- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πληγωμένοι άγγελοι». Γιατί να το διαβάσεις;
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνίστρια την Κέιτι Μαγκουάιρ, από τον μετρ του τρόμου Graham Masterton (εκδ. Οξύ)
Υπόθεση: Ένα ανοιξιάτικο πρωί στην Κομητεία του Κορκ, δυο ψαράδες βρίσκουν το πτώμα του Πατέρα Χίνι, πρώην δάσκαλου μουσικής στο τοπικό σχολείο αρρένων. Το θύμα έχει κακοποιηθεί βάναυσα πριν δολοφονηθεί, με αποκορύφωμα τον ευνουχισμό του. Η υπόθεση αυτή ξυπνάει μνήμες από την υπόθεση κακοποίησης ανήλικων παιδιών από ιερωμένους το 2005, όμως ο μονσινιόρ Κέλι κατονομάζει τον δολοφόνο προσπαθώντας να βοηθήσει τις Αρχές. Και ενώ όλα φαίνονται να κουμπώνουν, η δυσπιστία της Κέιτι επαληθεύεται από την αποτρόπαια δολοφονία ενός ακόμη Πατέρα, εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο. Οι έρευνες γίνονται πιο εντατικές και σύντομα μια φρικτή συγκάλυψη στους κόλπους του ορφανοτροφείου του Αγίου Ιωσήφ έρχεται στο φως. Μόνο που η ιεραρχία της εκκλησίας δεν σκοπεύει να αφήσει την αστυνομία να αποκαλύψει την αλήθεια. Και ο δολοφόνος συνεχίζει ακάθεκτος το αρρωστημένο έργο του.
Τα τελευταία χρόνια ο συγγραφέας έκανε στροφή προς την αστυνομική λογοτεχνία. Το πρώτο του βιβλίο αυτού του είδους με πρωταγωνίστρια την Κέιτι Μαγκουάιρ, η «Τρομερή ομορφιά», έτυχε μεγάλης επιτυχίας στην ηλεκτρονική του μορφή, κάνοντας 100.000 πωλήσεις μέσα σε έναν μήνα. Οι «Πληγωμένοι άγγελοι» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς.
Σε ποιους απευθύνεται: Αν σου αρέσουν οι ιστορίες αγωνίας και μυστηρίου με έντονο το στοιχείο του τρόμου και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες των βασανιστηρίων του εκάστοτε θύματος, οι «Πληγωμένοι άγγελοι» θα σου προσφέρουν στιγμές αναγνωστικής απόλαυσης.
Θα σε συνεπάρουν:
- Οι γρήγορες εναλλαγές στην αφήγηση. Κάθε κεφάλαιο αλλάζει σκηνικό και πρωταγωνιστές και το χαρακτηριστικό αυτό επιτείνει την αγωνία σου και σε αναγκάζει να μην το αφήσεις από τα χέρια σου.
- Η αληθοφάνεια της πορείας των ερευνών. Η Κέιτι και οι συνάδελφοί της παλεύουν να βρουν βήμα-βήμα τα στοιχεία εκείνα που θα τους οδηγήσουν στην αλήθεια, κάνουν λάθη, απογοητεύονται, ενεργούν ενστικτωδώς και έρχονται αντιμέτωποι με τον θάνατο.
- Η έξυπνη πλοκή με επίκεντρο τις αποχρώσες ενδείξεις για κακοποίηση από ιερωμένους. Ένα θέμα σκληρό και ταυτόχρονα ευαίσθητο που σε αναγκάζει να αναμετρηθείς με το δίκαιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος.
- Ο χαρακτήρας της Κέιτι. Οικεία, γλυκιά, μπερδεμένη, συναισθηματική μα και μεθοδική και πεισματάρα, σε παίρνει μαζί της σε αυτή την υπόθεση.
Κορυφαία στιγμή: Η σκηνή κατά τη νεκροψία του Πατέρα Ο' Γκάρα και η κλιμάκωση των εξελίξεων που επακολούθησε.
Αν μπορούσα θα άλλαζα: Την έλλειψη ανάλυσης του ψυχολογικού προφίλ κάποιων χαρακτήρων, όπως ο Γκριζοκέφαλος, γιατί –αν και δεν είναι ψυχολογικό θρίλερ– η σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους της Εκκλησίας που πραγματεύεται η πλοκή απαιτούσε και μια τέτοιου είδους εμβάθυνση.
Φράση που ξεχώρισα: «Είναι [...] αρκετά άσχημο να θρηνείς για μια αγάπη που έχασες. Μη θρηνείς για μια αγάπη που δεν είχες ποτέ».
Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο συγγραφέας έζησε πέντε χρόνια στο Κορκ, μια εμπειρία που τον ενέπνευσε να γράψει αυτή τη σειρά βιβλίων, η οποία αριθμεί μέχρι στιγμής 9 βιβλία.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συγκινητική ωδή στη μνήμη και την παιδική ηλικία
Δύο συγκλονιστικά ιστορικά βιβλία από τις εκδόσεις Utopia φέρνουν τον Μεσαίωνα στο σήμερα με ρυθμό που κόβει την ανάσα.
Τιμά το πολύπλευρο έργο του εθνικού μας ποιητή με μια πλούσια έκδοση - Με ανέκδοτα έργα και νέες μελέτες
«Το Σύμπαν δεν σου δίνει σκοπό. Σου δίνει την ελευθερία να τον δημιουργήσεις», λέει ο κορυφαίος θεωρητικός φυσικός
Προτάσεις ελληνικής πεζογραφίας από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή
Η μοναδική αρχιτεκτονική του και η νέα πολιτιστική εμπειρία προσελκύει βιβλιόφιλους από όλο τον κόσμο
Ένα ανέκδοτο ποίημα του Γιώργου Βέλτσου για την ATHENS VOICE
Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή
Η συγγραφέας μιλά για το νέο της ψυχολογικό θρίλερ, τη δημιουργική εμμονή, τη μοναξιά, την επινόηση και το σκοτεινό βλέμμα που μπορεί να αλλάξει τα πάντα
Πώς η χρήση ΤΝ από μαθητές και δασκάλους μπορεί και πρέπει να αλλάξει τη λειτουργία του σχολείου
«Ένα μόνο δωμάτιο με ένα μόνο βιβλίο». Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το όραμα του Yoshuyuki Morioka
Μια συζήτηση με τον συγγραφέα για τα βιβλία του, τις επιρροές του και τη σχέση της λογοτεχνίας με τη ζωή
Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.
Η Μαίρη Σιάνη-Ντέιβις στο βιβλίο «Έντιμος εμπορία» γράφει για μια γενιά που γεννήθηκε πριν από τον πόλεμο αλλά τον πρόλαβε, όπως και τον Εμφύλιο, στην πιο τρυφερή της ηλικία
Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.
Όταν η αναζήτηση του τέλειου σώματος μετατρέπεται σε μια εφιαλτική, γεμάτη σασπένς ανατομία της ανθρώπινης απόγνωσης
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
Ένα δοκίμιο πάνω σε κάθε είδους coming out με το οποίο μπορεί να συναντηθεί ένα πλάσμα στη ζωή του
Οι ποιητικές συλλογές «Ζητείται φωνή» και «Ιστορίες δαγκωμένων μήλων» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Βακχικόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.