Βιβλιο

Πώς μπορούν δυο βιβλία να αλλάξουν την σχέση που έχουμε με το σώμα μας;

Δυο ολοκαίνουργες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός αλλάζουν τον τρόπο ζωής μας

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βιβλία αυτοβελτίωσης
© Unsplash

Νέοι για πάντα-Μυστικά υγείας και μακροζωίας και Glucose Goddess- Η μέθοδος: Oι δυο νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός αλλάζουν το σώμα μας

H σχέση που έχoυμε με το σώμα μας δεν είναι πάντα η ίδια. Υπάρχουν μέρες που το φροντίζουμε περισσότερο, απολαμβάνουμε ένα υγιεινό γεύμα παρέα με τους κολλητούς μας, πίνουμε ένα δροσερό χυμό ρόδι σε κάποιο κεντρικό rooftop ατενίζοντας την θέα, κι άλλες που οι ανασφάλειες χτυπούν καμπανάκια βλέποντας viral Tik Tok videos με εξωπραγματικά αψεγάδιαστα σώματα. Υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στην εβδομάδα που νιώθουμε την ανάγκη να τρέξουμε μακριά από πρέπει, σκέψεις, υποχρεώσεις ακόμη και από ανθρώπους. Υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να αποφύγουμε κάθε είδους πνευματική και κυρίως σωματική άσκηση. Ο δρόμος- το λες και μαραθώνιο αγώνα- για την αποδοχή του εαυτού και του σώματος  μας είναι συχνά δύσκολος, αλλά ευτυχώς, αρκετά απελευθερωτικός.

Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή για να διατηρούμαστε υγιείς και δυνατοί είναι να φροντίζουμε το σώμα μας. Το σώμα μας άλλωστε έχει απαιτήσεις, γιατί χάρη σ’ αυτό κάνουμε τα πάντα. Από το πρωί που τρέχουμε και μετακινούμαστε, μέχρι το βράδυ που κοιμόμαστε. Το έχουμε καταπονήσει στο γυμναστήριο, το έχουμε εξαντλήσει με το απαιτητικό ωράριο της δουλειάς, τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις και φυσικά έχει στρεσαριστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας από γεγονότα που μας έχουν συμβεί για τα οποία μάλιστα δεν εκφραζόμαστε καν.

Εκδόσεις Ψυχογιός
©Unsplash

Tώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και σκεφτόμαστε ήδη το ιδανικό summer body και τα πρώτα μακροβούτια μας στο αγαπημένο μας νησί -την Κρήτη στην περίπτωση μου- καλό είναι να θέσουμε νέους στόχους για να το προσέχουμε περισσότερο πως θα αποκτήσουμε συνολική ευεξία. Για να πετύχουμε όμως, τους στόχους μας βοηθοί μας σε όλο αυτό το ταξίδι μπορούν να γίνουν δυο ενδιαφέροντα και καλογραμμένα βιβλία, ναι βιβλία παρακαλώ.

Συγκεντρώσαμε  τα βιβλία που είναι κατάλληλα για να σας δώσουν τόσο το κίνητρο, όσο και το know-how του ευ ζην μέσα από απλές, καθημερινές συμβουλές έμπειρων συμβούλων και επιστημόνων που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα αποτυχημένα tips που έχετε δει κατά καιρούς σκρολάροντας στα social media από ανειδίκευτους influencers. Δυο σε ένα λοιπόν, ψυχαγωγία και εκπαίδευση… Voilà!

Δυο νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός αλλάζουν το σώμα μας

Βιβλία αυτοβελτίωσης
© Pexels

Glucose Goddess- Η μέθοδος της Τζέσι Ινσοσπέ 

Έχοντας στο ιστορικό της το διεθνές best-seller, «Η Επανάσταση της Γλυκόζης» που μεταφράστηκε σε 41 γλώσσες, η αγαπημένη των βιβλιοφάγων, Γαλλίδα βιοχημικός Τζέσι Ινσοσπέ επιστρέφει με ένα ενδιαφέρον και άμεσο βιβλίο που μας καλεί σε μια επανεκκίνηση. 288 σελίδες αρκούν για να μοιραστεί μαζί μας τον καλύτερο πρακτικό οδηγό – όπως χαρακτήρισε το βιβλίο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard, Ντέιβιντ Σινκλέρ –για να ρυθμίσουμε τη γλυκόζη μας και επομένως να βελτιώσουμε την υγεία και να διασφαλίσουμε τη μακροζωία μας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων στο οποίο η συγγραφέας με τους 3,9 εκατομμύρια ακόλουθους, ενσωμάτωσε τις βασικές αρχές της μεθόδου της, ώστε να αποφεύγουμε τις αιχμές γλυκόζης στην καθημερινή μας ζωή.

Στο βιβλίο Glucose Goddes  περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων περισσότερες από 100 συνταγές και φύλλα εργασίας προκειμένου να εμπεδώσουμε και να εφαρμόσουμε τέσσερις απλούς και επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους για να σταθεροποιήσουμε το ζάχαρό μας.  Δεν θέλει απλώς να μας πείσει να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλά και να μας δείξει τους τρόπους για να το κάνουμε, με βάση την επιστημονική γνώση για την ανθρώπινη υγεία και την ψυχολογία. Με λίγα λόγια να συμβάλει έμπρακτα ώστε να ξαναβρoύμε την ενεργητικότητά μας, να ελέγξουμε τις λιγούρες μας, να καθυστερήσουμε τα σημάδια γήρανσης και να κοιμόμαστε καλύτερα. Τι πιο ωραίο δηλαδή;

Το νέο βιβλίο της Τζέσι Ινσοσπέ

«Ο μαγικός οδηγός» της θα μας δώσει όσες πληροφορίες μας λείπουν και θα γίνει το καλύτερο κίνητρο για να αποκτήσουμε νέες, καλές συνήθειες για μια ζωή χωρίς να χρειάζεται να μετράμε συνεχώς θερμίδες. Έχετε στο νου σας πως το κλειδί είναι σύμφωνα με την συγγραφέα- ειδικό…τρώγοντας τα αγαπημένα μας φαγητά. «Η Επανάσταση της Γλυκόζης» είναι λοιπόν για εμάς…Πάμ-ε να την προμηθευτούμε!

Νέοι για πάντα-Μυστικά υγείας και μακροζωίας του δόκτωρ Μαρκ Χάιμαν

Δεν χρειάζεται φόβο, ανησυχία και άγχος. Το σώμα μας, ο ναός της ψυχής, καλό είναι να εστιάζει μέσα από θετικές σκέψεις και πράξεις σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, οδηγώντας μας εν τέλει στη… πολυπόθητη μακροζωία. Ποιος δεν θυμάται -και δεν έχει «ζηλέψει» θα πω εγώ με την θετική χροιά- τον 64χρονο δόκτωρ Μαρκ Χάιμαν που μοιάζει πολύ νεότερος από την ηλικία του λόγω της ρουτίνας και των μυστικών υγείας που ακολουθεί; Ο συγγραφέας με τους 2,7 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram προκειμένου να αποκαλύψει τα μυστικά της μακροβιότητας, διερευνά  στο ολοκαίνουργο βιβλίο αυτοβελτίωσης του από τις εκδόσεις Ψυχογιός, τα βιολογικά ορόσημα της γήρανσης, τις αιτίες και τις επιπτώσεις τους – κι ύστερα μας δείχνει πώς να τα ξεπεράσουμε με απλές συμβουλές που αφορούν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Μέσα από τις  432 σελίδες του βιβλίου που εκδόθηκε στις 21 Μαρτίου οι οποίες διαβάζονται «νεράκι», θα μάθουμε βήμα βήμα πώς να ενεργοποιήσουμε τους διακόπτες της μακροζωίας στο σώμα μας. Ακόμη, θα δούμε διεξοδικά το πώς θα μειώσουμε τη φλεγμονή και θα ενισχύσουμε την υγεία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, πώς θα γυμναζόμαστε σωστά, θα κοιμόμαστε και θα αποφορτιζόμαστε για να γεράσουμε με υγεία, αλλά και πώς θα τρώμε ώστε να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα, όλα όσα χρειάζεται δηλαδή ένας άνθρωπος για να υιοθετήσει τα μικρά μυστικά που θα του αλλάξουν ολόκληρη την ρουτίνα υγείας αλλά και τη ζωή του.

Νέοι για πάντα-Μυστικά υγείας και μακροζωίας του δόκτωρ Μαρκ Χάιμαν

Στο βιβλίο «Νέοι για πάντα» ο Μαρκ Χάιμαν θέτει δηλαδή, με γλαφυρό τρόπο την πρόκληση να σκεφτούμε ξανά τη βιολογία, την υγεία και τη διαδικασία της γήρανσης. Έτσι, εμείς αντιμετωπίζοντας προσεκτικά τις βασικές της αιτίες, όχι μόνο μπορούμε να διευρύνουμε το διάστημα που θα χαίρουμε υγείας, αλλά και να ζήσουμε περισσότερο αποτρέποντας και αναστρέφοντας τις παθήσεις της γήρανσης – μεταξύ των οποίων είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος, ο διαβήτης και η άνοια που μαστίζουν την εποχή μας.

Αποστολή και των δυο λοιπόν μέσα από τα βιβλία τους να επικεντρωθούν οι άνθρωποι στην υγεία τους,  να αγαπήσουν το σώμα τους, να του δώσουν θρεπτική τροφή και να αλλάξουν συνήθειες ριζικά. Αγαπήστε τον εαυτό και το σώμα σας με πράξεις γιατί κανείς δεν θα το κάνει καλύτερα από εσάς. Αγαπήστε το σώμα σας και αφήστε το να σας δείξει κι εκείνο την αγάπη του. Εστιάστε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, δείτε το σώμα σας να αλλάζει και μην το συγκρίνετε με κανένα άλλο. Υιοθετήστε την άσκηση στη ζωή σας με την βοήθεια των δύο πολύ δυνατών κυκλοφοριών των ευρέως γνωστών συγγραφέων. Ήρθε η ώρα να περάσετε από τη σφαίρα του «good thinking» στη πραγματικότητα, παρέα με τα δυο νέα αγαπημένα αναγνώσματα κάτω από τον ήλιο σε μια ερημική παραλία. Βρείτε το κατάλληλο spot και απολαύστε το παρέα με τη θάλασσα. Ο ήχος της είναι πάντα αγχολυτικός…Το summer body έχει πάρει το δρόμο του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ