Βιβλιο

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έχει οριστεί από το 1966 στις 2 Απριλίου προς τιμήν των γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pagkosmia-imera-paidikou-bibliou.jpg

Πλήθος κόσμου έσπευσε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αιτία η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2019 και η βράβευση των δημιουργών παιδικού ή νεανικού βιβλίου με χρονολογία κυκλοφορίας της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και των εθελοντών, φορέων ή εκπαιδευτικών που προάγουν τη φιλαναγνωσία.

Η διοργάνωση και η κριτική επιτροπή καθορίστηκαν από το ελληνικό τμήμα του iBbY (international Board on books for Young people), «ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», ο οποίος μετρά 50 χρόνια παρουσίας.

Πάνω από 250 αξιόλογες συμμετοχές (με υποβολή απευθείας από τους ίδιους τους συγγραφείς, εικονογράφους ή εκδότες των βιβλίων αυτών) δυσκόλεψαν πολύ την κριτική επιτροπή και ανέβασαν τον πήχη τόσο ψηλά ώστε να κριθούν τα αποτελέσματα από ισοψηφίες σε νίκες με διαφορά μονής ψήφου στις περισσότερες περιπτώσεις, σύφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έχει οριστεί από το 1966 στις 2 Απριλίου προς τιμήν των γενεθλίων του αγαπημένου μας Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδόσεις Utopia: «Αθέατος Βίος» του Νικολό Αμανίτι | «Το κακό που δεν υπάρχει» της Τζούλια Καμινίτο
«Αθέατος Βίος» και «Το κακό που δεν υπάρχει»: δύο μυθιστορήματα για όσα κρύβουμε από τον κόσμο – και από τον εαυτό μας

Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή

«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε, εκδόσεις Διόπτρα
«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε: Το ταξιδιωτικό βιβλίο ενός απρόθυμου ταξιδευτή

Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.

Βασίλης Καραποστόλης
Βασίλης Καραποστόλης: «Όταν παύουν τα αισθήματα, πληθαίνουν οι παραισθήσεις»

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY