- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα μικρά βιβλιοπωλεία γιορτάζουν: Εβδομάδα δράσεων σε όλη την Ελλάδα
Έως 27 Μαΐου η #miavdomadastamikra - Το αναλυτικό πρόγραμμα
Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023: Έως 27 Μαΐου η #miavdomadastamikra για την προώθηση των χώρων φιλαναγνωσίας - Το πλήρες πρόγραμμα δράσεων.
Πάνω από 100 μικρά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα γιορτάζουν έως τις 27 Μαΐου την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ανοιχτό για όλους και όλες.
Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης, που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.
Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων τα μικρά βιβλιοπωλεία ολόκληρης της Ελλάδας ενώνονται και μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν σε μια μεγάλη ανοιξιάτικη βιβλιοφιλική γιορτή, στους χώρους που αγαπάμε περισσότερο: τα μικρά βιβλιοπωλεία.
Για μια εβδομάδα, τα μικρά βιβλιοπωλεία φιλοξενούν μοναδικές δράσεις για βιβλία και υποδέχονται αγαπημένους και αγαπημένες συγγραφείς και εικονογράφους.
Συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και αφιερώματα είναι μόνο μερικά από τα διαφορετικά είδη των εκδηλώσεων, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπουν η μουσική, οι προβολές και τα πάρτι.
Παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για ενήλικες, τα μικρά βιβλιοπωλεία έχουν επιμεληθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ειδικά για παιδιά.
Έτσι, σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες περιμένουν δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και αφηγήσεις παραμυθιών.
Η δεύτερη μέρα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων ξεκίνησε! Ευκαιρία να βρείτε το μικρό βιβλιοπωλείο που υπάρχει δίπλα...
Posted by Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων - Little Bookstores Week on Tuesday, May 23, 2023
Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα συναντήσουμε στα μικρά βιβλιοπωλεία είναι η Λένα Διβάνη, ο Γιάννης Μακριδάκης, η Αλκυόνη Παπαδάκη, ο Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο Νικόλας Σεβαστάκης, ο Πάνος Σταθογιάννης, η Έρη Ρίτσου, η Γιώτα Τεμπρίδου, η Ευλαμπία Τσιρέλη, η Ελένη Ανδρεάδη και άλλοι.
Οι λογοτέχνες θα παρουσιάσουν τα νέα τους βιβλία, ενώ αρκετοί θα γίνουν βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες για μια μέρα, συναντώντας αναγνώστες και αναγνώστριες, προτείνοντας νέα αναγνώσματα, ενώ θα υπογράψουν τα δικά τους βιβλία.
Τα υπέροχα εικαστικά της δράσης υπογράφει ο εικονογράφος Χάρης Κούρτογλου.
Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023: Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος
Στο επίκεντρο της διοργάνωσης βρίσκονται νέοι και νέες δημιουργοί αλλά και σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε φωνές, ιστορίες και ταυτότητες που δεν εκπροσωπούνται εξίσου και αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε πολλαπλά μέτωπα της καθημερινής ζωής.
Οι εκδηλώσεις που φιλοξενούν τα μικρά βιβλιοπωλεία περιστρέφονται γύρω από τους παρακάτω θεματικούς άξονες:
Νέοι/ες δημιουργοί: Για την ανάδειξη της νέας, πολλά υποσχόμενης γενιάς δημιουργών.
Άλλες Ιστορίες: Για την εξερεύνηση άλλων πολιτισμών, τη γνωριμία με διαφορετικούς τρόπους ζωής και τον στοχασμό της διαφορετικής όσο και κοινής ανθρώπινης κατάστασης.
Περήφανες φωνές: Για την ενδυνάμωση των διαφορετικών φωνών, την καλλιέργεια του σεβασμού και της ενσυναίσθησης. Την αμφισβήτηση των προκαταλήψεων και στερεοτύπων.
Πλη-Γη: Για την ανάδειξη της κλιματικής κρίσης, των αιτιών της, των τρόπων που μπορεί να συμβάλει ο καθένας/μια στην μείωση του οικολογικού του/της αποτυπώματος, αλλά και την αναζήτηση τρόπων επανασύνδεσης με τη Φύση.
Βιβλία που μας δημιούργησαν: Για την αναζήτηση των αναγνωστικών τόπων που διαμόρφωσαν την ταυτότητά μας.
Θα βρείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων.
Δείτε όλα τα βιβλιοπωλεία της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων στον χάρτη.
Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανοιχτή γιορτή στα μικρά βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς. Στόχος της είναι να ενδυναμώσει τη σχέση των ανθρώπων με τα μικρά βιβλιοπωλεία και να τα αναδείξει ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των τοπικών κοινοτήτων. Πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθούν περίπου 150 εκδηλώσεις για βιβλία.
Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES. Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023 πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Χορηγοί: Εκδόσεις Διόπτρα, Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός, Εκδόσεις Key books, Εκδόσεις Κόκκινο, Εκδόσεις Νεφέλη, Εκδόσεις Πατάκη, Εκδόσεις Ψυχογιός
Υποστηρικτές: Εκδόσεις Ίκαρος, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Κάπα εκδοτική, Εκδόσεις Κείμενα, Εκδόσεις Κίχλη, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, Εκδόσεις Κριτική, Εκδόσεις Μεταίχμιο, Εκδόσεις Νήσος, Εκδόσεις Petites Maisons, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Εκδόσεις Πόλις, Εκδόσεις σιέλ
Χορηγοί Επικοινωνίας: Κόκκινη Αλεπού, ο αναγνώστης
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων.
Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων στο facebook και το Instagram.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη δέσμευση της συγγραφέα να δωρίσει τα έσοδα από τα βιβλία της στην οργάνωση Palestine Action
Από τον Καζαντζίδη και τον Άκη Πάνου μέχρι τον Νικ Κέιβ και τους Μπιτλς, ένα βιβλίο γεμάτο μουσικές, αναμνήσεις και μικρές ιστορίες της ζωής
Πώς ένας Κορεάτης οικονομολόγος μάς μαθαίνει να διαβάζουμε τον κόσμο μέσα από το φαγητό
Μια συζήτηση για τον έρωτα και την απώλεια με αφορμή το βιβλίο «Βαρύτητες» που μόλις κυκλοφόρησε
Η Ισπανίδα συγγραφέας και εικονογράφος μιλά στην Athens Voice με αφορμή την ελληνική έκδοση του παιδικού βιβλίου «Το Μεγάλο Τιγράκι» (εκδόσεις Key Books)
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
Μια μυθοπλαστική βιογραφία της αινιγματικής φωτογράφου δρόμου από την Ιταλίδα Φραντσέσκα Ντιοταλέβι
Η ιστορική έρευνα του Tim Tzouliadis για το πώς έζησαν και πέθαναν οι Αμερικανοί μετανάστες στη σοβιετική Ρωσία στη δεκαετία του 1930
Ο Αργύρης Παυλιώτης έλυσε το «Επικηρυγμένο Πρόβλημα» 20 χρόνια πριν την OpenAI
Ο πολυαγαπημένος Βρετανός συγγραφέας μάς μίλησε για το τελευταίο του μυθιστόρημα
Από τις παράξενες ηρωίδες μέχρι το φύλο των συγγραφέων, μια συζήτηση για τις ταμπέλες που συνοδεύουν τα βιβλία
Συγγραφέας χωρίς λογοτεχνικά όρια - Ήταν ανάμεσα στα φαβορί
Η Ελίζα Χριστοπούλου συγκεντρώνει σε ένα μικρό βιβλίο ιστορίες για έρωτες, φιλίες, λάθος αποφάσεις, γάτες και εκείνες τις απρόοπτες στιγμές που, χωρίς να το καταλάβουμε, γίνονται οι πιο σημαντικές.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης, η ιστορία της Ευαγγελίας Κακούρου μάς θυμίζει πως το να βλέπουμε καλύτερα δεν αφορά μόνο την όρασή μας αλλά και τον τρόπο που κοιτάζουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας
Μιλήσαμε με τον συγγραφέα με αφορμή τη νουβέλα του «Κόκκινο Φαράγγι»
Η γερμανίδα συγγραφέας γράφει για τη λατρεία των υψηλών επιδόσεων, την κουλτούρα της αμείλικτης αυτοπειθαρχίας και του αέναου ανταγωνισμού, στο μεγάλο χρηματιστήριο της εικόνας.
Ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας συνυπογράφει το μυθιστόρημα «The Protector»
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.