Βιβλιο

To City Vibes κάνει hashtag τα πιο trendy βιβλία του #BookTok

Ποια είναι τα βιβλία που τρεντάρουν στις πρώτες θέσεις;

Γιώργος Πασπαράκης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Πασπαράκης
Κάμερα: Δημήτρης Γεωργοσόπουλος
Μοντάζ: Δημήτρης Μουσχουλής

Μια νέα κοινότητα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μέσα στην πλατφόρμα του TikTok με 66,6 δισεκατομμύρια προβολές και το hashtag αυτής: #BookTok.

Μια ομάδα από TikTokers ξεκίνησαν να ανεβάζουν videos στα οποία μιλούν για το αγαπημένο τους βιβλίο, να φτιάχνουν λίστες με τα τοπ βιβλία του μήνα ή λίστες με βιβλία που τους έκαναν να κλάψουν. Αυτό πήρε πολύ γρήγορα πολλά views με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να φτιάχνουν περιεχόμενο για βιβλία.

Ο Γιώργος Πασπαράκης, θέλοντας να ανταποκριθεί στο trend του TikTok, βρήκε και διάβασε τα βιβλία που τρεντάρουν στις πρώτες θέσεις προβολών και μας παρουσιάζει τους τίτλους και την εμπειρία του καθώς τα διάβαζε. Φυσικά δεν έμεινε αμέτοχος στην παρουσίαση της αγαπημένης του σειράς βιβλίων και δινει «πριγκιπικές» οδηγίες-συμβουλές στο παραπάνω βίντεο.

Στις πρώτες θέσεις προτίμησης των χρηστών βρίσκεται η σειρά βιβλίων της Κίρα Κας «Η επιλογή», «Οι επίλεκτες», «Η εκλεκτή», «Η διάδοχος» και το «Το στέμμα». Με περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε 32 χώρες, με αγορασμένα κινηματογραφικά δικαιώματα από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο της Αμερικής, θα λέγαμε ότι η σειρά βιβλίων έχει φανατικό κοινό. 35 κοπέλες έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν τη θέση της βασίλισσας εφόσον τις διαλέξει ο πρίγκιπας Μέιξον. Η πρωταγωνίστρια Αμέρικα Σίνγκερ θα απαρνηθεί τον κρυφό ερωτά της, θα ερωτευτεί τον πρίγκιπα , θα αρχίσει να αμφισβητεί όλα όσα σχεδίαζε και θα αφεθεί σε καινούργιους άγνωστους για εκείνη δρόμους.

Ένα ακόμη best seller βιβλίο είναι το «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα» της Σάρα Τζ. Μαας. Αν λοιπόν θέλετε να βυθιστείτε σε ένα μαγικό τόπο με θνητούς και νεράιδες, είναι το βιβλίο σας. Η νεαρή κυνηγός Φέιρα σκοτώνει έναν λύκο μέσα στο δάσος και αμέσως εμφανίζεται ένα θηριώδες πλάσμα που την μεταφέρει σε ένα μαγικό μέρος όπου ζητά την τιμωρία της. Εκεί όλα όσα πίστευε για τον κόσμο θα ανατραπούν. Θα ερωτευτεί, θα έρθει σε σύγκρουση με τον κόσμο της και ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες θα ξεκινήσει.

Αγαπημένη σειρά βιβλίων του Γιώργου, όπως μας παρουσιάζει στο video, είναι το «Λυκόφως» της Στέφανι Μέγιερ. Με πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, το νεανικό, ρομαντικό μυθιστόρημα φαντασίας, είναι η ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Ένας απαγορευμένος έρωτας μεταξύ μιας θνητής και ενός βρικόλακα θα φέρουν τα πάνω κάτω στους δυο κόσμους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία δείτε το βίντεο ή επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο Ψυχογιός όπως έκανε και ο Γιώργος που επισκέφθηκε το κεντρικό τους βιβλιοπωλείο για τις καλοκαιρινές του αγορές.

Οι προτάσεις μας για το φετινό καλοκαίρι είναι:

Βιβλιοπωλείο εκδόσεων Ψυχογιός
Εμμανουήλ Μπενάκη 13-15
106 78 Αθήνα
Τηλ.: 2103618654