Βιβλιο

Η βιβλιοθήκη του χειμώνα: Παιδικά βιβλία και κόμικς

Όλα όσα θα διαβάσεις όταν έξω θα λυσσομανάει

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 802
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί στο κρεβάτι που διβάζει βιβλίο
© Gabriel Tovar / Unsplash

Βιβλιοπαρουσιάσεις: Ξεφυλλίζουμε 6 παιδικά βιβλία και κόμικς και προτείνουμε ιδέες και τίτλους.

BRZRKR - Τόμος Πρώτος: Αιώνιος Μαχητής, Keanu Reeves, Ορέστης Μανούσος, Anubis
BRZRKR - Τόμος Πρώτος: Αιώνιος Μαχητής, Keanu Reeves, Ορέστης Μανούσος, Anubis 
Ο Keanu Reeves κάνει το ντεμπούτο του ως σεναριογράφος στο χώρο των κόμιξ, έχοντας δίπλα του το διάσημο συν-σεναριογράφο Matt Kindt και το διάσημο εικονογράφο Ron Garney, σε μια αμείλικτα βίαιη σειρά για τις μάχες ενός αθάνατου πολεμιστή μέσα στο χρόνο. «Τόσο ωμό και αιματοβαμμένο, που ούτε μία σταγόνα από κόκκινο μελάνι δεν πάει χαμένη», έγραψε η Washington Post. Το NETFLIX ετοιμάζει τη μεταφορά του graphic novel στη μικρή οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves. 


Ο Λεβιάθαν ξυπνά, James S.A. Corey, μτφ. Βασίλειος Αθανασόπουλος, Anubis
Ο Λεβιάθαν ξυπνά, James S.A. Corey, μτφ. Βασίλειος Αθανασόπουλος, Anubis 
Στο βιβλίο που ενέπνευσε την κορυφαία τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών, η ανθρωπότητα έχει αποικίσει το ηλιακό σύστημα, αλλά τα μακρινά αστέρια είναι ακόμα άπιαστα. Όταν ο Τζιμ Χόλντεν, ύπαρχος μιας φορτηγίδας που μαζεύει πάγο από τους δακτύλιους του Κρόνου, πέσει με το πλήρωμά του πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο, θα βρουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ένα μυστικό στο οποίο εμπλέκεται και μια κοπέλα που έχει χαθεί και για το οποίο κάποιος είναι διατεθειμένος να σκοτώσει σε αδιανόητη κλίμακα. 


Λευκό πουλί, R. J. Palacio, μτφ. Μαρίζα Ντεκάστρο, Παπαδόπουλος
Λευκό πουλί, R. J. Palacio, μτφ. Μαρίζα Ντεκάστρο, Παπαδόπουλος 
«Πάντα χρειάζεται θάρρος για να είσαι καλός. Εκείνες τις μέρες, όμως, μια τέτοια καλοσύνη μπορούσε να σου κοστίσει τα πάντα». Μετά το best seller Θαύμα, η R. J. Palacio στο πρώτο της graphic novel αφηγείται μια ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης, του θάρρους και του ηρωισμού σε καιρό πολέμου. Έχοντας ως αφετηρία τον νεαρό Τζούλιαν -τον νταή του σχολείου που φοιτούσε ο Όγκι Πούλμαν στο Θαύμα- η R. J. Palacio αφηγείται μια συγκλονιστική ιστορία στο Λευκό πουλί. Ο Τζούλιαν έχει να γράψει μια σχολική εργασία για την ιστορία ενός ανθρώπου που γνωρίζει, και ζητάει από τη γιαγιά του Γκρανμέρ να του αφηγηθεί τη δική της – και η ιστορία αυτή θα είναι μια αποκάλυψη για όλους μας.


Η εξέλιξη της ζωής στη Γη, Eliseo García, μτφ. Τατιάνα Ραπακούλια, susaeta
Η εξέλιξη της ζωής στη Γη, Eliseo García, μτφ. Τατιάνα Ραπακούλια, susaeta 
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς προέκυψαν όλα αυτά τα ζώα και τα φυτά που υπάρχουν στον κόσµο; Και πώς προκύψαµε εµείς; Όλα οφείλονται στην εξέλιξη, µια εκπληκτική διαδικασία εκατοµµυρίων ετών που ξεκίνησε από έναν πρωτόγονο µικροοργανισµό και οδήγησε στην απίστευτη ποικιλία ειδών που υπάρχει σήµερα στη Γη. Ανακάλυψε τα µυστικά της, τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι και τα ζώα είµαστε όπως είµαστε, αλλά και τους τρόπους µε τους οποίους συγγενεύουµε όλοι µεταξύ µας όντας µέλη µιας µεγάλης οικογένειας.


Πιάσε το λουρί, Elena Browne, susaeta
Πιάσε το λουρί,
Elena Browne, susaeta 
Ένας χρήσιμος οδηγός που θα κατατοπίσει κάθε παιδί γύρω από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, τη διατροφή, την περιποίηση και την υγεία του σκύλου σου. Είτε σκέφτεσαι να αποκτήσεις είτε μόλις απέκτησες το κατοικίδιό σου, το βιβλίο αυτό θα σου αποκαλύψει όλα τα μυστικά για μια αμοιβαία σχέση αγάπης και αφοσίωσης. Σε εύχρηστο μέγεθος, για όλη την οικογένεια. 


Το λεύκωμά μου, Πεδίο
Το λεύκωμά μου, Πεδίο
Ένα πανέμορφο λεύκωμα-ημερολόγιο για τις μικρές μας φίλες, και όχι μόνο. Ένα ιδιαίτερο δώρο για τα κορίτσια που θέλουν να κρατούν τις πολύτιμες σκέψεις, τα κρυφά μυστικά και τα ξεχωριστά σχέδιά τους γραμμένα σε ένα ημερολόγιο με τις υπέροχες φιγούρες της Mirabelle Santoro. Ένα λεύκωμα που, με την εικονογράφησή του, χαρίζει σε όλες τις μέρες του χρόνου την ομορφιά και τη γλυκύτητα των αγαπημένων ηρωίδων της Santoro. Μαζί και 30 αυτοκόλλητα που θα στολίσουν τις σκέψεις και τα γραπτά σας, κορίτσια!    

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ