Βιβλιο

Podcast Book Voice: Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει Γιώργο Βέλτσο

ATHENS VOICE' Chatroom: Το Ημερολόγιο ενός αθέατου εγκλεισμού. Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Ελπίδας Σκούφαλου στη Ρωμαϊκή Αγορά από την ΕΛΣ

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H διακεκριμένη ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης Ρένη Πιττακή ερμηνεύει το «Ημερολόγιο ενός αθέατου εγκλεισμού» του Γιώργου Βέλτσου σε σκηνοθεσία Ελπίδας Σκούφαλου. Σε έναν συνδυασμό ποίησης και στοχασμών ο γνωστός πανεπιστημιακός, θεατρικός συγγραφέας και ποιητής μεταφέρει σε βιβλίο (που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περισπωμένη) ένα διπλό βίωμα ως προς την ασθένεια και την καραντίνα: από τη μία η ευθύνη απέναντι στον άλλο και από την άλλη το ζήτημα μιας απάνθρωπης ζωής που κινδυνεύει να χάσει το βίωμα της ίδιας της ζωής ως ζωής, και όχι ως επιβίωσης.

Info
30 & 31 Ιουλίου, Ρωμαϊκή Αγορά, Κείμενο: Γιώργος Βέλτσος, σκηνοθεσία: Ελπίδα Σκούφαλου ερμηνεύει η Ρένη Πιττακή, μουσικοί: Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα & πολίτικο λαούτο), Βασίλης Παπαβασιλείου (κοντραμπάσο). Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, που παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, συμμετέχοντας στο νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Διαβάστε ΕΔΩ όσα είπε ο Γιώργος Βέλτσος στην ATHENS VOICE για το βιβλίο και την παράσταση

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ