Βιβλιο

Ένα παιδικό βιβλίο για τον κορωνοϊό εντελώς δωρεάν

Τι είναι ο κορωνοϊός, πώς κολλάει, τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε και τι θα γίνει την επόμενη μέρα;

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το δωρεάν παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός»
Οι εκδόσεις Ίκαρος φέρνουν δωρεάν ένα παιδικό βιβλίο για τον κορωνοϊό

Οι εκδόσεις Ίκαρος φέρνουν δωρεάν το παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός» σε εικονογράφηση Alex Scheffler του εκδοτικού οίκου Nosy Crow, για να λύσουν κάθε απορία των παιδιών για τον Covid-19.

Αν είσαι γονιός, τότε μάλλον υπάρχει κάτι που αυτές τις μέρες σε έχει δυσκολέψει περισσότερο από το άγχος για τον κορωνοϊό και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό είναι οι ερωτήσεις των παιδιών σου σχετικά με την όλη κατάσταση και ο τρόπος που μπορείς να τις απαντήσεις, όντας κατανοητός και συγχρόνως χωρίς να τα φοβίσεις.  

Το παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός»
Εικόνες από το βιβλίο «Κορωνοϊός» των εκδόσεων Ίκαρος

Τη λύση φέρνει ο Nosy Crow. Ο εκδότης παιδικών βιβλίων αποφάσισε να δημιουργήσει το βιβλίο «Κορωνοϊός», σε εικονογράφηση Alex Scheffler, ώστε να δώσει στους μικρούς αναγνώστες τις απαντήσεις που ψάχνουν, διανέμοντας το εντελώς δωρεάν. Όλο το βιβλίο για παιδιά δημιουργήθηκε εθελοντικά τόσο από την πλευρά των κειμένων, τα οποία υπογράφουν οι Elizabeth Jenner, Kate Wilson και Nia Roberts, όσο και από αυτήν της επιστασίας του, την οποία ανέλαβε ο καθηγητής του London School of Hygiene & Tropical Medicine, Graham Medley, σε συνεργασία με δύο δασκάλους και έναν παιδοψυχίατρο.  

Στη χώρα μας το παιδικό βιβλίο έρχεται από τις εκδόσεις Ίκαρος. Όλοι οι συντελεστές που εργάστηκαν για την ελληνική μεταφορά του «Κορονωϊός», το έκαναν επίσης εθελοντικά, έτσι ώστε να λύσουν κάθε απορία που τριγυρνάει στα μυαλά των μικρών ελλήνων αναγνωστών.  

Παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός»
Το βιβλίο δείχνει στα παιδά τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν;

Τι απαντήσεις δίνει το παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός»;

 

Δωρεάν παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός»

Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο «Κορωνοϊός» πιάνει τα πράγματα από την αρχή. Βοηθάει τους γονιούς να εξηγήσουν, μεταξύ άλλων, τι είναι ο κορωνοϊός, πώς μπορείς να τον κολλήσεις, γιατί όλοι ανησυχούν τόσο για αυτόν και γιατί έχει κλείσει το σχολείο. Παράλληλα, όμως, μιλάει στα παιδιά για τους τρόπους που εκείνα μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, τόσο σε επίπεδο μη εξάπλωσης του ιού, όσο και σε ανθρώπινο και ψυχολογικό επίπεδο, με την καλή συμπεριφορά απέναντι στους γύρω τους. Το σημαντικότερο, ίσως, είναι ότι το βιβλίο λέει στα παιδιά για την επόμενη καλύτερη μέρα, η οποία μπορεί να μην ξέρουμε πότε ακριβώς θα έρθει, αλλά γνωρίζουμε ότι πλησιάζει.  

Μπορείτε να βρείτε το παιδικό βιβλίο «Κορωνοϊός» από τις εκδόσεις Ίκαρος εντελώς δωρεάν σε μορφή pdf ή στην πλατφόρμα Issuu.      

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.