Βιβλιο

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έχει οριστεί από το 1966 στις 2 Απριλίου προς τιμήν των γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pagkosmia-imera-paidikou-bibliou.jpg

Πλήθος κόσμου έσπευσε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αιτία η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2019 και η βράβευση των δημιουργών παιδικού ή νεανικού βιβλίου με χρονολογία κυκλοφορίας της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και των εθελοντών, φορέων ή εκπαιδευτικών που προάγουν τη φιλαναγνωσία.

Η διοργάνωση και η κριτική επιτροπή καθορίστηκαν από το ελληνικό τμήμα του iBbY (international Board on books for Young people), «ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», ο οποίος μετρά 50 χρόνια παρουσίας.

Πάνω από 250 αξιόλογες συμμετοχές (με υποβολή απευθείας από τους ίδιους τους συγγραφείς, εικονογράφους ή εκδότες των βιβλίων αυτών) δυσκόλεψαν πολύ την κριτική επιτροπή και ανέβασαν τον πήχη τόσο ψηλά ώστε να κριθούν τα αποτελέσματα από ισοψηφίες σε νίκες με διαφορά μονής ψήφου στις περισσότερες περιπτώσεις, σύφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έχει οριστεί από το 1966 στις 2 Απριλίου προς τιμήν των γενεθλίων του αγαπημένου μας Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιχειρούσα κοινωνία,  Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος,Κώστας Χ. Χριστίδης, εκδόσεις Παπαζήση
Η επιχειρούσα κοινωνία: Ένα βιβλίο για την ιστορία, τη φιλοσοφία, την ηθική και το μέλλον του επιχειρείν

Ο Θανάσης Παπανδρόπουλος και ο Κώστας Χρηστίδης δίνουν μία διαφορετική υπόσταση στην έννοια του επιχειρείν και του χώρου μέσα στον οποίον αυτό μπορεί να αναπτυχθεί

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.