Βιβλιο

Κάθε Παρασκευή και φόνος στον Χολαργό

Ένα μηνιαίο αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία από το βιβλιοπωλείο Monogram

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
crime-scene-2-e1487175734948-1019x580.jpg

Φόνοι, εγκλήματα και μυστήριο ξετυλίγονται τον Μάιο στο Χολαργό, όμως μην καλέσετε ακόμα την αστυνομία. Οι φόνοι δεν είναι αληθινοί, αλλά μοιάζουν...

Η αστυνομική λογοτεχνία έχει κάθε λόγο να γιορτάζει αυτόν τον μήνα, αφού το βιβλιοπωλείο Monogram διοργανώνει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία από την Παρασκευή 4 Μαΐου ως και τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, με μια σειρά από σχετικές εκδηλώσεις.

Το βιβλιοπωλείο Monogram και το Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού θα φιλοξενήσουν 6 εκδηλώσεις με συζητήσεις για σημαντικά βιβλία της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας και το «παρών» θα δώσουν συγγραφείς και μέλη της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας) όπως επίσης και κριτικοί και μελετητές της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα εμπεριστατωμένο και πλήρες αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία, ώστε ακόμα και όσοι δεν είναι μυημένοι σε αυτό το ιδιαίτερο είδος να μπορούν να παρακολουθήσουν.

Συνδιοργανωτές της σειράς εκδηλώσεων είναι οι εκδόσεις BELL, ΔΙΟΠΤΡΑ και ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ενώ το αφιέρωμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.

Όσοι λοιπόν είστε έτοιμοι να ξετυλίξετε τα μυστήρια της αστυνομικής λογοτεχνίας, να γνωρίσετε την παραγωγή των εγκλημάτων από κοντά και να μυηθείτε στο είδος από τους καλύτερους νέους συγγραφείς, πρέπει απλά να παρευρεθείτε στις 6 εκδηλώσεις, στο Χολαργό.

books.jpg

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αφιερώματος

4 Μαΐου, 19.00

Τατιάνα Αβέρωφ «Έγκλημα στον Παράδεισο», εκδ. Μεταίχμιο
Ομιλήτρια: Χίλντα Παπαδημητρίου (συγγραφέας, μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ.)

11 Μαΐου, 19.00

Δημήτρης Σίμος «Τυφλά ψάρια», εκδ. BELL

Οι σπουδαστές του 1ου έτους της σχολής “δήλος” - Δήμητρα Χατούπη θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα τον φόνο, με τη διδασκαλία του Γιώργου Αδαμαντιάδη.

«Όταν κάνουμε μαθήματα θανάτου, κάποια στιγμή θα γυρίσουν και θα σκοτώσουν τον δάσκαλο». Ομιλητές: Γιώργος Πιέρρος (δημοσιογράφος), Ελεωνόρα Ορφανίδου (δημοσιογράφος)

18 Μαΐου, 19.00

Βαγγέλης Γιαννίσης «Η σκιά», εκδ. Διόπτρα
Τραγούδι: Παναγιώτης Δερβίτας
Ομιλητές: Έλενα Χουσνή (συγγραφέας), Μάριος Dupont (τραγουδιστής στους «Lucifer’s Child & Carma Violens»)

Δείτε περισσότερα εδώ

25 Μαΐου, 19.00

Αναδρομή στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας
• Είδη και σχολές
• Η αστυνομική λογοτεχνία στο σινεμά
• Προβολή ντοκιμαντέρ για την αστυνομική λογοτεχνία

Ομιλητές: Γρηγόρης Αζαριάδης, Αντώνης Γκόλτσος, Δημήτρης Μαμαλούκας, Χίλντα Παπαδημητρίου (συγγραφείς, μέλη της Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ. Σέργιος Γκάκας.

1 Ιουνίου, 19.00

Γρηγόρης Αζαριάδης «Σκοτεινός λαβύρινθος», εκδ. Μεταίχμιο
Ομιλήτρια: Κέλλυ Κρητικού (εκπαιδευτικός, αρθρογράφος)
Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

4 Ιουνίου, 19.00

Αντώνης Γκόλτσος «Η αφιέρωση», εκδ. Μεταίχμιο
Ομιλητές: Σόνια Ζαχαράτου (συγγραφέας, δημοσιογράφος), Αριστοτέλης Σαΐνης (φιλόλογος, κριτικός, μελετητής της νεοελληνικής λογοτεχνίας)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ