Βιβλιο

Παιδικά βιβλία και graphic novels για το φθινόπωρο

Η Athens Voice χαζεύει τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων, ξεφυλλίζει τις καινούργιες εκδόσεις και σου προτείνει τίτλους

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 889
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικά βιβλία και graphic novels για το φθινόπωρο

2 παιδικά βιβλία και 2 graphic novels για να διαβάσετε το φθινόπωρο

ΠΑΙΔΙΚΑ

Ισαάκ Παλμιόλα, «Τα παιχτρόνια», Βρομερές ζαβολιές!, εκδόσεις Μίνωας
Θα καταφέρουν τα παιχτρόνια μας να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, αφού κάποιος τρύπωσε στα αποδυτήρια των «Φιστικιών του Ποδοσφαίρου» για να τους κλέψει τα εσώρουχα; Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη μέρα η γειτονιά γέμισε αφίσες με τους ίδιους να κυνηγούν τα κλεμμένα! Τα Φιστίκια δεν ξέρουν ποιος το έκανε, ούτε υποπτεύονται ότι ο μυστηριώδης αντίπαλός τους είναι ικανός για ένα σωρό ζαβολιές με σκοπό να τους κάνει να χάσουν στον κρίσιμο αγώνα με τους «Εξωγήινους».

Μπεν Νιούμαν, Το πρώτο μου βιβλίο για… Τα ζώα, εκδόσεις Μίνωας
Γνώρισε πάνω από 100 ζωάκια από όλο τον κόσμο, σε μεγάλα παραθυράκια και μέσω ενός βιβλίου γνώσεων που, σελίδα σελίδα, εξάπτει την περιέργεια και τη φαντασία, καθώς είναι γεμάτο με ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες πληροφορίες. Ένα ταξίδι γνώσης παρέα με τα πιο απίστευτα ζώα που υπάρχουν γύρω μας, από πολύχρωμα πουλιά μέχρι και θηλαστικά που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.

Ισαάκ Παλμιόλα, «Τα παιχτρόνια», Βρομερές ζαβολιές!, εκδόσεις Μίνωας // Μπεν Νιούμαν, Το πρώτο μου βιβλίο για… Τα ζώα, εκδόσεις Μίνωας

GRAPHIC NOVEL - ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

Alejandro Jodorowsky - Mœbius, Το Ινκάλ, Μέρος Πρώτο», εκδόσεις Anubis
Το έπος των Jodorowsky & Mœbius, επιστρέφει στα ελληνικά. Στο «Ινκάλ», που ενέπνευσε πολλούς θρυλικούς σκηνοθέτες, ο Τζον Ντιφούλ, ένας ντετέκτιβ κλάσης «Ρ» σε έναν εκφυλισμένο, δυστοπικό κόσμο, βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ανακαλύπτει ένα αρχαίο μυστικιστικό τεχνούργημα που ονομάζεται «Ινκάλ». Οι περιπέτειες του Ντιφούλ θα τον φέρουν σε σύγκρουση με τον μεγαλύτερο πολεμιστή του γαλαξία, τον Μεταβαρόνο, αλλά και αντιμέτωπο με τις φοβερές δυνάμεις του Τεχνοποντίφικα. Αυτές οι αναμετρήσεις είναι λίγες από τις πολλές που συνθέτουν μια ιστορία κωμικών και κοσμικών διαστάσεων, όπου ο Ντιφούλ θα χρειαστεί να παλέψει όχι μόνο για τη δική του επιβίωση αλλά και για εκείνη ολόκληρου του σύμπαντος. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει τα τρία πρώτα κεφάλαια της σειράς, με τίτλο «Το Μαύρο Ινκάλ», «Το Ινκάλ του Φωτός» και «Τι Βρίσκεται Κάτω» και θα ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά με τον δεύτερο τόμο με τα τρία επόμενα κεφάλαια.

Sigmataf - Αντώνης Γλυκός, Έλα λιγάκι πιο κοντά, εκδόσεις Key Books
Τα ιδιαίτερα σχέδια του graphic designer Αντώνη Γλυκού συναντούν τους στίχους του μουσικού παραγωγού Sigmataf σε ένα λεύκωμα που αποτυπώνει με τρόπο μοναδικό τη γλυκόπικρη γεύση της αγάπης. Στίχοι, αποσπάσματα από αναρτήσεις στα social media και πρωτότυπα, νέα κείμενα συναρμολογούν μια ιστορία ερωτικής απώλειας, αλλά και ένα πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, ανοιχτό σε ερμηνείες και αναγνώσεις. Στο φόντο, μια σχεδόν κινηματογραφικής ροής εικονογράφηση που επεκτείνει τον λόγο με πρόσθετα σεναριακά επίπεδα, αφηγούμενη ιστορίες μέσα στις ιστορίες. Όπως λένε οι δυο δημιουργοί, «δουλέψαμε στην κατεύθυνση ενός εκδοτικού υβριδίου που απευθύνεται δυνητικά σε όλες τις ηλικίες από την εφηβεία και πάνω. Δανειστήκαμε στοιχεία από τον κινηματογράφο, την ποίηση, την ψυχοθεραπεία, το graphic novel και το πολυτελές coffee table καλλιτεχνικό λεύκωμα».

Alejandro Jodorowsky - Mœbius, Το Ινκάλ, Μέρος Πρώτο», εκδόσεις Anubis // Sigmataf - Αντώνης Γλυκός, Έλα λιγάκι πιο κοντά, εκδόσεις Key Books

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ