Βιβλιο

8 βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν

Τι θα διαβάσουμε φέτος το καλοκαίρι

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8 βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν
© Silvia / Pixabay

Εκδόσεις Βακχικόν: Κυκλοφορούν 8 νέες προτάσεις βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας (μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές).

Λέγε με Στράτο, μυθιστόρημα, Χρυσούλα Γεωργούλα
Μετά το επεισοδιακό του διαζύγιο και στα σαράντα δύο του χρόνια, ο Στράτος Αχτίδης επιστρέφει στο πατρικό του για να συγκατοικήσει με τη μάνα και τον επίσης διαζευγμένο αδερφό του. Ταπεινωμένος και αποκομμένος από οικογένεια και φίλους, πίνει ανεξέλεγκτα και αναπολεί τα παλιά. Μέσα από τη δράση και τις αναμνήσεις του περιγράφεται η Ελλάδα της ευημερίας των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κατόπιν της οικονομικής κρίσης.

Hellga και Hellena, μυθιστόρημα, Χρήστος Χαρτοματσίδης
Θεσσαλονίκη, Αμπελόκηποι. Όλα δείχνουν να κυλούν ήρεμα για τη δεκαεννιάχρονη Νάντια. Η ζωή της μοιράζεται μεταξύ σχολής και δουλειάς, και τίποτα δεν φαίνεται να διαταράσσει την καθημερινότητά της. Μέχρι εκείνο το Σάββατο! Μια αναπάντεχη συνάντηση, μια γυναίκα που η ίδια δεν γνωρίζει, μα εκείνη δείχνει να την ξέρει καλά, κι έπειτα, ένας σκληρός κακοποιός κι ένα παλιό χρέος. Πού θα την οδηγήσει όλο αυτό;

Γράμματα στη μαμά, μυθιστόρημα, Τώνια Σαμαρά
Η ιστορία του βιβλίου πήρε τελικά τον δρόμο της τραγωδίας, και αρχίζοντας να τη διαβάζεις δεν διαφαίνεται πού και πώς θα καταλήξει. Ξεκινά με τα παράπονα μιας κόρης, της Έλμας, προς τη μάνα της, καθώς αναθυμάται τη ζωή της από τότε που γεννήθηκε. Στην πορεία αποκαλύπτονται πτυχές όπου η Έλμα προφητεύει πως θα συμβούν απίστευτα πράγματα, καθώς νιώθει ότι από τον τρόπο που μεγάλωσε η ίδια, αποπροσανατολισμένη από καθετί που σημαίνει ρεαλισμό, είναι ανίκανη να μεγαλώσει το παιδί της.

8 βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν

Επί -θεμάτων, γευμάτων και αισθημάτων- κοινωνία, νουβέλα, Μαρία Αποστολάκου
Παρακολουθώντας την ιστορία της Μαρίας, της κεντρικής ηρωίδας, γνωρίζουμε και πτυχές από τις προσωπικότητες των σημαντικών ανθρώπων της ζωής της. Οι στίχοι τραγουδιών και ποιημάτων παίζουν κι αυτοί τον ρόλο τους, πάντα την κατάλληλη στιγμή.

Φυτά εσωτερικού χώρου, ποιήματα, Ευαγγελία Τάτση
Οι άνθρωποι κουβαλούν ένα πουλί στον ώμο τους/ο καθένας το δικό του/ο καθένας άλλο./Κανείς δεν βλέπει/εκείνο που στέκει στον ώμο του/εκτός απ’ τους λυπημένους/που κουβαλούν έναν γκιώνη/και τον ακούνε να κλαίει/γι’ αυτό είναι λυπημένοι/ο γκιώνης όμως δεν τους βλέπει/και κλαίει για πάντα που τους έχασε. Δεύτερη ποιητική συλλογή της συγγραφέως.

Αυτεπίγνωσης επίμετρο, ποιήματα, Στέργιος Φωτόπουλος
Θαμπώνουν τα τζάμια και τα μάτια σου/από θλίψης άχνα,/νυχτός δάκρυα,/μονάχα η μνήμη είναι ευδιάκριτη,/κρατιέσαι απ’ τις κουρτίνες./«Μίλησέ μου», σου γνέφω επίμονα/με φωνή παρακλητική,/μα εσύ δεν αποκρίνεσαι/σκεπτική αναμετριέσαι/με κάποιον απολογισμό. Δεύτερη ποιητική συλλογή του συγγραφέα.

Κυπρίων γη αέναη –Καρπασία, ποιήματα, Στέλιος Νικολάου
Μια συλλογή που προσπαθεί να σμίξει τα ιστορικά, γεωγραφικά, παραδοσιακά και ανθρωποκεντρικά στοιχεία των κατεχόμενων χωριών της Κύπρου μαζί με την ιμπρεσιονιστική περιγραφή και ποιητική αφήγηση από τα μάτια ενός περιηγητή.

Αβινιόν, ποιήματα, Χρυσή Γιάντσιου
Κοντεύουν οι μέρες./Κι η Μήδεια το είπε ξεκάθαρα:/Θάρθει ο καιρός που η θάλασσα θα σκουριάσει όλες τις αλυσίδες/που κλείνουν τα περάσματα./Θάρθει ο καιρός που η θάλασσα θ’ απλώσει μια γη μπροστά μας. Δεύτερη ποιητική συλλογή της συγγραφέως θεατρικών και παιδικών βιβλίων.

8 βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ