Βιβλιο

3 παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Η Athens Voice ξεφυλλίζει τις νέες εκδόσεις και προτείνει τα βιβλία των διακοπών

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 876
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3 παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι

Τα βιβλία που θα διαβάσουμε το καλοκαίρι: 3 προτάσεις για παιδικά βιβλία

Μαρία Μουγνάι, Mυστήριο από την Πεντέλη στον Παρθενώνα, Εκδόσεις Πρώτη ύλη

Μαρία Μουγνάι, Mυστήριο από την Πεντέλη στον Παρθενώνα, Εκδόσεις Πρώτη ύλη
Πώς κτίστηκε ο Παρθενώνας; Από ποια μέρη περνούσε η περίφημη «οδός λιθαγωγίας»; Πώς ήταν τότε το Χαλάνδρι, οι Αμπελόκηποι και το κέντρο της Αθήνας; Βρισκόμαστε στον 5ο αι. π. Χ. Μία κλοπή δίνει αφορμή στην περιπέτεια δύο παιδιών. Μαζί τους γνωρίζουμε την αρχαία Αθήνα και παρακολουθούμε το κτίσιμο του Παρθενώνα και τις δυσκολίες αποκοπής, μεταφοράς και επεξεργασίας του Πεντελικού μαρμάρου από την Πεντέλη στον βράχο της Ακροπόλεως. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα Λατομεία της Πεντέλης και τα εργαλεία της εποχής, τους διάσημους αρχιτέκτονες του έργου καθώς και σημαντικές γωνιές της Αττικής γης. Το βιβλίο συνοδεύεται από επιτραπέζιο παιχνίδι και απευθύνεται σε παιδιά 8 έως 10 ετών.

Δημήτρης Κουλουμάσης, Χριστίνα Σαρηγιάννη, Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση, εκδόσεις Κλειδάριθμος

Δημήτρης Κουλουμάσης, Χριστίνα Σαρηγιάννη, Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση, εκδόσεις Κλειδάριθμος
Ο Παντελής, η Έλενα και ο Φίλιππος γίνονται ομάδα και προσπαθούν να υλοποιήσουν τα 10 πειράματα-έκπληξη του αγαπημένου τους επιστήμονα. O χρόνος πάντα τους πιέζει, όπως και οι ανταγωνίστριες ομάδες που κυνηγούν το έπαθλο του διαγωνισμού. Καθώς ο Μίλτος από την αντίπαλη ομάδα και η Έλενα αλληλοβοηθιούνται, η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! O Δημήτρης Κουλουμάσης, ο δημοφιλής Mr Chem, έχει χιλιάδες ακόλουθους στο κανάλι του στο TikTok. Εκεί, διενεργεί ενδιαφέροντα πειράματα, εισάγοντας το κοινό του στον κόσμο των φυσικών επιστημών. Το δεύτερο βιβλίο του, σε συνεργασία με τη Χριστίνα Σαρηγιάννη, είναι ένα πρωτότυπο επιστημονικό παιχνίδι, ένα challenge που θα συναρπάσει τους μικρούς αναγνώστες.

Χρυσάνθη Βαβέτση, Οι περιπέτειες της Ρόζας Μελιτζάνας, Εκδόσεις Πρώτη ύλη

Χρυσάνθη Βαβέτση, Οι περιπέτειες της Ρόζας Μελιτζάνας, Εκδόσεις Πρώτη ύλη
Μια ιστορία με πολλές βιταμίνες, σίδηρο και ιχνοστοιχεία που μας θυμίζει τη σημασία της εποχικής διατροφής, καθώς και τη σπουδαιότητα των λαχανικών. Ένα όμως ακόμη πολύ σημαντικό μάθημα της περιπέτειας της Ρόζας Μελιτζάνας είναι η δύναμη της ίδιας απέναντι στις δυσκολίες, η καθοριστική παρουσία της ομάδας, καθώς και η σημασία του ρόλου των θεατών σε περιστατικά εκφοβισμού που συχνά περνάνε απαρατήρητα. Μια αλληγορική ιστορία για το πότε αναπτύσσονται φυσικά τα φρούτα και τα λαχανικά και πόσο σημαντικά είναι για την υγεία μας. Τόσο σημαντικά όσο και η αγάπη για τον διπλανό μας, που συχνά είναι τόσο διαφορετικός από εμάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ