Βιβλιο

Mural Masters: 100 διάσημοι street artists στο λεύκωμα του Κυριάκου Ιωσηφίδη

Για όμορφες πόλεις με δημιουργικούς και συμμετοχικούς πολίτες

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81fxk4sfll.jpg

Mural Masters: Το πανέμορφο εικαστικό λεύκωμα 272 σελίδων που επιμελήθηκε ο συντονιστής της Urban Act Κυριάκος Ιωσηφίδης

Σε αυτές τις 272 σελίδες σας περιμένουν μεγάλα ονόματα από τη νέα γενιά muralists στην Ευρώπη και όχι μόνο. Το σημαντικό δημιούργημα «Mural Masters» με την υπογραφή και την επιμέλεια του συντονιστή της Urban Act Κυριάκου Ιωσηφίδη, προσθέτει ένα ακόμα συν στο βιογραφικό της Urban Act και αποτελεί ένα πανέμορφο εικαστικό λεύκωμα που κάθε καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του αξίζει να έχει στη βιβλιοθήκη του. Τι θα συναντήσουν οι αναγνώστες στην τετράχρωμη έκδοση με σκληρό εξώφυλλο που κυκλοφορεί από ντις εκδόσεις Gingo Press Inc;

81fxk4sfll.jpg

Μιλήσαμε με τον Κυριάκο Iωσηφίδη μεταφέροντας σε όλους εσάς  περισσότερες πληροφορίες για το Mural Masters Book…

«Το 2018 κλείνουν 10 χρόνια από την προσπάθεια μας να παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό ένα συνολικό έργο για τη τέχνη της δημόσιας τοιχογραφίας με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.  Ήταν η τρίτομη σειρά των λευκωμάτων με τον τίτλο «MURALART- murals on huge surfaces around the world-from graffiti to trompe l'oeil"» όπου συμμετείχαν πάνω από 400 καλλιτέχνες, από όλες τις τεχνικές τοιχογραφίας και όλες τις ηλικίες!

muralmasters_inside_print3mm_part1_1-99-18.jpg

Όπως προλογίζαμε τότε «…ο βασικός στόχος ήταν να ενώσουμε εκείνους που δημιουργούν τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους, ανεξάρτητα του αν το κάνουν δωρεάν ή με πληρωμή, και με οποιαδήποτε τεχνική ή για οποιαδήποτε ανάγκη. Η «Τοιχογραφική τέχνη» είναι μία εξαιρετική και μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα κοινά σημεία της δουλειάς μας, της αφοσίωσής μας και της ενέργειας που επενδύουμε για ένα καλύτερο και πιο οικείο περιβάλλον… είναι ένα ταξίδι προς τις νικηφόρες μάχες ενάντια στην έλλειψη δημόσιων χώρων, μάχες που επαναπροσδιόρισαν την χρήση του δημόσιου χώρου… αυτές οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις αναδεικνύουν την σημασία της ανάγκης των καλλιτεχνών για έκφραση σε μέρη όπου μπορούν να μοιραστούν τις ιδέες τους με τους ανθρώπους των πόλεων, να επικοινωνήσουν μαζί τους και ακόμα να προωθήσουν την ενεργή συμμετοχή των πολιτών… Αυτή η αλληλεπίδραση των αναγκών και των ιδεών διαφορετικών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύει μία μοναδική ευκαιρία για πολιτισμό και σεβασμό για το διαφορετικό».

muralmasters_inside_print3mm_part1_1-99-26.jpg

«Στο παρόν λεύκωμα παρουσιάζουμε το Next Level, το άλλο “επίπεδο” στο οποίο έχει "έρθει" η τέχνη της τοιχογραφίας στο σήμερα, στο οποίο εμπεριέχονται και δείγματα για το τι θα επακολουθήσει στο μέλλον. Έτσι παρουσιάζουμε καλλιτέχνες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα πριν δέκα χρόνια, καλλιτέχνες που ανέπτυξαν και διαφοροποίησαν το στυλ τους μέχρι και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες που δίνουν ένα διαφορετικό στίγμα στην τέχνη».

muralmasters_inside_print3mm_part1_1-99-34.jpg

«Ανά το κόσμο είναι πλέον δεκάδες τα φεστιβάλ και τα urban art προγράμματα που υλοποιούνται είτε με πρωτοβουλία καλλιτεχνών, είτε από δήμους και πολιτιστικούς φορείς, γκαλερί κ.α. Τα προγράμματα αυτά είναι μοναδικά στο χώρο της τέχνης, γιατί δίνουν στους πολίτες την ευκαιρία να “γευτούν” ένα ανοιχτό μουσείο υπαίθριας τέχνης στη πόλη τους, να δουν live την δημιουργία ενός εικαστικού έργου και να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες. Ένα τέτοιο μοναδικό “μουσείο” διαθέτει και η Ελλάδα στη πόλη του Βόλου μετά τις προσπάθειες ετών της urbanact και την λειτουργία του διεθνούς φεστιβάλ τοιχογραφιών “CityCall”».

muralmasters_inside_print3mm_part1_1-99-56.jpg

«Καλλιτέχνες- δημιουργοί, με τα χρώματά τους, το πινέλο, τις εκτυπώσεις τους, τα σπρέι τους, εθελοντές, φορείς και κινήματα πολιτών, παρεμβαίνουν στις πόλεις, άλλοτε εκφράζοντας τις σκέψεις τους, άλλοτε εκφράζοντας τη θέληση της γειτονιάς, άλλοτε νόμιμα, άλλοτε παράνομα, άλλοτε οργανωμένα και άλλοτε ατομικά. Kαι με αυτό τον τρόπο σπρώχνουν το "κίνημα" της δημόσιας τοιχογραφίας σε νέους δρόμους: από την απλή διακόσμηση μέχρι και την πολιτική κατάθεση. Δημιουργούν και συμμετέχουν σε ποικίλες εκφάνσεις της δημόσιας τέχνης που απέκτησε πλέον πολλές ταμπέλες: “street art”, “urban art”, “graffiti art”, “public art”, “public mural art”, “community art” κλπ.

muralmasters_inside_print3mm_part1_1-99-70.jpg

Στο παρόν λεύκωμα επιλέξαμε και παρουσιάζουμε, 100 διάσημους καλλιτέχνες, που δίνουν το νέο στίγμα στις δημόσιες τοιχογραφίες του σήμερα, όπως οι AGOSTINO IACURCI, AXEL VOID,  BELIN, BEZT. BORONDO, DAN FERRER, DOES, DULK, EDUARDO KOBRA , EELCO, FELIPE PANTONE, FRANCISCO BOSOLETTI, HYURO, INTI, LOWBROS, MADC, MILLO, MILU CORRECH,  MOHAMED L´GHACHAM,  NYCHOS , OKUDA, PICHIAVO, RICKY LEE GORDON, ROBERT PROCH, SAINER, SAME84, VESOD κ.α.

muralmasters_inside_print3mm_part1_1-99-78.jpg

Μαζί καταθέτουν τον «λόγο» τους, από το δικό τους πόστο και εμπειρία, ο Έλληνας κριτικός τέχνης και Πανεπιστημιακός Μάνος Στεφανίδης, η Anna Dimitrova υπεύθυνη της ΜtnGallery και Αdda-Taxie και ο David Guinn τοιχογράφος από την Αμερική.

muralmasters_inside_print3mm_part1_1-99-82.jpg

Για όμορφες πόλεις με δημιουργικούς και συμμετοχικούς πολίτες.

Mural Masters, εκδόσεις Gingko Press Inc., 272 σελίδες / 4χρωμο / σκληρό εξώφυλλο
Για παραγγελίες στην Ελλάδα αποστέλλετε μήνυμα στο ιστόστοπο www.urbanact.gr ή στη διεύθυνση: carpediemact@gmail.com

muralmasters_inside_print3mm_part2_100-199-31.jpg

muralmasters_inside_print3mm_part2_100-199-39.jpg

muralmasters_inside_print3mm_part2_100-199-69.jpg

muralmasters_inside_print3mm_part3_200-272-7.jpg
muralmasters_inside_print3mm_part3_200-272-33.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ