Βιβλιο

Ρίζα μ’: Η παράδοση και η εξέλιξη της ποντιακής κουζίνας

Οι σελίδες του βιβλίου της Σόφης Ουργαντζίδου έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν στις ρίζες της Ποντιακής κουζίνας.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σόφη Ουργαντζίδου «Ρίζα μ’: Ποντιακή κουζίνα - Η παράδοση και η εξέλιξη», εκδόσεις Αρμός.
Πισία με κρέμα τυριού και σολομό

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σόφης Ουργαντζίδου «Ρίζα μ’: Ποντιακή κουζίνα - Η παράδοση και η εξέλιξη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Οι πρώτες μνήμες του ανθρώπου έχουν να κάνουν με τις πέντε αισθήσεις. Στην πραγματικότητακάθε γεύση (γλυκιά, πικρή, ξινή, αλμυρή, ουμάμι) μπορεί να ξυπνήσει μνήμες του παρελθόντος. Η σεφ Σόφη Ουργαντζίδου στηρίζεται στην παράδοση των συνταγών του Πόντου, οι οποίες διατηρούν τη βάση των παραδοσιακών προϊόντων αλλά παρουσιάζονται με μία νέα οπτική μέσω των διαφορετικών τεχνικών και παρασκευών.

Ως τέκνο ποντιακής καταγωγής η συγγραφέας μυήθηκε στις συνταγές των προγόνων δίπλα στις γιαγιάδες της και τη μητέρα της, οι οποίες και αποτελούν την πρώτη της επαφή με την ποντιακή κουζίνα.

Σόφη Ουργαντζίδου «Ρίζα μ’: Ποντιακή κουζίνα - Η παράδοση και η εξέλιξη», εκδόσεις Αρμός.
Στόχος της είναι να προτρέψει όλους τους λάτρεις της μαγειρικής, γνώστες και μη, να ακολουθήσουν τον δρόμο της μακροζωίας, τον οποίον μπορεί να εξασφαλίσει η ποντιακή διατροφή.

Οι σελίδες αυτού του βιβλίου έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν στις ρίζες της Ποντιακής κουζίνας. Πληθώρα συνταγών για πίτες, σαλάτες, σούπες, ζυμαρικά, κρέας, λαδερά, ψάρια και όστρακα του Πόντου σε ένα βιβλίο που σε προκαλεί να το δοκιμάσεις!

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Αρμός


www.armosbooks.gr
Με αγορές άνω των 20€ δωρεάν μεταφορικά!
Fb: armos.ekdoseis.ekdiloseis, Insta: armosbooks

εκδόσεις Αρμός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ