Βιβλιο

JukeBooks: Η μεγαλύτερη συλλογή audiobooks ελλήνων και ξένων συγγραφέων

Ανεξάντλητες ώρες βιβλίων στα ελληνικά, όπου κι αν βρίσκεσαι

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα με ακουστικά
© Pexels/ Andrea Piacquadio

Το JukeBooks, η νέα συνδρομητική πλατφόρμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, φέρνει μια μοναδική εμπειρία audiobooks.

Το JukeBooks, η νέα συνδρομητική πλατφόρμα audiobooks, φέρνει μια μοναδική εμπειρία σε αυτούς που αγαπούν το βιβλίο και θέλουν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του, με έναν εντελώς καινούριο τρόπο. Με το JukeBooks μπορείς να ακούς ανεξάντλητες ώρες audiobooks στα ελληνικά, από Έλληνες και ξένους συγγραφείς ενώ κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, βρίσκεσαι κολλημένος στην κίνηση ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη βόλτα με το κατοικίδιό σου ή όταν χαλαρώνεις το βράδυ. Το JukeΒooks θα σε ταξιδέψει σε μια συλλογή που αριθμεί ήδη πάνω από 380 audiobooks και εμπλουτίζεται συνεχώς.

Σύγχρονη λογοτεχνία

Σώσε με – Δημήτρης Σίμος (Μεταίχμιο)

Σώσε με – Δημήτρης Σίμος (Μεταίχμιο)
Αναπνέει με δυσκολία. Την κοιτώ και της υπόσχομαι πως θα φύγουμε απο κεί μέσα. Είναι η στιγμή που η προσταγή της χώνεται μέσα στο κεφάλι μου σαν ακοίμητος φρουρός που διατάζει, κι εγώ υπακούω. «Σώσε με» λέει. Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής. Βρείτε το στο JukeBooks με την εξαιρετική φωνή της Βασιλικής Διαλυνά.


Ζώνη 5 - Ειρήνη Βαρδάκη (Μίνωας)

Ζώνη 5 - Ειρήνη Βαρδάκη (Μίνωας)
Καλώς ήρθατε στη ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ. Εδώ απαγορεύΟΝται η θλίψη και κάθε της έκφραση. Εδώ απαγορεύΟΝται το δάκρυ και το μαύρο χρώμα. Εδώ απαγορεύΟΝται ο πόνος και η μνήμη του». Η ιστορία της γυναίκας που πέρασε στη "ΖΩΝΗ ΠΕΝΤΕ" για να ανταμώσει ξανά το παιδί της. Η μόνη της αποστολή είναι να μη δακρύσει, να μη λυγίσει ό,τι κι αν αντικρίσουν τα μάτια της. Και ίσως να τα καταφέρει… Αρκεί να πάψει να ψιθυρίζει τα βράδια πως άλλο βασανιστήριο δεν γνώρισε πέρα από κείνο της φωνής του. Η Ειρήνη Βαρδάκη με το νέο της βιβλίο, σε συνδυασμό με τη συναρπαστική αφήγηση της Ειρήνης Μπαλτά, μάς μεταφέρει σε έναν κόσμο παράλληλο, εκεί όπου όλα θυμίζουν έντονα το σήμερα.


 Ο συλλέκτης - Sebastian Fitzek (Διόπτρα)

Ο συλλέκτης - Sebastian Fitzek (Διόπτρα)
Είσαι δεν είσαι έτοιμος, εκείνος έρχεται… Παίζει το παλιότερο παιχνίδι στον κόσμο, το κρυφτό. Είσαι έτοιμος να παίξεις μέχρι θανάτου; Ο Αλεξάντερ Τσόρμπαχ, ένας πρώην αστυνομικός και νυν δημοσιογράφος, έχει κάνει ρεπορτάζ και για τους τρεις φόνους του Συλλέκτη Ματιών. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά… Το πορτοφόλι του έχει βρεθεί δίπλα στο πτώμα και θεωρείται ύποπτος. Ο Συλλέκτης Ματιών θέλει να παίξει μαζί του. Ο Τσόρμπαχ έχει ακριβώς σαράντα πέντε ώρες και επτά λεπτά για να σώσει τη ζωή ενός μικρού αγοριού. Και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει… Μια αφήγηση γεμάτη σασπένς και αγωνία από τον Κωστή Λυμπερόπουλο.


Ψιλά γράμματα - Ιωάννα Καρυστιάνη (Καστανιώτη)

Ψιλά γράμματα - Ιωάννα Καρυστιάνη (Καστανιώτη)
Το βρόμικο κόλπο, να ξεχάσεις μόνον τα άσχημα αλλά να θυμάσαι τα ωραία, δεν πετυχαίνει, η μνήμη διεκδικεί τα νόμιμα, δηλαδή όλα ή τίποτε, δηλαδή ας μείνει κάποιος να θυμάται, να θυμάται και τα ψιλά γράμματα. Υπάρχουν κάμποσα που αλίμονο αν τα θάψει κι αυτά ο νους, δεν πρόκειται για φανταχτερά ενσταντανέ και σκατοπασαλειμμένες αναμνήσεις, πρόκειται για άυλα τιμαλφή. Ευτυχώς ο εγκέφαλος του Μιχάλη Τσιούλη τα είχε κλειδώσει και ασφαλίσει. Ακούστε το νέο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη με την ξεχωριστή αφήγηση της Ανδρομάχης Μαρκοπούλου αποκλειστικά στο JukeBooks!


Οικιακή βοηθός - Stephanie Land (Κλειδάριθμος)

Οικιακή βοηθός - Stephanie Land (Κλειδάριθμος)
"Η κόρη μου έμαθε να περπατάει σε καταφύγιο αστέγων". Έτσι ξεκινάει η Οικιακή βοηθός, η δυνατή, συγκινητική και εντέλει εμψυχωτική αληθινή ιστορία της Στεφάνι Λαντ. Η Στέφανι, που έγινε αναπάντεχα μητέρα στα 28 της, δούλευε ατελείωτες ώρες ως καθαρίστρια για να παρέχει στέγη στην κόρη της, καθαρίζοντας τις τουαλέτες των πλουσίων, ενώ προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με τις σπουδές της, την επιδοτούμενη στέγαση και μια σωρεία κρατικών επιδομάτων. Η Οικιακή βοηθός είναι η ιστορία της Στέφανι αλλά δεν ανήκει αποκλειστικά σε εκείνην. Η Παναγιώτα Βλαντή, με την ζωηρή της αφήγηση, αποτίει ένα φόρο τιμής στο θάρρος, την αποφασιστικότητα και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.


Στο πίσω κάθισμα - Ευτυχία Γιαννάκη (Ίκαρος)

Στο πίσω κάθισμα - Ευτυχία Γιαννάκη (Ίκαρος)
Ένας σκηνοθέτης βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο υπόγειο του Θεάτρου Πλάκας. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και οι συνεργάτες του θα κληθούν να διαλευκάνουν μια υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Σε μια κοινωνία όπου όλοι είναι ένοχοι, κάποιοι θα πληρώσουν το τίμημα, μεταξύ αυτών και ο Χάρης Κόκκινος. Ο Μιχάλης Καμάκας αφηγείται με την ιδιαίτερη φωνή του αυτό το αστυνομικό μυθιστόρημα.


Ξιφίρ Φαλέρ - Αθηνά Κακούρη (Εστία)

Ξιφίρ Φαλέρ - Αθηνά Κακούρη (Εστία)
Ενώ το μακελειό του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου αποδεκατίζει την Ευρώπη, στην ουδέτερη Αθήνα καταφτάνει από το Λονδίνο ο Νίκυ Πετρίδης, δήθεν τσιμπημένος με την τσαχπίνα εξαδέλφη του Κάτε Δελαμέλα, στην πραγματικότητα όμως για να εξαγοράσει μυστικά τον Κυριακό Κανιστράκη, ιδιοκτήτη της εφημερίδας Προχωρείτε! Αλλά η τύχη επεμβαίνει καταλυτικά. Μια ιστορία ξεκαρδιστική, αλλά όχι αστεία, η κωμική πλευρά μιας τραγικής στιγμής της Ιστορίας μας. Η Βίκυ Βολιώτη κατορθώνει με τη μοναδική της αφήγηση να δώσει ζωή σε αυτό το ανατρεπτικό μυθιστόρημα.


Κλασική λογοτεχνία

Έμμα – Jane Austen (Διόπτρα)

Έμμα – Jane Austen (Διόπτρα)
Όμορφη, έξυπνη και πλούσια. Εγωκεντρική, ισχυρογνώμων και κακομαθημένη. Αυτή είναι η Έμμα Γουντχάουζ. Χωρίς κανένα ενδιαφέρον για ρομαντικές έλξεις και έρωτες, η Έμμα έχει βρει νόημα στη βαρετή ζωή της: ενορχηστρώνει τους έρωτες των άλλων. Ζει εξυφαίνοντας ιστορίες και παρεμβαίνοντας στα ερωτικά τρίτων. Και το κάνει με επιτυχία. Η Νταμάνη ζωντανεύει με τη φωνή της μια από τις πιο γνωστές ηρωίδες της Jane Austen.


Η δύναμη της αγάπης - Erich Maria Remarque (Μίνωας)

Η δύναμη της αγάπης - Erich Maria Remarque (Μίνωας)
Δεκαετία του '30. Τα χιτλερικά σύννεφα σκοτεινιάζουν τον ουρανό της Ευρώπης. Πολιτικοί αντιφρονούντες, Εβραίοι, άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω οδηγούνται στην εξαθλίωση. Εκδιωγμένοι από τις εστίες τους, περνούν από συνοριακούς σταθμούς, φυλάκια και τελωνεία, περιφέρονται στους σκονισμένους δρόμους της Ευρώπης, αναζητώντας απελπισμένα μια πατρίδα. Το σπαραχτικό μυθιστόρημα του Ρεμάρκ, σε συνδυασμό με τη μοναδική αφήγηση της Κοραλίας Καράντη, αναδεικνύει με απαράμιλλη δύναμη την ανθρωπιά, την καλοσύνη και την αγάπη που αναδύονται από τη βαρβαρότητα του ναζιστικού καθεστώτος.


Αγάπη Παράνομη - Κωνσταντίνος Θεοτόκης (Καστανιώτη)

Αγάπη Παράνομη - Κωνσταντίνος Θεοτόκης (Καστανιώτη)
Η "Αγάπη παράνομη" γράφτηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και εκτυλίσσεται στον Δαφνύλα της Κέρκυρας, με κεντρικούς ήρωες τα μέλη της αγροτικής οικογένειας Θεριανού. Η νέα έκδοση, συμπληρωμένη πλέον με την εργοβιογραφία του συγγραφέα, αναδεικνύει και πάλι ένα κείμενο που συγκλονίζει, ένα έργο αμείωτης δραματικής έντασης, η οποία αναδεικνύεται από την αφήγηση του Λεωνίδα Χρυσομάλλη.


Ιστορία

Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ; - Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας (Key books)

Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ; - Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας (Key books)
Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα ασανσέρ, το οποίο σταματά μεταξύ ορόφων. Ο ένας είναι αρχαιολόγος, ο άλλος όχι. Με αφορμή την ερώτηση «με τι ασχολείσαι» ξεκινάει ένας συναρπαστικός διάλογος και ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Παράλληλα δίνονται απαντήσεις στις πιο κοινές ερωτήσεις για την επιστήμη της αρχαιολογίας. Μια απολαυστική διαδρομή στις πιο μεγάλες στιγμές αλλά και στις πιο μικρές ιστορίες ανθρώπων της ελληνικής αρχαιότητας, η οποία, ακόμη κι αν δεν χωράει στο ασανσέρ, χωράει σίγουρα στη φαντασία μας. Ο ίδιος ο συγγραφέας, Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας, αφηγείται αυτό το συναρπαστικό ιστορικό βιβλίο, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Το βιβλίο κέρδισε και το Βραβείο Βιβλίου Public 2022 στην Κατηγορία «Ελληνικό Non-fiction».


Φιλοσοφία

Τα εις εαυτόν - Marcus Antoninus Aurelius (Κάκτος)

Τα εις εαυτόν - Marcus Antoninus Aurelius (Κάκτος)
Το προσωπικό ημερολόγιο του Μάρκου Αυρήλιου, "Τα Εις Εαυτόν", είναι η διαχρονική κληρονομιά που μας άφησε ο σπουδαίος στωικός φιλόσοφος, που ήταν ταυτόχρονα αυτοκράτορας και ο πιο ισχυρός άνθρωπος της εποχής του. Το βιβλίο που ενέπνευσε φιλοσόφους, ηγέτες, συγγραφείς και εκατομμύρια αναγνωστών στο πέρασμα των αιώνων, παραμένει επίκαιρο σε μια εποχή που ο άνθρωπος εξακολουθεί να αναζητεί την ουσία της ύπαρξής του και την εσωτερική γαλήνη. Ο Θανάσης Δόβρης το αφηγείται με το δικό του προσωπικό στυλ και μας εμπνέει να αναζητήσουμε το νόημα της ζωής.


 Ο ηγεμόνας - Νικολό Μακιαβέλι (Μίνωας)

Ο ηγεμόνας - Νικολό Μακιαβέλι (Μίνωας)
Σε μια εποχή σαν αυτή που ζούμε, εποχή κρίσης και δοκιμα­σίας για τη δημοκρατία, απόρριψης της πολιτικής και όλων των φορέων της […] σε μια τέτοια εποχή, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να ξανασκεφτούμε τι είναι, τι επιδιώκει και με ποια μέσα η πολιτική. Υπό αυτή την οπτική γωνία, να ακούει κανείς τον "Ηγεμόνα", με τη χαρακτηριστική φωνή του Στάθη Δρογώση, δεν είναι μόνον απολαυστικό αλλά και χρήσιμο και επίκαιρο.


Για παιδιά

Peppa Pig: Τα γενέθλια της Πέππα και άλλες ιστορίες! (Anubis)

Peppa Pig: Τα γενέθλια της Πέππα και άλλες ιστορίες! (Anubis)
Τέσσερις ιστορίες που θα μαγέψουν τα παιδιά σας!
Ιστορίες:
1. Peppa Pig: Τα Γενέθλια τηςΠέππα!
2. Peppa Pig: Ποια είναι η Πέππα;
3. Peppa Pig: ΧαρούμενεςΓιορτές
4. Peppa Pig: Το πρώτομουζωάκι.


 Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια - Μαρία Αγγελίδου, Αντώνης Παπαθεοδούλου (Ίκαρος)

Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια - Μαρία Αγγελίδου, Αντώνης Παπαθεοδούλου (Ίκαρος)
Από 6+ ετών
Καράβια πραγματικά και φανταστικά, της μυθολογίας και της λογοτεχνίας, της αρχαίας αλλά και πρόσφατης ιστορίας, μας καλούν να σαλπάρουμε μαζί τους σε ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, σε ένα ταξίδι όπου όλα μπορούν να ειπωθούν ως ιστορία ναυτική.


Για εφήβους

Το καπλάνι της βιτρίνας – Άλκη Ζέη (Μεταίχμιο)

Το καπλάνι της βιτρίνας – Άλκη Ζέη (Μεταίχμιο)
Από 10+ ετών
ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ; είναι η συνθηματική ερώτηση που ανταλλάσσουν μεταξύ τους η Μέλια και η Μυρτώ λίγο πριν κοιμηθούν. Δυο μικρές αδερφές που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου το 1936 ακούνε τον παππού τους να τους μιλάει ώρες ατέλειωτες για τους «αρχαίους» του, ανυπομονούν να ανταμώσουν με τους φίλους και τις φίλες τους από τα τσαρδάκια σαν έρχεται το καλοκαίρι, μα πάνω απ’ όλα τρελαίνονται με τις μαγικές ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους ο Νίκος. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν την κλασική ιστορία της Άλκης Ζέη, με την αφήγηση της Έλενας Πίττα.


Αυτοβελτίωση

Ανάμεσα σε ηλίθιους – Thomas Erikson (Διόπτρα)

Ανάμεσα σε ηλίθιους – Thomas Erikson (Διόπτρα)
Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση; Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα; Δεν είστε ο μόνος. Ο συγγραφέας, με τη φωνή του Θάνου Χρόνη, μάς εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας.


Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί – Βίκυ Χατζηβασιλείου & Χάρης Παπαδόπουλος (Κλειδάριθμος)

Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί – Βίκυ Χατζηβασιλείου & Χάρης Παπαδόπουλος (Κλειδάριθμος)
Σε αυτό το βιβλίο η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος αποκαλύπτουν με απλότητα και σαφήνεια τον τρόπο για να προσελκύουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε από το Σύμπαν. Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο τρόπο που μας μετατρέπει σε μαγνήτες θετικών αποτελεσμάτων στη ζωή μας!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά επισκεφτείτε το jukebooks.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ