Βιβλιο

Ποια βιβλία θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος;

Έτοιμοι για μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία μόλις ανοίξουν; Μάθαμε τι ετοιμάζουν οι εκδοτικοί.

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Κλειδάριθμος για τον Μάιο του 2020 μετά την καραντίνα.

kato-apo-to-derma.jpg
«Κάτω από το δέρμα», Gunnar Kaiser
Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής, Σελίδες: 616, Τιμή: 17,70€, Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20
Νέα Υόρκη, τέλος της δεκαετίας του ’60. Ο σπουδαστής λογοτεχνίας Τζόναθαν Ρόζεν γνωρίζει τον βιβλιόφιλο δανδή Γιόζεφ Άιζενσταϊν. Μέσω του μυστηριώδους αυτού μεσήλικα, ο άβγαλτος νεαρός δεν θα έρθει μόνο σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και του πνεύματος, αλλά θα διδαχτεί επίσης  την τέχνη της ερωτικής αποπλάνησης –και εκείνες οι φωτεινές μέρες θα σηματοδοτήσουν την ενηλικίωσή του. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Τζόναθαν αρχίζει να υποψιάζεται ότι πίσω από τη βιτρίνα του μέντορά του κρύβεται ένα φοβερό μυστικό. Αυτή η υποψία όμως δεν θα γίνει βεβαιότητα, παρά μόνο δύο δεκαετίες αργότερα… Μια ιστορία που παρασύρει τον αναγνώστη στον σκοτεινό κόσμο των βιβλίων, ταξιδεύοντάς τον από τη Νέα Υόρκη του '69 στο Βερολίνο και από την εποχή του Μεσοπολέμου στην πτώση του Τείχους.


«Βρείτε το δικό σας γιατί», Simon Sinek, David Mead, Peter Docker
«Βρείτε το δικό σας γιατί», Simon Sinek, David Mead, Peter Docker 
Μετάφραση: Σοφία Τάπα, Σελίδες: 240, Τιμή: 14,40€, Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20

Το Βρείτε το δικό σας Γιατί αποτελεί συνέχεια του Ξεκινήστε από το Γιατί. Σας δείχνει πώς να εφαρμόσετε τις δυναμικές ιδέες του Σάιμον Σίνεκ για να αντλήσετε περισσότερη έμπνευση από τη δουλειά σας και να εμπνεύσετε με τη σειρά σας τους γύρω σας. Η ικανοποίηση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Όλοι μας δικαιούμαστε να ξυπνάμε το πρωί γεμάτοι έμπνευση για να πάμε στη δουλειά μας, να νιώθουμε ασφάλεια όταν βρισκόμαστε στον χώρο εργασίας μας και, στο τέλος της ημέρας, να επιστρέφουμε ικανοποιημένοι στο σπίτι. Το μυστικό για να κατακτήσουμε αυτή την ικανοποίηση είναι κατ’ αρχάς να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ    κάνουμε ό,τι κάνουμε.
Αμέτρητοι αναγνώστες ρωτούν το ίδιο πράγμα: Πώς μπορώ να εφαρμόσω το Ξεκινήστε από το Γιατί στην καριέρα, στην εταιρεία ή στην ομάδα μου; Αυτός ο πρακτικός οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε το δικό σας ΓΙΑΤΙ. Το βιβλίο περιέ-χει ασκήσεις και εικόνες για κάθε στάδιο της διαδικασίας και σας οδηγεί να βρείτε απαντήσεις σε πολλά σημαντικά ερωτήματα, όπως μεταξύ άλλων:

  • Μπορώ να έχω περισσότερα από ένα ΓΙΑΤΙ;
  • Αν η δουλειά μου δεν συμβαδίζει με το ΓΙΑΤΙ μου, τι πρέπει να κάνω;
  • Τι γίνεται αν η ομάδα μου δεν συμφωνεί με το ΓΙΑΤΙ μας;

Είτε έχετε μόλις πιάσει την πρώτη σας δουλειά, είτε ηγείστε μιας ομάδας, είτε είστε διευθύνων σύμβουλος της δικής σας εταιρείας, οι ασκήσεις αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον δρόμο που οδηγεί στη μακροχρόνια επιτυχία και ικανοποίηση, όχι μόνο για εσάς τους ίδιους, αλλά και για τους συναδέλφους σας.


«Τόλμησε να ηγηθείς», Brené Brown
«Τόλμησε να ηγηθείς», Brené Brown
Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη, Σελίδες: 400, Τιμή: 16,60 €, Ημερομηνία έκδοσης:  15/05/20
Η Μπρενέ Μπράουν έχει περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες μελετώντας τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που δίνουν νόημα στη ζωή μας, και τα τελευταία εφτά χρόνια δουλεύοντας με προοδευτικούς ηγέτες και ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ίδια ανακάλυψε ότι, από τις μικρές start-up και τις  οικογενειακές επιχειρήσεις μέχρι τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, οι ηγέτες θέτουν όλοι την ίδια ερώτηση: Πώς διαμορφώνουμε πιο γενναίους και τολμηρούς ηγέτες και πώς ενσωματώνουμε την αξία του θάρρους στην κουλτούρα του κάθε οργανισμού;


«Ο χαμαιλέοντας που έψαχνε τη μαμά του», Christine Beigel - Hervé Le Goff
«Ο χαμαιλέοντας που έψαχνε τη μαμά του», Christine Beigel - Hervé Le Goff
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου, Εικονογράφηση: Hervé Le Goff, Ενδεικτική ηλικία: 3-6, Σελίδες: 20, Τιμή: 9,90 €, Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20
Ο χαμαιλέοντας κάνει βόλτα στο δάσος με τη μαμά του και τραγουδάει: «Ποιος φοβάται το κακό το γκνου; Όχι εμείς, όχι εμείς!» Αλλά, όταν φεύγει από κοντά της και χάνεται, αρχίζουν οι περιπέτειες! Θέλετε να μάθετε αν θα ξαναβρεί τη μαμά του; Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.


«Το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί», Christine Beigel - Hervé Le Goff
«Το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί», Christine Beigel - Hervé Le Goff
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου, Εικονογράφηση: Hervé Le Goff, Ενδεικτική ηλικία: 3-6, Σελίδες: 20, Τιμή: 9,90 €, Ημερομηνία έκδοσης: 15/05/20
Είναι ώρα για ύπνο, αλλά το προβατάκι δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Δεν μπορεί να κλείσει μάτι… Θέλετε να μάθετε αν θα το πάρει τελικά ο ύπνος; Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ