Βιβλιο

Οάσεις πολιτισμού στην πόλη του Αλίμου

'Εξι σημεία που προάγουν την φιλαναγνωσία και την χαρά της μάθησης συνδέοντας με ένα ξεχωριστό τρόπο τα βιβλία με τους δημότες

A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άλιμος: Έξι σημεία της περιοχής αποτελούν οάσεις πολιτισμού με ξύλινα σπιτάκια γεμάτα βιβλία

Μικρές πηγές πολιτισμού σε έξι σημεία του Δήμου Αλίμου προάγουν την φιλαναγνωσία και την χαρά της μάθησης συνδέοντας με ένα ξεχωριστό τρόπο τα βιβλία με τους δημότες. Σε συγκεκριμένους κεντρικούς χώρους της πόλης, χαριτωμένα ξύλινα σπιτάκια, γεμάτα βιβλία περιμένουν τους αναγνώστες προσφέροντας ταξίδια γνώσης και πνευματικής ενδυνάμωσης.

Άλιμος: Τα έξι σημεία με τα ξύλινα σπιτάκια γεμάτα βιβλία

Πρόκειται για μικρές χαριστικές βιβλιοθήκες, στις οποίες ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση, για να πάρει το βιβλίο που θα του αρέσει. Τα σπιτάκια τροφοδοτούνται κυρίως από τη Βιβλιοθήκη του Δήμου με βιβλία, που προσφέρονται και οι κάτοικοι μπορούν να πάρουν βιβλία και να τα κρατήσουν δικά τους ή να τα δανειστούν και να τα επιστρέψουν ή να αφήσουν εκεί δικά τους βιβλία που θέλουν να προσφέρουν.

Οι δρόμοι της γνώσης συνδέονται με τους αστικούς δρόμους είτε αυτοί βρίσκονται μπροστά σε παιδικές χαρές, είτε δίπλα σε ένα χώρο άθλησης όπως ένα  κολυμβητήριο, είτε κοντά σε μια πλατεία. Απρόσμενες ευχάριστες εκπλήξεις σε γωνιές του Αλίμου που προσφέρουν ξεχωριστά αναγνωστικά ταξίδια μέσα από σελίδες και ιστορίες. Mάλιστα πρόσφατα, όπως επισημάνθηκε από τον Δήμο Αλίμου, με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος παρέλαβε έντεκα κούτες βιβλία από την Περιφέρεια Αττικής, γενναιόδωρη προσφορά για τη δανειστική και τις χαριστικές βιβλιοθήκες της πόλης.

Τα 6 σημεία που έχουν στηθεί οι χαριστικές βιβλιοθήκες του Δήμου Αλίμου είναι:

  1. Έξω από το Δημαρχείο
  2. Παιδική χαρά Θουκυδίδου
  3. Παιδική χαρά Παραλίας
  4. Παιδική χαρά πλατείας Καραϊσκάκη
  5. Κολυμβητήριο Αλίμου
  6. Γήπεδο Τραχώνων – μέσα στις εγκαταστάσεις

Ανδρέας Κονδύλης: Ο δήμαρχος Αλίμου μιλάει για τις χαριστικές βιβλιοθήκες της πόλης

Για τις ξεχωριστές χαριστικές βιβλιοθήκες της πόλης μίλησε στην ATHENS VOICE o Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, τονίζοντας: Θυμάστε τις παλιές εκθέσεις στο σχολείο; «Το βιβλίο, ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο». Ε, λοιπόν, αυτό κάνουμε. Ανοίγουμε παράθυρα… Οι βιβλιόφιλοι θα σταθούν με χαρά μπροστά στις χαριστικές βιβλιοθήκες να πάρουν κάτι. Γιατί η όρεξη των βιβλιοφάγων είναι τόση, που όσα βιβλία κι αν έχουν, θέλουν πάντα κι ένα παραπάνω. Ύστερα, είναι οι άλλοι, που θα ήθελαν να διαβάσουν ένα βιβλίο, αλλά δεν είναι προτεραιότητά τους το βιβλιοπωλείο αλλά ένα κατάστημα, όπου θ’ αγοράσουν κάτι γι’ αυτούς πιο αναγκαίο. Και τελευταίοι έρχονται οι ουδεμία σχέση έχοντες με το βιβλίο, που έχουν βγει βόλτα ή για ψώνια και ένα χρωματιστό εξώφυλλο μπορεί να τους κάνει να πλησιάσουν.
Είναι ωραίο να περπατάς και να συναντάς ένα βιβλίο που σε περιμένει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ν’ απλώσεις το χέρι σου και να το κάνεις δικό σου! Ως Δημοτική αρχή ενισχύουμε με κάθε τρόπο τον κόσμο του βιβλίου. Μάλιστα, στις 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Βιβλίου που δημιουργήσαμε με πρώτο βιβλίο που θα συζητηθεί το «Οι αλήθειες των άλλων» του Νίκου Θέμελη. Εύχομαι σε όλους «Καλά διαβάσματα».