Βιβλιο

8 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Τι θα διαβάσουμε το επόμενο διάστημα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Εκδόσεις Βακχικόν: 8 νέα βιβλία για να διαβάσετε

Η νόθα, μυθιστόρημα, Αμαλία Τάσση-Λαντζοπούλου
Την περίοδο 1950-1955, ήταν πολύ δύσκολο για ένα κορίτσι να φέρει στον κόσμο ένα παιδί νόθο, εξαιτίας των αντιλήψεων και των οπισθοδρομικών απόψεων. Αυτές δεν φέρνουν μόνο σε δύσκολη θέση τη μάνα και την οικογένειά της, αλλά και το ίδιο το παιδί, το οποίο μεγαλώνει σε ένα στενοκέφαλο περιβάλλον και όχι μόνο…

Μετά βίας φωνές, διηγήματα και ποιήματα, Συλλογικό
Μετά Βίας Φωνές. Φωνές που παλεύουν να δραπετεύσουν, αλλά μένουν πάντα «φυλακισμένες» πίσω από τοίχους ή, ακόμα χειρότερα, πίσω από σκέψεις και δεν βγαίνουν ποτέ προς τα έξω. Και από την άλλη, σιωπηλές κραυγές από μάτια που μαρτύρησαν, αντικρίζοντας τη βία, αλλά σιώπησαν.

Continuum, θεατρικό, Μαρία Δριμή
Ένας οδοντίατρος, αντιμέτωπος με τη διάλυση του γάμου του, αναθέτει σε έναν ιδιωτικό ερευνητή την παρακολούθηση της συζύγου του. Μια γλύπτρια επιδιώκει με τα έργα της να απεικονίσει την ασχήμια. Ο Γιώργος και η Ευρυδίκη, ο Οδυσσέας και η Ιόλη. Δύο ζευγάρια που εισβάλλουν το ένα στη σφαίρα του άλλου· τέσσερις άνθρωποι που προσπαθούν να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα σε ένα συνεχές χώρου και χρόνου. Μια σχεδόν καλειδοσκοπική απεικόνιση του ρεαλιστικού κόσμου, ίσως η εικόνα που έχει για τον κόσμο μας ο άγνωστος και απροσπέλαστος σκηνοθέτης του.

Κορυφή, παιδικό βιβλίο, Πελαγία Μπότση, εικ. Γεράσιμος Γαλιατσάτος
Μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, εκπληρώνεται η βαθύτερη επιθυμία της Κορυφής, να μην είναι μόνη, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Ένας τρυφερός, ποιητικός μύθος για την αξία της επικοινωνίας και την υπομονή ακόμα κι όταν όλα φαίνεται να έχουν χαθεί.

Η καντιανή ηθική στον σύγχρονο κινηματογράφο, δοκίμιο, Δήμητρα Δήμου
Το βιβλίο αυτό είναι κατ’ ουσίαν ένα πείραμα ανίχνευσης φιλοσοφικών ιδεών σε μη αναμενόμενες και υπεράνω φιλοσοφικής υποψίας κινηματογραφικές παραγωγές. Τελικός στόχος: η διαμόρφωση μιας διαφορετικής ανάγνωσης τόσο του κλασικού, όσο και του pop κινηματογράφου και σίγουρα όχι ο εξαναγκασμός υιοθέτησης μιας περιχαρακωμένης οπτικής, αλλά μάλλον το αντίθετο.

Τα Νησιά Ι, ποιήματα, Βασίλης Ν. Πης
Ένα ποίημα είναι ένα δένδρο/Οι ρίζες του χώνονται βαθιά στη Γη/Αναζητώντας φρέσκο χώμα και νερό/Μένοντας μόνο κι όρθιο/Όταν φυσά ο άνεμος/Λυγίζει τα κλαδιά του/Και ρίχνει τα φύλλα, για να βγουν νέα. Έβδομη ποιητική συλλογή του συγγραφέα από την Κω.

Ακροβάτες της επόμενης μέρας, ποιήματα, Γιάννης Μπερούκας
Υπάρχουν ορισμένες γραμμές/που, αν από απελπισία τις περάσεις,/μπορεί να γίνεις κι εσύ/ένα περιφερόμενο παραμύθι./Υπάρχουν όμως κι αληθινά παραμύθια/σιωπηλοί μάρτυρες ναυαγίων/που νυχτερινές αστραπές τα φωτίζουν/και με όμορφες λέξεις ντυμένα/ βγαίνουν τις νύχτες και ψάχνουν. Έκτη ποιητική συλλογή του Αθηναίου συγγραφέα.

Ερυθρός καπνός, ποιήματα, Θανάσης Κουλούρης
Αν το φωτεινό σου/πρόσωπο είναι χάραμα/και τα πόδια δύση/η κοιλιά σου/μεσημεριανή τράπεζα/που θέλει/να φιλέψει/Όπως δονείται/από πάνω πέφτουν/νέοι και νέες/να διαδώσουν/Οι φωτιές του έρωτα/εκπέμπουν/ερυθρό καπνό. Δεύτερη ποιητική συλλογή του Θεσσαλονικιού συγγραφέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ