Βιβλιο

Τίτος Πατρίκιος: Ο σημαντικότερος εν ζωή Έλληνας ποιητής σε video

Αποκλειστική συνέντευξη στον City Lover

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μιλάει με τον City Lover

Τίτος Πατρίκιος: O μείζων ποιητής μίλησε στην Athens Voice

O μείζων ποιητής Τίτος Πατρίκιος κλείνει φέτος τα 90. Σε καλή σωματική και -ιδίως- σε άριστη πνευματική κατάσταση, μίλησε στην AV, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τόμου από τη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του.

Ο τόμος καλύπτει την περίοδο 1943 – 1959, περιλαμβάνοντας όλες τις μέχρι τότε ποιητικές του συλλογές, καθώς και μερικά ανέκδοτα ή δημοσιευμένα μόνο στο διαδίκτυο ποιήματα εκείνης της εποχής. 

patrikios_a.jpg
Το βιβλίο κυκλοφορεί άριστα επιμελημένο από την «Κίχλη», ενώ ετοιμάζεται κιόλας ο δεύτερος τόμος, που αναμένεται το Μάρτη ή τον Απρίλη.

Στράτευση και αποστράτευση από την Αριστερά, χιούμορ, αυτοσαρκασμός, εξορία και πνευματική αυτοεξορία, Αθήνα και εξωτερικό, οικογενειακές αναφορές και ερωτικές σχέσεις, αγωνία για το χρόνο που περνάει και διχασμός μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού ανθρώπου, ποιήματα για την ποίηση- όλα τα στοιχεία του πατρικιακού σύμπαντος είναι εδώ.

Προσωπικά μιλώντας, πρόκειται για έναν από τους δημιουργούς που πολύ μ΄ έχουν επηρεάσει: Αθηναίος, σκεπτόμενος, πρώην αριστερός, ανοιχτόμυαλος, σε συνεχή αναθεώρηση του εαυτού και της γραφής του, ποιητής αλλά και πεζογράφος. Μάλιστα, το εξαιρετικό ποίημά του «Οδός Δερβενίων στάθηκε η αφορμή για να γράψω το δικό μου «Από έναν άλλο στίχο», που ξεκινάει με τον ίδιο εναρκτήριο στίχο από το δικό του ποίημα: «Πάνω στο δώδεκα κι οι δυο του ρολογιού οι δείχτες».

patrikios_kai_fyssas.jpg

Γίνεται λοιπόν αντιληπτή η συγκίνησή μου από τη συνάντηση, που περιλάμβανε καφέ, συνέντευξη στην AV, επίσκεψη στο σπίτι του (Παγκράτι), φωτογραφίσεις του/μας, αυτοκινητάδα και πολλή κουβέντα.  

patrikios_mprosta_sti_vivliothiki_toy.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κράχτες, ένα μυθιστόρημα νοσταλγίας
Οι κράχτες, ένα μυθιστόρημα νοσταλγίας

Ένα βιβλίο αυτοβιογραφικό, όπως εξηγεί η συγγραφέας Κάρα Χόφμαν, και αναμνήσεις από μια Αθήνα, όχι και τόσο παλιά, από γειτονιές που έχουν αλλάξει αλλά όχι τόσο, από επαγγέλματα που ανήκουν στο παρελθόν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.