Βιβλιο

Τα νέα αστυνομικά βιβλία από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Oι εκδόσεις Κλειδάριθμος μπαίνουν με αποφασιστικότητα στην αρένα της αστυνομικής λογοτεχνίας και των ψυχολογικών θρίλερ με Stephen King μεταξύ άλλων.

69344622_10156942672578218_6480720064680034304_n.jpg
Κέλλη Κρητικού
ΤΕΥΧΟΣ 753
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικά βιβλία, εκδόσεις Κλειδάριθμος
Αστυνομικά βιβλία, εκδόσεις Κλειδάριθμος

Stephen King Robert Bryndza, Guillaume Musso, C.J. Tudor, Kate Quinn, Richard Chizmar από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος για το φθινόπωρο 2020

Εξώφυλλο βιβλίου «Σκοτεινό νερό», εκδ. Κλειδάριθμος
εκδόσεις Κλειδάριθμος μπαίνουν με αποφασιστικότητα στην αρένα της αστυνομικής λογοτεχνίας και των ψυχολογικών θρίλερ. Η τρίτη περιπέτεια της Έρικα Φόστερ καταφθάνει από τον Robert Bryndza με τον τίτλο «Σκοτεινό νερό» (μτφ. Χρήστος Μπαρουξής). Η ηρωίδα οδηγείται σε ένα παλιό λατομείο στην επαρχία του Λονδίνου, ακολουθώντας κάποια στοιχεία για διακίνηση ναρκωτικών. Εκεί ωστόσο, εντοπίζεται τυχαία μέσα σε έναν βάλτο ο σκελετός μια επτάχρονης. Από την αναγνώριση προκύπτει ότι είναι η αγνοούμενη Τζέσικα Κόλινς, το κορίτσι που κλόνισε τον κόσμο με την εξαφάνισή του είκοσι έξι χρόνια πριν. Καθώς η Έρικα διερευνά την πιθανότητα οι δύο υποθέσεις να συνδέονται, θα χρειαστεί να σκάψει βαθύτερα για να μάθει περισσότερα για την οικογένεια Κόλινς. Τη βοηθάει η παλιά επιθεωρήτρια Αμάντα Μπέικερ, μια γυναίκα που ζει με το βάρος της αποτυχίας να βρει την Τζέσικα. Κάποιος κρατά καλά φυλαγμένα τα μυστικά. Κάποιος που δεν θέλει αυτή η υπόθεση να λυθεί. Και θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει την Έρικα.


Εξώφυλλο βιβλίου «Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι», εκδ. Κλειδάριθμος
Το βιβλίο που καθιέρωσε τον Guillaume Musso ως best seller συγγραφέα κρύβουν στη φαρέτρα τους οι εκδόσεις, με τον τίτλο «Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι» (μτφ. Γιώργος Ξενάριος). Στο Παρίσι, στο ατελιέ ενός ζωγράφου γεμάτο από αναμνήσεις, η Μάντλιν, μια Λονδρέζα πρώην αστυνομικός, θα βρει το καταφύγιό της. Από κάποια παρεξήγηση, εμφανίζεται στην πόρτα της ο Γκάσπαρ, ένας μισάνθρωπος αλκοολικός συγγραφέας, με τον οποίον πρέπει να συνυπάρξει, έστω και για λίγες μέρες. Αλλά ο χώρος είναι έντονα στοιχειωμένος από τη σκιά του πρώην ενοίκου του, ενός Αμερικανού φημισμένου ζωγράφου, του Σον Λόρεντζ, ο οποίος συντετριμμένος από την απαγωγή και δολοφονία του γιου του, πέθανε ένα χρόνο πριν από την άφιξη των δύο ενοικιαστών και άφησε πίσω του τρεις πίνακες που έκτοτε έχουν εξαφανιστεί. Οι δύο συγκάτοικοι, γοητευμένοι από το ταλέντο και την τραγική μοίρα του ζωγράφου, αποφασίζουν να ψάξουν από κοινού να βρουν αυτούς τους πίνακες. Σύντομα θα ανακαλύψουν το τρομακτικό μυστικό και θα έρθουν αντιμέτωποι με τους δικούς τους δαίμονες και εφιάλτες. 


Εξώφυλλο βιβλίου «Οι άλλοι άνθρωποι», εκδ. Κλειδάριθμος
Το πολυαναμενόμενο τρίτο βιβλίο της C.J. Tudor «Οι άλλοι άνθρωποι» (μτφ. Παλμύρα Ισμυρίδου) έρχεται στις 16 Νοεμβρίου. Μεγαλωμένος σε μια φτωχογειτονιά της επαρχιακής Αγγλίας, ο Γκέιμπριελ κατάφερε να σπουδάσει και να βρει δουλειά ως κειμενογράφος σε μεγάλη εταιρεία. Πριν από τρία χρόνια η γυναίκα του και η κόρη του έπεσαν θύματα δολοφονίας. Όμως ο Γκέιμπριελ είναι σίγουρος ότι το κορίτσι που δολοφονήθηκε μαζί με τη γυναίκα του δεν ήταν η τετράχρονη κόρη του Ίζι. Πιστεύει ότι η Ίζι είναι ζωντανή και ότι την απήγαγε μια άγνωστη γυναίκα. Έκτοτε, εκείνος ζει σ’ ένα βαν με το οποίο πηγαινοέρχεται στον αυτοκινητόδρομο Μ1 αναζητώντας τη χαμένη του κόρη. Στην έρευνά του τον βοηθάει ένας μυστηριώδης άντρας που τον έσωσε από την αυτοκτονία, ονόματι Σαμαρείτης. Χάρη στις υποδείξεις του, ο Γκέιμπριελ ανακαλύπτει μέσα σε μια λίμνη το αυτοκίνητο που είχε απαγάγει την κόρη του. Μέσα σ’ αυτό βρίσκει στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας της γυναίκας του και της εξαφάνισης της Ίζι. 


Εξώφυλλο βιβλίου «Το δίκτυο Alice», εκδ. Κλειδάριθμος
Από την εξαιρετική Kate Quinn, θα φτάσει στα χέρια των αναγνωστών μια ιστορία κατασκοπείας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα με τον τίτλο «Το δίκτυο Alice». Το 1947, η Τσάρλι Σεν Κλερ, Αμερικανίδα φοιτήτρια από πλούσια οικογένεια, μένει έγκυος χωρίς να είναι καν αρραβωνιασμένη. Όταν η μητέρα της πηγαίνει την Τσάρλι στην Ευρώπη για να λύσουν το Μικρό της Πρόβλημα σε μια κλινική στην Ελβετία, η Τσάρλι το σκάει για το Λονδίνο για να βρει την πρώτη της ξαδέρφη. Εκεί γνωρίζει την Ιβ Γκάρντινερ, μια ιδιόρρυθμη και στριφνή αλκοολική μεσήλικη που ζει κλεισμένη στο σπίτι της. Το 1915, η τότε 21χρονη Ιβ Γκάρντινερ, στρατολογείται στο Λονδίνο από τον λοχαγό Κάμερον ως δόκιμη κατάσκοπος και στέλνεται στην κατεχόμενη Λιλ στη Γαλλία. Εκεί εκπαιδεύεται από τη θρυλική Λουίζ ντε Μπετινί (Λίλι). Η Ιβ πιάνει δουλειά στο ρεστοράν Λήθη και γίνεται ερωμένη του ιδιοκτήτη Ρενέ Μπορντελάν, δωσίλογου και συνεργάτη των Γερμανών, συλλέγοντας έτσι πολύτιμες πληροφορίες για το Δίκτυο Αλίς.


Εξώφυλλο βιβλίου «Η Γκουέντι και το μαγικό φτερό», εκδ. Κλειδάριθμος
Φυσικά, οι εκδόσεις δεν ξεχνούν το φανατικό κοινό του βασιλιά Stephen King και ετοιμάζονται να προσφέρουν δυνατές στιγμές αναγνωστικής απόλαυσης. Τον Οκτώβριο κυκλοφορεί «Η Γκουέντι και το μαγικό φτερό» του Richard Chizmar με πρόλογο του μοναδικού Stephen King (μτφ. Γωγώ Αρβανίτη). Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 1999, η 37χρονη Γκουέντι Πίτερσον ετοιμάζεται να φύγει για διακοπές στο Καστλ Ροκ του Μέιν, όταν βρίσκει μέσα στο γραφείο της στο Κονγκρέσο ένα κουτί από μαόνι με πολύχρωμα κουμπιά. Το γνωρίζει πολύ καλά γιατί το είχε στη φύλαξή της σε όλα τα χρόνια της εφηβείας της και της το είχε εμπιστευτεί ένας παράξενος άγνωστος, ο Ρίτσαρντ Φάρις. Στο Καστλ Ροκ έχουν χαθεί δύο κορίτσια και όταν εξαφανίζεται και τρίτο, ο σερίφης Ρίτζγουεϊ δίνει αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να βρεθούν ζωντανά. Η Γκουέντι χρησιμοποιώντας τα «δώρα» που δίνει το κουτί, αλλά και το «μαγικό φτερό» της, προσφέρει καθοριστική βοήθεια ώστε να βρεθεί έγκαιρα ένας επικίνδυνος δολοφόνος και επίσης να λυθεί ένα πρόβλημα υγείας που απειλεί τη ζωή της μητέρας της.


Εξώφυλλο βιβλίου «Μόνο αν μυρίζει αίμα», εκδ. Κλειδάριθμος
Τον Δεκέμβριο ο Βασιλιάς ξαναχτυπά με το «Μόνο αν μυρίζει αίμα» (μτφ.  Έφη Τσιρώνη). Το νέο βιβλίο του Stephen King, αποτελείται από 4 νουβέλες, καθεμία από τις οποίες συμφωνήθηκε να μεταφερθεί στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του συγγραφέα. Το Netflix, ο Ryan Murphy και η Blumhouse θα γυρίσουν μια μεταφορά της πρώτης ιστορίας του βιβλίου, το «Mr. Harrigan’s Phone»: Ο Κρεγκ είναι ένας έφηβος που κάνει μικροδουλειές για τον καινούριο κάτοικο της μικρής του πόλης, τον γηραιό κι εκκεντρικό κύριο Χάριγκαν. Είναι η εποχή της κυκλοφορίας του πρώτου iPhone και μια μέρα ο Κρεγκ αρχίζει να λαμβάνει μηνύματα από το iPhone που είχε χαρίσει στον κύριο Χάριγκαν – το μόνο πρόβλημα είναι πως ο κύριος Χάριγκαν είναι νεκρός και το τηλέφωνο έχει ταφεί μαζί του… Η εταιρεία παραγωγής του Darren Aronofsky έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για τη δεύτερη ιστορία με τίτλο «The Life Of Chuck». Ένας άνδρας που πεθαίνει στα 39 από καρκίνο στον εγκέφαλο γυρίζει στο παρελθόν, για ν' αφηγηθεί τη ζωή του. Ο Ben Stiller έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για την τρίτη ιστορία με τίτλο «Rat». Παρακολουθούμε τη ζωή ενός προβληματισμένου συγγραφέα που κάνει μια φαουστική συμφωνία με ένα τρωκτικό. Η τέταρτη ιστορία της συλλογής, το «Let It Bleed», αποτελεί τη συνέχεια του «The Outsider-Ο ξένος» και ενδέχεται να αποτελέσει το δεύτερο μέρος της ομώνυμης, τηλεοπτικής σειράς του HBO.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ