Βιβλιο

9 βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης για να χαρίσεις τα Χριστούγεννα

Βιβλία για τα Χριστούγεννα, σελίδες για το νέο έτος

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 853
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9 βιβλία αυτοβελτίωσης για τα Χριστούγεννα.

Βιβλία αυτοβελτίωσης: 9 βιβλία με αντικείμενο την προσωπική ανάπτυξη που ξεχωρίσαμε το 2022

obama

Μισέλ Ομπάμα, Το φως μέσα μας, εκδ. ΑΘΕΝS Bookstore Publications
Στο πολυαναμενόμενο βιβλίο της η Μισέλ Ομπάμα, γράφει νέες και συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή της και αποτυπώνει καίριες σκέψεις για την αλλαγή, τις προκλήσεις και τη δύναμη, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησής της ότι όταν αφήνουμε το φως μας να λάμψει για τους άλλους, μπορούμε να φωτίσουμε τις δυνατότητες του κόσμου γύρω μας, ανακαλύπτοντας αλήθειες και νέα μονοπάτια προόδου. Αντλώντας από τις εμπειρίες της ως μητέρα, κόρη, σύζυγος, φίλη, Πρώτη Κυρία και υπέρμαχο του δικαιώματος της ψήφου, της μόρφωσης των κοριτσιών και της παιδικής υγείας, μοιράζεται τις συνήθειες και τις πρακτικές που έχει αναπτύξει για να υπερπηδά τα εμπόδια, να διατηρεί την ισορροπία και την αυτοπεποίθησή της, και να προσαρμόζεται στις αλλαγές. 

keybooks-doro-special

Στέφανος Ξενάκης, Το δώρο - Επετειακή έκδοση, εκδόσεις Key Books
Η Key Books και ο Στέφανος Ξενάκης γιορτάζουν τις 200.000 πωλήσεις του εκδοτικού φαινομένου «Το Δώρο», που πλέον κυκλοφορεί και σε άλλες 36 χώρες, με μια επετειακή έκδοση με νέο εξώφυλλο, καινούργια εισαγωγή του συγγραφέα και πολυτελή βιβλιοδεσία. «Το ήξερα καιρό ότι ο σκοπός μου ήταν να εμπνέω ανθρώπους. Το ήξερα ότι μου άρεσε να λέω ιστορίες. Το ήξερα ότι, παρότι μαθηματικό μυαλό, μου άρεσε να γράφω. Τα ήξερα όλα αυτά αλλά κώλωνα. Κώλωνα πολύ. Μια ζωή με θυμάμαι να κωλώνω. Να κωλώνω και να πονάω. Ευτυχώς στην πορεία έμαθα να πονάω όταν ΔΕΝ κάνω κάτι κι όχι όταν το κάνω. Τότε ήταν που άλλαξε η ζωή μου. Τότε ήταν που είπα ναι στο όνειρό μου κι όχι σε άλλο πόνο. Κι έτσι έγραψα “Το ΔΩΡΟ” που εκδόθηκε το 2018. Αγαπήθηκε πολύ και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Αν εγώ μπόρεσα να κυνηγήσω το δικό μου όνειρο, σίγουρα μπορείς κι εσύ. Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο. Να το ανοίγεις. Μην το πετάς. Η ζωή η ίδια είναι ένα Δώρο. Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς». 

Dr Joe Dispenza, Becoming Supernatural - Πώς συνηθισμένοι άνθρωποι κάνουν το ακατόρθωτο, εκδόσεις Key Books 

keybooks-becoming_supernaturaljpg

Αυτό ακριβώς καταγράφει ο Dr Joe Dispenza: ένα σύνολο γνώσεων και εργαλείων που δίνουν τη δυνατότητα σε συνηθισμένους ανθρώπους να αγγίξουν κορυφαίες καταστάσεις ύπαρξης. Βασιζόμενος στις πιο πρόσφατες έρευνες, στις νευροεπιστήμες, στην επιγενετική και στην κβαντική φυσική, ο συγγραφέας δείχνει δρόμους για μια τέτοιου είδους μεταμόρφωση. Εν τάχει: Πώς να απελευθερωθείτε από το παρελθόν, επαναπροσαρμόζοντας το σώμα σας σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Πώς η αλλαγή της συχνότητάς σας σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μια νέα πραγματικότητα στο παρόν; Πώς να μετατοπίσετε την επίγνωσή σας πέρα από τον περιορισμένο, προβλέψιμο υλικό κόσμο και να μετακινηθείτε στο κβαντικό πεδίο των άπειρων δυνατοτήτων; Πώς να αποκωδικοποιήσετε τα 7 ενεργειακά κέντρα του σώματος και πώς να τα εξισορροπείτε για να θεραπεύεστε;

Παναγιώτης Φάσσας, Από το μηδέν φτάσε όπου δεν μπορείς, εκδόσεις Ιβίσκος 

ibiskos-απο-το-μηδεν


Ο συγγραφέας προτρέπει: «Κάνε τα λόγια και τις σκέψεις σου πράξεις τώρα! Θέσε τους στόχους σου προσεκτικά, κινήσου μεθοδικά και ξεκίνα. Είσαι ήδη ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείς να κάνεις και να έχεις, διότι δεν υπάρχει όριο στο ποιος μπορείς να γίνεις! Κρύβεις απεριόριστο δυναμικό μέσα σου και ήρθε ο καιρός να το ξεκλειδώσεις. Τελικά, γίνεται να φτάσεις από το μηδέν εκεί που νόμιζες ότι δεν μπορείς; Πολλοί είναι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που ξεκίνησαν από το δικό τους μηδέν. Πίστεψέ το. Αν είσαι πράγματι αποφασισμένος, τότε αυτό το βιβλίο θα σου δώσει όλα τα εργαλεία και τις στρατηγικές για να τα καταφέρεις».

Cheryl Strayed, Μικρά όμορφα πράγματα - Συμβουλές περί αγάπης και ζωής, εκδόσεις Key Books

keybooks-mikra-omorfa-pragmata


Μερικές φορές η ζωή είναι δύσκολη: ο σύντροφός σου σε απατά, χάνεις ένα μέλος της οικογένειάς σου, δεν μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Άλλες φορές, η ζωή είναι όμορφη: προσλαμβάνεσαι στη δουλειά των ονείρων σου, βρίσκεις το κουράγιο να γράψεις το πρώτο μυθιστόρημά σου, κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου. Ανάλογες ιστορίες έμπνευσης, θάρρους, αλλά και αγάπης μοιράστηκαν με τη συγγραφέα Cheryl Strayed οι αναγνώστες της διαδικτυακής της στήλης «Dear Sugar», μια απολαυστική συλλογή επιστολών που θα μπορούσε να είχε γράψει ο καθένας μας. Χιούμορ, διορατικότητα και ειλικρίνεια, σε αυτό το «σοφό και συμπονετικό» βιβλίο, όπως το αποκάλεσαν οι New York Times. 

Μυρτώ-Μαρία Μυλωνά, Σούζυ Πάλλη Trosch, εκδόσεις Ιβίσκος

ibiskos-σουζη-παλλη-trosh

Κάθε σώμα έχει να πει μια ιστορία. Μια τέτοια είναι και η ιστορία της Σούζυ, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το σώμα της, ένα σώμα που αλλάζει και μετασχηματίζεται διαρκώς, εκφράζοντας άλλοτε την ικανοποίηση και άλλοτε τη δυσαρέσκεια. Η Σούζυ είναι μια κανονική γυναίκα. Ξέρεις, από αυτές, τους άτλαντες που σηκώνουν το βάρος όλου του κόσμου στις πλάτες τους και ο βασικός τους περιορισμός είναι το κυνήγι με τον χρόνο. Με αφορμή λοιπόν το βάρος ξεκινά ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης με οδηγό το σώμα της που λέει πάντα την αλήθεια. Και επειδή οι λέξεις έχουν περιορισμούς, η Μυρτώ-Μαρία Μυλωνά προτείνει «να ακούσεις πίσω από αυτές και να διαβάσεις το βιβλίο με την καρδιά σου και όχι με το κεφάλι σου». 

Heike Faller, Εκατό - Όλα όσα μαθαίνουμε σε μία ζωή, εκδόσεις Key Books

keybooks-ekato-hundred

Τι έμαθες για τη ζωή στα 3 και τι στα 21; Τι στα 45, στα 65, στα 80 και ακόμα παραπέρα; Πώς μπορείς να μοιραστείς αυτή τη σοφία με όσους αγαπάς; Το πρώτο φιλί, η αληθινή αγάπη, τα «δώρα» που φέρνει ο χρόνος, όλα θα τα βρεις εδώ στο «Εκατό», ένα εικονογραφημένο ταξίδι στις στιγμές, στις απολαύσεις και στα μαθήματα που συνθέτουν μια ολοκληρωμένη ζωή. Ένα βιβλίο για όλη την οικογένεια – ιδανικός σύντροφος για κάθε ηλικία.

James Clear, Ένα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα, εκδόσεις Ιβίσκος 

ibiskos-atomic-habits

Παραθέτοντας έγκυρα πορίσματα της βιολογίας, της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης, ο James Clear δίνει με ακρίβεια τις κατάλληλες στρατηγικές για να αποκτήσουμε καλές συνήθειες, να ξεφορτωθούμε τις κακές και να κυριαρχούμε στη συμπεριφορά μας. Στις σελίδες του ξεδιπλώνονται αληθινές ιστορίες που εμπνέουν: Χρυσοί Ολυμπιονίκες, βραβευμένοι καλλιτέχνες, κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, γιατροί που έσωσαν ζωές και διάσημοι κωμικοί – όλοι ακολούθησαν τη στρατηγική των μικρών βημάτων για να διακριθούν και να κατακτήσουν την κορυφή και μοιράζονται τα μυστικά τους. Είτε πρόκειται για μια ομάδα που ονειρεύεται το πρωτάθλημα, έναν επαγγελματία πωλητή ή στέλεχος επιχειρήσεων, είτε απλώς για ένα άτομο που επιθυμεί να κόψει το κάπνισμα, να χάσει βάρος, να μειώσει το άγχος του, το βιβλίο υπόσχεται πως θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πρόοδο και την επιτυχία.

greenlights--your-journal--your-journey-30

Matthew Mc Conaughey, Greenlights Journal - Οι σκέψεις σου, το ταξίδι σου, εκδόσεις Πεδίο
Μετά το πνευματώδες, καλογραμμένο και αναπάντεχα απολαυστικό «Greenlights», ο Matthew Mc Conaughey επιστρέφει με ένα αντισυμβατικό ημερολόγιο-σημειωματάριο διανθισμένο με προτροπές, αποφθέγματα, εμπειρίες και συμβουλές, που μας κάνουν να προβληματιστούμε, να πάρουμε ρίσκα και να ονειρευτούμε. Ένας χείμαρρος καθημερινής σοφίας και ένα προσωπικό ταξίδι. Σύμφωνα με τον συγγραφέα είναι «Να ’σαι ειλικρινής, διασκέδασέ το, κάνε ερωτήσεις, απάντα τες. Δες τις αντιφάσεις σου ως μέρος της μπερδεμένης και παράδοξης αλήθειας. Πρόσθεσε φωτογραφίες ή αποφθέγματα που σου αρέσουν, μουντζούρωσε, σκίτσαρε, ζωγράφισε. Διόρθωσε, μα μη σβήνεις τίποτα. Βρες τη συχνότητά σου. Εξερεύνησε. Γίνε σοφότερος. Γνώρισε τον άνθρωπο με τον οποίο θα ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου: Εσένα».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ