Βιβλιο

Success Stories 2019: Χρίστος Κυθρεώτης

«Διάφορες ιδέες, τίποτα στο χαρτί ακόμα, κάνω σχέδια, αλλά σε κάπως αφηρημένη μορφή»

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 728
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kythreotiscover.jpg

Χρίστος Κυθρεώτης: Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «Εκεί που ζούμε» (εκδ. Πατάκη) κάνει τον απολογισμό του και μιλάει για τα σχέδιά του για το 2020

«Σίγουρα δεν αφήνομαι στον χρόνο – αντίθετα προσπαθώ να τον “δημιουργώ”. Υπό μία έννοια, το “Εκεί που ζούμε” (εκδόσεις Πατάκη) είναι η συνέχιση αυτής της προσπάθειας με τα μέσα της πεζογραφίας το 2019. Της προσπάθειας να δημιουργήσεις χρόνο, έστω και ένα εικοσιτετράωρο εν προκειμένω, αλλά και της προσπάθειας να συνεχίσεις να υπάρχεις μέσα σε αυτό τον χρόνο. Αν αυτό είναι στόχος –ή σε υποχρεώνει να θέσεις στόχους– τότε, ναι, έχω πάντα κάποιους. Διάφορες ιδέες, τίποτα στο χαρτί ακόμα, κάνω σχέδια, αλλά σε κάπως αφηρημένη μορφή. Σίγουρα θέλω να ξεκινήσω να γράφω κάτι καινούργιο, να αποφασίσω τι απ’ όσα έχω στο μυαλό μου θα γράψω και, αν είναι δυνατόν, να μην αλλάξω γνώμη μετά.

» Οι φόβοι μου για το 2020 είναι κοινότοποι – οι δημοφιλείς φόβοι που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αν έπρεπε να αναφέρω έναν πιο προσωπικό, είναι ο φόβος του ξαφνιάσματος μπροστά στον χρόνο που πέρασε χωρίς να το καταλάβεις, καθώς και όλων των χαμένων ευκαιριών που αντιπροσωπεύει αυτό το ξάφνιασμα».

kythreotismesa.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ