιβλία για όλες τις ηλικίες, με το σύνθημά να παραμένει σταθερό: «Κανένα βιβλίο χωρίς σπίτι»!

Ειδικότερα από τις 9:00 έως τις 20:00, εκτός από 24–26/12 και 30/12–1/1, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαλέξουν τη δική τους ιστορία. Η επιλογή μπορεί να γίνει μέσα από μια μεγάλη γκάμα κατηγοριών όπως μεταξυ άλλων μυθιστορήματα, παραμύθια, ιστορικά, παιδικά, εφηβικά, αλλά και ποικίλα εξειδικευμένα βιβλία ειδικών γνώσεων.

Σημειώνεται ότι εδώ και μερικούς μήνες η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου μεταφέρθηκε σε ένα νέο σύγχρονο χώρο στην οδό Μπιζανίου 18 και υποδέχεται τους φίλους τού βιβλίου ανανεωμένη και φιλόξενη.
Άλλωστε αποτελεί βασικό κύτταρο γνώσης, καθώς με τις πρωτοβουλίες της προάγει τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία αλλά και την φιλαναγνωσια.

Με δράσεις, ξεναγήσεις, παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων αλλά και μέσω πολλών ακόμα δραστηριοτήτων που ανοίγουν ένα παράθυρο στον πολιτισμό και αναδεικνύουν την χαρά της γνώσης, καταφέρνει να κάνει πιο προσιτά τα ταξίδια μέσα στους χάρτινους κόσμους και να φέρνει πιο κοντά στο βιβλίο τους νέους ανθρώπους καλύπτοντας μέσα από τους τίτλους που περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα γνώσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου στο πλαίσιο της δανειστικής της διαδικασίας περιλαμβάνει περισσότερους από 35.000 τίτλους. Σύμφωνα μάλιστα με τις επισημάνσεις των αρμόδιων τα τελευταία χρονιά έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που δανείζονται βιβλία από της Δημοτική Βιβλιοθήκη Άλιμου.

Στόχος μέσα από νέες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις αλλά και σταθερές δράσεις είναι να ενθαρρυνθεί η χρήση της Βιβλιοθήκης, ώστε μικροί και μεγάλοι να προσεγγισουν την μαγεία των χάρτινων σελίδων αλλά ακόμα περισσότερο οι νέοι να αποκτήσουν ενδιαφέρον και αγάπη για το καλό εξωσχολικό βιβλίο, να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης αλλά και να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και την σκέψη τους.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρεθούν στη Βιβλιοθήκη και να επιλέξουν από τα διαθέσιμα καλάθια με βιβλία εκείνο που πλησιάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντα τους. Έτσι αγαπημένες ιστορίες και νοερά ταξίδια θα τους συντροφεύουν τις ημέρες των εορτών, περνώντας παράλληλα το μήνυμα της φιλαναγνωσιας και της αξίας της γνώσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδόσεις Utopia: «Αθέατος Βίος» του Νικολό Αμανίτι | «Το κακό που δεν υπάρχει» της Τζούλια Καμινίτο
«Αθέατος Βίος» και «Το κακό που δεν υπάρχει»: δύο μυθιστορήματα για όσα κρύβουμε από τον κόσμο – και από τον εαυτό μας

Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή

«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε, εκδόσεις Διόπτρα
«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε: Το ταξιδιωτικό βιβλίο ενός απρόθυμου ταξιδευτή

Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.

Βασίλης Καραποστόλης
Βασίλης Καραποστόλης: «Όταν παύουν τα αισθήματα, πληθαίνουν οι παραισθήσεις»

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY