- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσο Paul Auster αντέχεις να διαβάσεις;
Πάρε μέρος στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο και διάβασε πρώτος το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα « 4 3 2 1»
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τα βιβλία του κορυφαίου αμερικανού συγγραφέα λίγο πριν από την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο «4 3 2 1».
Ο Paul Auster έχει λάβει πολλές σημαντικές διακρίσεις για το έργο του (Prix France Culture de Littérature Étrangère, Prix Médicis Étranger, Prince of Asturias Award) και ανήκει στα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας των τελευταίων εκατό ετών.
Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, όχι μονάχα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και του κόσμου, ο Auster έπλασε έναν μύθο γύρω από το όνομα και το πρόσωπό του μέσα από μια σειρά συναρπαστικών μυθιστορημάτων – το πιο γνωστό από αυτά είναι η «Τριλογία της Νέας Υόρκης». Χαρισματικός αφηγητής, προικισμένος παραμυθάς, ο Paul Auster γνωρίζει όσο λίγοι πώς να φτιάχνει κόσμους πολυδιάστατους: καθημερινούς, γήινους, με έντονο το χρώμα της Νέας Υόρκης και, ιδιαίτερα, του Μπρούκλιν, κόσμους αμερικανικούς με άλλα λόγια, την ίδια στιγμή όμως οικουμενικούς, παγκόσμιους, άμεσα αναγνωρίσιμους, πάνω απ’ όλα απρόσμενους, μυστηριακούς, σύμπαντα αλλόκοτων συμπτώσεων και ανατροπών, καθώς και προσώπων με ρευστή, φευγαλέα ταυτότητα, σχέσεις ανθρώπινες που δοκιμάζονται στον χρόνο, όπου τα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης αναδιατυπώνονται αέναα, άλλοτε μέσα από το παράδοξο και άλλοτε μέσα από μια πολύ τρυφερή ματιά.
Ένας από τους σημαντικότερους στιλίστες της αμερικάνικης λογοτεχνίας παραδίδει ένα βιβλίο για το πώς γράφεται ένα βιβλίο. Ένας στοχασμός για τον ρόλο της μοίρας και των συμπτώσεων στη ζωή. Στο πολυσέλιδο αυτό μυθιστόρημα, που θεωρείται το magnum opus του Auster, περιλαμβάνονται όλα όσα τον απασχολούν ως συγγραφέα και ως άνθρωπο. Ο ήρωάς του, ο Άρτσιμπαλντ Ισαάκ Φέργκιουσον, παρουσιάζεται σε πολλαπλές εκδοχές, και καθεμία διατρέχει το κατακερματισμένο πεδίο της Αμερικής των μέσων του 20ού αιώνα. Ένας άνθρωπος σε τέσσερις διαφορετικές ζωές που άλλοτε αντιφάσκουν κι άλλοτε συμπληρώνουν η μία την άλλη. Το μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα ενός δαιμονισμένα ταλαντούχου συγγραφέα που προκαλεί με κάθε του νέο έργο σίγουρα αποτελεί σημαντικό λογοτεχνικό γεγονός της χρονιάς.
Με αφορμή το μεγαλόπνοο αυτό μυθιστόρημα, οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν έναν Μίνι Μαραθώνιο Ανάγνωσης από τις 13 Φεβρουαρίου 2018 ως τις 16 Μαρτίου 2018. Αν τον ολοκληρώσετε με επιτυχία, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε πρώτοι το «4 3 2 1» και να κερδίσετε συλλεκτικά δώρα!
Η διαδικασία του μαραθωνίου
Για να λάβετε μέρος, πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία της φόρμας που θα βρείτε εδώ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου (το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου 2018).
Θα πρέπει να επιλέξετε και να διαβάσετε δύο από τα παρακάτω βιβλία του Paul Auster:
- Ημερολόγιο του χειμώνα
- Σάνσετ Παρκ
- Αόρατος
- Το βιβλίο των ψευδαισθήσεων
- Mr. Vertigo
- Το παλάτι του φεγγαριού
- Η τριλογία της Νέας Υόρκης
- Η επινόηση της μοναξιάς
*Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν και σε e-book.
Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν στις 19 Μαρτίου 2018 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μία ερώτηση για τα βιβλία που έχουν δηλώσει ότι θα διαβάσουν. Για να μπείτε στην κλήρωση για τα δώρα, θα πρέπει να στείλετε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις έως τις 21 Μαρτίου 2018, καθώς και τα σχόλιά σας για τα βιβλία που θα διαβάσετε και τα οποία θα δημοσιευτούν στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο, στα αντίστοιχα βιβλία. Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία, μπαίνετε αυτομάτως στη μεγάλη κλήρωση που θα αναδείξει 10 τυχερούς, οι οποίοι θα κερδίσουν το νέο μυθιστόρημα του Paul Auster «4 3 2 1», καθώς και συλλεκτικά δώρα! Η κλήρωση και η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει στις 22 Μαρτίου, ενώ το βιβλίο (μαζί με τα συλλεκτικά δώρα) θα το λάβουν οι νικητές την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του (26/3/2018).
Τέλος, το βιβλίο που θα αναδειχθεί δημοφιλέστερο στις προτιμήσεις του κοινού θα κυκλοφορήσει σε pocket το φθινόπωρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
210 εκδοτικοί οίκοι αναμένουν το αναγνωστικό κοινό με πλούσιες εκδηλώσεις
Tο έργο του διερεύνησε τα τραύματα του 20ού αιώνα και χαιρετίστηκε για τον πειραματικό και τολμηρό χαρακτήρα του
Ένα λυρικό και την ίδια στιγμή ένα σκληρά ρεαλιστικό μυθιστόρημα για τη Θεσσαλονίκη που την κατάπιαν οι φλόγες
Ο Κωνσταντίνος Τσικλέας μιλάει στην ATHENS VOICE για τους ξεχασμένους ήρωες της μουσικής και τις ιδιαίτερες ιστορίες τους
Η συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη συλλογή διηγημάτων «Τους χαιρετισμούς μου στην Ιθάκη»
Ξαναδιαβάζοντας την Ιλιάδα, σε μετάφραση Παναγιώτη Γιαννακόπουλου, από τις Εκδόσεις Κάκτος
Η ταινία φέρνει ξανά στο προσκήνιο την Αρχαία Ελλάδα
Ο δημιουργός του Αστερίξ, του Ιζνογκούντ και του Μικρού Νικόλα και βασικός σεναριογράφος του Λούκυ Λουκ
Η Κατερίνα Αγυιώτη μιλάει για το βιβλίο της «Η τσουλήθρα και άλλες ιστορίες» (εκδόσεις Τεχνοδόμιον), για τη ζωή της, τη γραφή, την έμπνευση και το παράδοξο
Γιατί κάθε εποχή ξαναγράφει την προϊστορία για να καταλάβει το παρόν της
Το ποίημα της ημέρας είναι από τη νέα ποιητική συλλογή «Ως κινούμενη άμμος»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Το μυθιστόρημα της Ελευθερίας Τίγκα για την κακοποίηση των γυναικών βασίζεται σε αληθινή ιστορία
Το ποίημα της ημέρας είναι από τη συλλογή «Ικέτες των απλών πραγμάτων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός
Άνθρωπος της επικοινωνίας και του βιβλίου, επανέρχεται με τη νέα του ποιητική συλλογή «Ως κινούμενη άμμος» από τις εκδόσεις Αρμός
Από το σπίτι μέχρι το νησί και την παραλία, αυτές είναι οι βιβλιο-επιλογές μας
«Στον δρόμο μάς φωνάζουν αλλιώς»: Μια ιστορία για το πώς είναι να ζεις ως δύο διαφορετικοί άνθρωποι, μέσα και έξω από το σπίτι, και για όσα κληροδοτεί αυτή η αυτολογοκρισία στα παιδιά
Αυξήθηκαν οι δανεισμοί, πόσο «παλιά» είναι τα βιβλία που δανείζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.