Βιβλιο

Kώστας Ταχτσής: Η ζωή και το έργο του

Μιλούν ο Νίκος Δήμου, η Πέγκυ Ζουμπουλάκη, ο καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Οξφόρδη Δημήτρης Παπανικολάου και ο βιογράφος του Γιάννης Βασιλακάκος.

katerina-mpakogianni.jpg
Κατερίνα Μπακογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
taxtsis_2

Tο ένατο επεισόδιο της σειράς «Ποιος Σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή;» της Κατερίνας Μπακογιάννη με τίτλο «Kώστας Ταχτσής:  Η ζωή και το έργο του».

Δύο ακόμα αυτοτελή επεισόδια, που συμπληρώνουν τη σειρά podcast «Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή». Στο πρώτο, η ζωή και το έργο του.

Ο Κώστας Ταχτσής τύπωσε τα πρώτα ποιήματα του με δικά του χρήματα και τα μοίραζε ως φεϊγβολάν.  Κάποια στιγμή πήγε στο Άγιο Όρος και γνώρισε στη βάρκα που τους περνούσε απέναντι έναν αεροπόρο. Θέλοντας να τον εντυπωσιάσει, του έδωσε δύο από τα ποιήματά του και περίμενε να δει εάν θα του άρεσαν. Το επόμενο πρωί, όπως διηγείται ο ίδιος, καθώς κάνανε ουρά να πάνε στην τουαλέτα του μοναστηριού που τους είχε φιλοξενήσει, μπήκε στην τουαλέτα μετά τον αεροπόρο. Όπου είδε τα ποιήματά του να έχουν χρησιμοποιηθεί αντί για χαρτί υγείας. 

Στο ένατο επεισόδιο της σειράς «Ποιος Σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή;» η Κατερίνα Μπακογιάννη σκιαγραφεί τη ζωή του Κώστα Ταχτσή, τα 60 χρόνια που έζησε και έγραψε.  Μέσα από όσα ο ίδιος έχει πει σε συνεντεύξεις του στην τηλεόραση. Μέσα από τα γραπτά του. Και μέσα από κουβέντες ανθρώπων που τον γνώριζαν καλά. Μιλούν οι Νίκος Δήμου, Πέγκυ Ζουμπουλάκη, ο καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Δημήτρης Παπανικολάου και ο βιογράφος του Γιάννης Βασιλακάκος. Ακούγεται επίσης αρχειακό υλικό στο οποίο ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης θυμάται περιστατικά από τη φιλία τους. 

Συντελεστές
To «Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή;» είναι μία παραγωγή της Melon Media.
Έρευνα, σενάριο και παρουσίαση: Κατερίνα Μπακογιάννηνα Μπακογιάννη
Επιπλέον έρευνα και παραγωγή: Παναγιώτα Κοντοδήμα
Ηχοληψία: Ευάγγελος Μακρής και Γιωργής Σαραντινός
Τεχνική επεξεργασία ήχου από τον Ευάγγελο Μακρή ο οποίος έγραψε και την πρωτότυπη μουσική των τίτλων
Σύμβουλος: Λευτέρης Χαρίτος.

Ακούστε όλα τα επεισόδια εδώ: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ