- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια βραδιά προς τιμήν του Demetrios Yatromanolakis στην ΕΣΗΕΑ
Ο τόμος προς τιμήν του σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού
Μια βραδιά προς τιμήν του Demetrios Yatromanolakis στην ΕΣΗΕΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στην εμβληματική αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ η παρουσίαση του τόμου Μυθογένεση, Διασυστηματικότητα, Τελετουργία: Μελέτες προς τιμήν του Demetrios Yatromanolakis (Mythogenesis, Interdiscursivity, Ritual: Studies Presented to Demetrios Yatromanolakis) σε επιμέλεια των πανεπιστημιακών καθηγητών Burkhard Fehr και Παναγιώτη Ροϊλού από τη σειρά Brill’s Studies in Intellectual History του εκδοτικού οίκου Brill (Leiden και Boston).
Για το βιβλίο και το πρωτοποριακό έργο του Καθηγητή Demetrios Yatromanolakis μίλησαν οι Ελένη Βαροπούλου, Θεατρολόγος, Κριτικός θεάτρου και τέχνης, μεταφράστρια, Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Βάλτερ Πούχνερ, Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής Θεατρολογίας, ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Ροϊλός, Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών και Συγκριτικής Σκέψης και Γραμματολογίας, Harvard University, ΗΠΑ, James Faubion, Radoslav Tsanoff Professor of Anthropology Emeritus, Rice University, ΗΠΑ, Patrick Finglass, Henry Overton Wills Professor of Greek, University of Bristol, Μ. Βρετανία, Alexander Dale, Senior Lecturer of Classics, Concordia University, Καναδάς, Thea Selliaas Thorsen, Professor of Classics, the Norwegian University of Science and Technology, Νορβηγία. Την παρουσίαση συντόνισε η Κατερίνα Λυμπεροπούλου, δημοσιογράφος, Γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, των τεχνών και της δημοσιογραφίας, συμπεριλαμβανομένων του Καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη, του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, του ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, του πρέσβη επί τιμή Αναστασίου Κριεκούκη, των εικαστικών Γιάννη Ψυχοπαίδη, Αφροδίτης Λίτη, Αιμιλίας Παπαφιλίππου, του Προέδρου της ΠΟΕΣΥ Σωτήρη Τριανταφύλλου, και πολλών Πανεπιστημιακών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μυθιστόρημα «Ένας κόσμος για τον Τζούλιους» είχε βραβευτεί στο Περού και στη Γαλλία
Καζούο Ισιγκούρο και Ρίτσαρντ Όσμαν ανάμεσα στους 10.000 δημιουργούς που καταγγέλλουν κλοπή των έργων τους
Η «νεο-ηθογραφία» ως βίωμα και όχι ως πρόθεση
Συγγραφείς που τα βάζουν ευθέως και δημόσια ακόμη και με την πιο σκληρή εξουσία, χωρίς να λογαριάσουν πωλήσεις
Από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης μέχρι την πορεία του κινήματος στη δεκαετία του 1990
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Loggia
Η δύναμη της Ιστορίας και το λεπτό νήμα που χωρίζει τον μύθο από την πραγματικότητα
Μιλήσαμε με την ποιήτρια και μεταφράστρια Λένα Σαμαρά για το νέο της εγχείρημα στον χώρο των εκδόσεων
Όταν διαβάζεις το βιβλίο της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου καταλαβαίνεις ότι έχει δίκιο, ξέρει για τι πράγμα μιλάει: δεν πρέπει να τα παρατάς, ποτέ των ποτών.
Ένα ημερολόγιο έντονων σκηνών, περιγραφή παθών και σκέψεων που φλερτάρουν με την αρχέγονη θρησκειολογική αναζήτηση και φιλοσοφία
Το βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ, ενώ στη Σοβιετική Ένωση διαδιδόταν μυστικά, από χέρι σε χέρι
Μια προσωπική μαρτυρία για την ιστορία, το πολιτικό σύστημα και τις προκλήσεις του Λιβάνου από τον πρώην Πρέσβη της Ε.Ε.
55 αριστουργηµατικά σονέτα που ο Ρίλκε απηύθυνε στον µυθικό γενάρχη της ποίησης, τον Ορφέα.
Το μυθιστόρημα «Οι φόνοι του Μαρμπλ Χολ» του Anthony Horowitz (μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου
Μιλήσαμε μαζί του με αφορμή το «Φονικό στους Κορφούς», την αστυνομική νουβέλα σε 69 σκαλοπάτια
Μια συνέντευξη με τον Ιταλό συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο του «Τασμανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Η Γερμαναρμένισσα συγγραφέας, στο λογοτεχνικό ντεμπούτο της δίνει φωνή σε μια ολόκληρη γενιά από παιδιά και εγγόνια μεταναστών εργατών.
Ένα βιβλίο που προσφέρει μια ριζοσπαστική αλλά και πρακτική επανεκτίμηση της σχέσης των γυναικών με το χρήμα
Ο Διευθύνων σύμβουλος της Lamda Developmet και συγγραφέας μιλάει με αφορμή το βιβλίο «Γιατί αυτοί πέτυχαν», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.